Gem de cirese cu rom
Gem de cirese cu rom
Acest gem de cirese cu rom este o delicatesa rafinata, perfecta pentru mic dejun sau desert.
Reteta combina dulceata naturala a cireselor cu aroma distincta a romului, oferindu-ti o experienta gustativa de neuitat.
Prepararea gemului acasa nu este doar o modalitate de a savura un produs delicios, dar si o oportunitate de a te bucura de fructele de sezon pe tot parcursul anului.
Daca nu ai facut niciodata gem sau dulceata nu trebuie sa te temi ca vei da gres.
Cu aceasta reteta mergi la sigur!
Iti las cateva motive pentru care vei iubi reteta de gem de cirese cu rom:
- Antioxidanti naturali: Ciresele sunt bogate in antioxidanti ce ajuta la mentinerea sanatatii.
- Aroma deosebita: Adaugarea romului ofera gemului o nota distincta si rafinata, perfecta pentru a aduce ceva nou in retetele tale.
- Versatilitate: Gemul de cirese cu rom poate fi folosit ca topping pentru vafe, clatite, prajituri sau poate fi savurat pe o felie de paine cu unt.
Iti las cateva sugestii in care poti folosi reteta de gem de cirese cu rom:
- Galuste de gris cu sos de cirese
- Papanasi pufosi cu smantana si dulceata
- Vafe pufoase cu vanilie
- Oladi – pancakes rusesti
Sfaturi si trucuri pentru un gem de cirese cu rom perfect:
- Foloseste fructe proaspete, bine coapte, pentru a obtine un gem cu gust bun.
- Ai grija sa folosesti borcane bine sterilizate pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.
- Daca preferi un gem mai putin dulce poti reduce cantitatea de zahar cu 100g.
- Cu zaharul gelifiant Margaritar 2:1 gemul se „leaga” si are consistenta perfecta.
Acest gem de cirese cu rom este o reteta simpla si delicioasa ce aduce un plus de savoare deserturilor sau micului dejun.
Iese atat de bun incat vei dori sa ascunzi un borcan doar pentru tine.
Gemul va rezista pana la doi ani daca il pastrezi in loc racoros si intunecat.
Dupa ce deschizi borcanul ar bine sa il tii in frigider pana termini tot gemul.
Iti las pentru inceput modul de preparare in format video.
Vei obtine 3 borcane de 250ml de gem de cirese cu rom si un castronel pe care il poti consuma imediat sau in zilele urmatoare.
Mai jos gasesti explicatiile scrise cu poze, pas cu pas.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Sterilizare borcane
- In primul rand am pus borcanele foarte bine spalate la sterilizat. Le-am lasat 15 minute la 100°C. Pregatirea cireselor
- Am spalat foarte bine ciresele, apoi le-am scos coditele si samburii. Pregatire ingrediente
- Zaharul gelifiant Margaritar 2:1 este garantia unui gem bine legat, intr-un timp foarte scurt. Se foloseseste la 2 parti de fructe una de zahar. Am avut un kilogram de cirese cantarite dupa curatire, asa ca am folosit toata cutia de zahar. Preparare gem
- Am adaugat sucul de la o jumatate de lamaie mare, apoi am pus vasul pe foc. Din momentul in care a inceput sa fiarba am avut nevoie de 4 minute. Am amestecat tot timpul, dar am avut grija sa scot si spuma formata. Testarea consistentei
- Am oprit focul si am facut proba de gelifiere punand putin gem pe o farfurie racita. Iata cat de bine s-a legat gemul! Nu cade de pe farfurie! Am adaugat romul in oala si am amestecat. Alcoolul se va evapora caci gemul este fierbinte, dar ramane aroma. Conservarea gemului
- Am transferat rapid gemul fierbinte in borcanele la fel de fierbiniti. Pastrare gem de cirese cu rom
- Am sigilat borcanele cu capace care inchid ermetic. Le-am rasturnat pentru maxim 30 minute, apoi le-am pus in forma intiala. In acest mod se va va forma un vid si gemul se va pastra mai bine. Cand s-au racit le-am pus in loc intunecos si racoros.
Notă
Pastreaza gemul in loc racoros si intunecat! Dupa ce desfaci capacul iti recomand sa il tii in frigider.