fbpx

RETETE RECENTE

BUDINCA DE GRIS CU ZMEURA

July 11, 2014 | CATEGORIA

budinca-de-gris-cu-zmeura

O prajitura de vara simpla si racoroasa este tot ce imi doresc pentru un week-end in care vreau sa lenevesc in hamac citind o carte. Budinca de gris cu zmeura imi va satisface toate papilele gustative si stiu ca nu ma voi opri la o singura bucata.

INGREDIENTE:

(dimensiuni blat: 22*32cm)

200 g zmeura

100 g faina

100 g gris

30 g migdale macinate

1 lingura praf de copt

coaja rasa de la 1/2 lamaie (portocala)

60 g unt

100 g zahar

150 g iaurt grecesc

3 oua

1 plic zahar vanilat

Pentru sirop:

2 linguri miere

70 ml  apa

1 lingurita esenta lamaie

PREPARARE: Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Aranjam pe fundul acesteia zmeura spala si uscata. Incingem cuptorul la 180°C.

budinca-de-gris-cu-zmeura-5

Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt.

budinca-de-gris-cu-zmeura-1

In alt castron amestecam untul cu zaharul pana devin ca o crema fina. Adaugam iaurtul.

budinca-de-gris-cu-zmeura-2

Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Intr-un vas separat, batem albusurile cu zahar vanilat pana devim o spuma tare. Punem galbenusurile peste ingredientele solide, amestecam si le introducem in amestecul de unt cu zahar.

budinca-de-gris-cu-zmeura-3

La final adaugam spuma de albus si amestecam foarte usor pana se omogenizeaza compozitia.

budinca-de-gris-cu-zmeura-4

Turnam aluatul in tava si coacem budinca timp de 30 minute, pana se rumeste. Dupa ce se racoreste putin budinca, o stropim cu siropul caldut obtinut prin fierberea apei cu miere in care adaugam esenta de lamaie dupa ce o luam de pe foc. Lasam budinca cu zmeura sa se racoreasca timp de o ora. O servim cu simpla sau cu un mot de frisca.

Pofta buna!

Comentarii

  • Arata foarte pufoasa! Cred ca merge si cu strugurei, nu?

    • diva in bucatarie

      sigur! cu orice fructe vrei!

  • Ce bunatate de prajitura si cum se vede zmeura aia acolo!!! M-ai facut sa salivez de la prima ora 😀

    • diva in bucatarie

      😉

  • Cat de puhava si gustoasa ti-a iesit !
    Faina reteta, pupici .

    • diva in bucatarie

      Mulotumesc, te pup!

  • Flori

    Așa cum se vede și în poză eu cred ca gălbenușurile se pun în crema de unt, nu în ingredientele solide, eu așa am făcut. Ft bună, ușoară și răcoritoare! Mulțumesc pt rețetă 🙂

  • Lili

    Arată foarte bine. Cu ce se pot înlocui migdalele?

  • Pana Elena

    Tava ce dimensiuni sa aibă?

  • stefanroxana81@gmail.com

    Mâine o facem! Abia așteptăm numai că în locul migdalelor măcinate, va fi miezul de nucă!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *