Salata dulce acrisoara de legume pentru iarna

9 august 2018Diva in Bucatarie

Salata dulce acrisoara de legume

Salata dulce acrisoara de legume pentru iarna

Salata dulce acrisoara de legume pentru iarna

Salata dulce acrisoara de legume pentru iarna este delicioasa si se face usor.

Are la baza un mix de legume perfect alese pentru a acoperi toata aria de vegetale ce pot fi puse impreuna in cea mai buna salata de muraturi.

Legumele taiate felii subtiri se conserva perfect in zeama lasata de acestea, la care se adauga otet cu zahar.

Ce legume se folosesc

In salata aceasta am pus varza, conopida,  castraveti, ardei, morcovi.

Acestora li se alatura rosii bine coapte, ceapa alba si 1 ardei iute pentru a completa gustul.

Pentru amatorii de salate de muraturi picante cantitatea de ardei iute poate creste la 3-4 bucati.

Nu am folosit apa pentru ca legumele (in mod special rosiile) vor lasa suficient lichid.

Eu am trecut mai jos cantitatile de ingrediente folosite de mine, dar puteti sa le adaptati dupa gust.

Dealtfel, salata mea are ingredientele modificate fata de reteta primita de la prietena mea.

Eu am adaugat ardei gras, dar se pot pune si gogosari.

Din cantitatile de mai jos au iesit aproximativ 3 l de salata.

Cantitatea poate fi influentata de cat de zemoase sunt rosiile.

In mod normal, toate muraturile ar trebui sa contina hrean.

Pentru aceasta salata nu este nevoie.

Daca vreti neaparat sa folositi hrean, atunci puneti cate o fasie sau doua peste legume, doar inainte de a inchide borcanul.

Cu ce poti servi salata dulce acrisoara de legume pentru iarna?

  1. tocanita de cartofi de post
  2. piept de pui la tigaie
  3. cotlet de porc cu sos de mustar

Mai multe retete de legume la borcan:

  1. zarzavat pentru ciorbe la borcan,
  2. dovlecei in suc de rosii la borcan,
  3. vinete in sos de rosii la borcan.

Va invit sa le incercati pe toate, cu promisiunea ca nu veti regreta alegerea lor.

Salatele de muraturi castiga din ce in ce mai multi fani pentru ca aduna in ele gusturi si texturi diferite.

Salata dulce acrisoara de legume pentru iarna poate fi consumata dupa 4-6 saptamani, in functie de temperatura la care sunt tinute borcanele.

De preferat ar fi sa fie pastrate in loc intunecat, la rece.

Ingrediente salata dulce acrisoara de legume pentru iarna:

(aprox. 3 l salata dulce acrisoara de legume murate)

1 varza – aprox 1 kg

700 g castraveti

500 g conopida

1 ceapa mare

1 kg rosii

500 g ardei gras

400 g morcovi

1 ardei iute

200 ml otet de vin alb de 9°

120 g zahar tos

80 g sare pentru muraturi

2 frunze dafin

1 lingurita boabe de piper

3 boabe ienibahar

Mod de preparare:

Pentru a vedea modul in care am pregatit salata va las filmul de mai jos.

Sper sa va ajute si sa inspire sa pregatiti si voi.

Spor la lucru!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Iata cat de frumos arata in borcanele pregatite de Danielle Cdaela

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna draga mea. Am o întrebare. Trebuie pus de doua ori 700 grame de castraveți sau e o greșeală în rețetă? Vreau sa o prepar de asta întreb. Mulțumesc pentru înțelegere și pentru rețetă. Numai bine

  2. buna seara! va rog sa ma ajutați cu o informație care mi.ar fi de mare folos chiar in seara asta, și anume, m.am apucat de sălățica asta senzaționala și as vrea sa stiu dacă , in loc sa sterilizez borcanele in cuptor înainte de a pune salata, as putea sa pun direct așa in borcane și apoi sa dau in bain-marie?? mi-ar fi mai la îndemâna așa .

      1. am înțeles ! și banuiesc ca nu o pot lasa pana mâine dimineața ?oricum cele doua ore au trecut😒
        multumesc frumos pt răspuns !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *