Cornulete cu gem
Cornulete cu gem. Unim diagonalele si le punem in tava de copt acoperita cu hartie de copt.
INGREDIENTE:
150 g unt
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita zahar pudra
1/2 lingurita esenta de rom
100 g smantana
1 ou
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit sare
300 g faina
Pentru umplutura:
1 borcan gem de prune (314 g)
4 linguri nuca macinata
Pentru decor:
zahar pudra
PREPARARE:
Amestecam untul cu zaharul pudra si cel vanilat, apoi incorporam esenta de rom, smantana si oul intreg. Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Framantam aluatul pana devine neted , elastic, usor de prelucrat. Lasam aluatul la rece o ora, apoi il intindem si il taiem in dreptunghiri sau patratele in mijlocul carora punem cate o lingurita gem amestecat cu nuca macinata.
Unim diagonalele si le punem in tava de copt acoperita cu hartie de copt.
Coacem cornuletele in jur de 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi le pudram cu zahar si servim musafirii. 😉
Pofta buna!
Intelegi ca mi-ai facut o pofta maxima, nu?! Daca le vede tata nu mai scap pana nu ii fac… Seara frumoasa, te pup!
Te pup, Anca!
Cred ca am sa-ti „fur” reteta, arata grozav de bine si eu ador cornuletele cu gem de prune 🙂
😉
Ce inseamna faina cit cuprinde, poti sa imi dai o cantitate aproximativa ? 200-300 grame? Multumesc
cred ca adaugi treptat 400-500 g
La mine gemul se inmoaie la cuptor si se relinge in tava, asa ca le impachetez ca pe sarmale.