fbpx

RETETE RECENTE

BURGERI DIN NAUT CU CIUPERCI

July 14, 2014 | CATEGORIA

burger-din-naut-cu-ciuperci

INGREDIENTE:

1 cutie naut 400 g

1 borcan ciuperci taiate 280 g

1 ceapa verde – doar frunzele

1 catel mare de usturoi

1/2 lingurita pasta harissa

coaja rasa de la 1/2 lamaie

2 linguri suc lamaie

1 lingura ulei

Pentru servit:

3-4 chifle

cateva frunze de salata (rucola si ‘Lollo Rossa’ )

2 rosii mari

1 ceapa rosie mare

3-4 lingurite maioneza vegana

 

PREPARARE:

Calim ciupercile tocate marunt, apoi adaugam frunzele de ceapa tocate fin, usturoiul pisat, pasta de harissa si coaja de lamaie si continuam sa mai calim putin.

burger-din-naut-cu-ciuperci-1

Cu ajutorul unui mixer , robot sau chiar cu o masina de tocat pasam nautul. Il amestecam cu ciupercile calite, adaugand suc de lamaie, sare si piper.

burger-din-naut-cu-ciuperci-2

Formam intre palme 3-4 chiftele (cu un diametru egal cu al chiflelor taiate) si le prajim in uleiul ramas in tigaie (sau intr-o tigaie tip gratar) timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Aranjam pe chifla taiata o frunza de salata, o felie de rosie, burgerul de naut cu ciuperci, pe care il vom unge usor cu o lingurita de maioneza, punem apoi frunzele de rucola, felia de ceapa rosie si capacul chiflei.

burger-din-naut-cu-ciuperci-sun-food

Pofta buna!

 

Comentarii

  • Interesanta idee. Arata foarte fain.

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Rodica Granpier

    Am sa fac precis….salivez deja :))

    • diva in bucatarie

      🙂

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *