fbpx

RETETE RECENTE

ZARZAVAT PENTRU CIORBE LA BORCAN

September 9, 2014 | CATEGORIA

zarzavat-pentru-ciorbe-la-borcan

Chiar daca se gasesc in magazine legume proaspete tot timpul anului, acest tip de conserva ne va fi de mare ajutor in zilele in care stam prea mult la servici si nu mai avem timp de alergat prin supermarket.  🙂  In plus, vom avea legumele gata curatate si tocate! Cantitatile vor fi dupa gustul fiecaruia, putand adauga sau elimina 1-2 ingrediente.

INGREDIENTE:

rosii

morcovi

pastarnac

radacina telina

ardei gras in mai multe culori

gogosari

frunze si tije de telina

patrunjel

sare

boabe de piper

PREPARARE:

zarzavat-pentru-ciorbe-la-borcan-1

Dam prin razatoarea mare legumele radacinoase (morcovi, telina, pastarnac), tocam cuburi ardeii si gogosarii, frunzele de telina, patrunjelul si tijele de telina.

zarzavat-pentru-ciorbe-la-borcan-2

Le punem intr-un vas mare, adaugam sare (la un kilogram de legume o lingura de sare pentru muraturi) si boabe de piper. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

zarzavat-pentru-ciorbe-la-borcan-3

Le lasam in jur de o ora, apoi le punem in borcane, fara zeama lasata intre timp – vor mai lasa oricum suc in borcane. Le pastram la intuneric intr-o camara racoroasa (beci).

Daca nu aveti o camera racoroasa puteti steriliza borcanele (fierte in apa, cu prosop pe fundul oalei, cat sa fie acoperite borcanele cu apa) la foc mic, 30 minute.

zarzavat-pentru-ciorbe-la-borcan-4

Se pregatesc usor, asa ca va urez spor la pregatit zarzavaturi pentru ciorbe la borcan!

 

Comentarii

  • Ce culoare divina are.De notat la carnetel reteta.

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Cat de mine arata! Ce de culori frumoase!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Tocmai ce am facut aseara 3 borcanele. Mirosea in bucatarie DEMENTIAL! Revin sa-ti spun cum s-au pastrat pana la iarna 🙂
    Pup cu drag

    • diva in bucatarie

      Chiar astept impresiile!

  • Stefan

    Buna,
    Am pus si eu 8 borcane, din pacate am uitat sa pun sare :(…..
    Din 8, 2 au facut mucegai si le-am aruncat, celelalte 6, am deschis unul, dar are un gust ciudat, ca si cum ar avea mult acid in interior, este norma sau sunt stricate?
    Multumesc

    • diva in bucatarie

      Fara sare este normal sa fie asa. Nu s-au conservat!

  • buna ziua! fara a fi preparate la bain-marine? doar cu sare si atat??

    • diva in bucatarie

      da! se pastreaza in frigider perfect!

  • Cristina

    Arata formidabil!! Cat timp se pastreaza un borcan fara sa se strice.??

  • diva

    Eu l-am pastrat la rece, in frigider, pana in februarie.

  • Vali

    Tare ma supar cand gasesc retete fara cantitati ,macar aproximative. Eu sunt un barbat si poate nu stiu cat sa pun din fiecare. Slava D-lui ca sunt si femei destule ce se afla in aceeasi situatie. Pozele sunt frumoase dar…cum sa incerc a o prepara cand nu stiu gramajele. O zi minunata si gandeste-te si la cei mai putin initiati.

    • La aceasta reteta chiar nu este nevoie de cantitati exacte! Daca vreti mai multe rosii, morcovi sau stiu eu ce va place sa regasiti mai mult in ciorba puneti cum va place. Eu pun cu aproximatie la 1 kg rosii 1 kg din restul legumelor.

  • Marian

    A iesti marfa, are tot ce trebuie culoare ptr desfstarea ochiului si un gust care merita efortul .

  • maria

    Bună seara. De ex.dacă punem un pic de sare și apoi le sterilizam e ok.VĂ MULTUMESC.

    • Sarea are rolul de a conserva. Trebuie pusa exact cat am specificat. Eventual nu mai adaugati sare in mancarea pe care o veti pregati.:)

      • Elena

        Trebuiesc sterilizate , doar cu sare fermenteaza

  • Gica

    Fara suparare, daca sunt sterilizate, se pot pastra in camara si 12 luni fara sa-i fie afectat gustul. Atunci cand faci cantitati mai mari nu au loc in frigider.

  • GEorgiana Bucur

    Dacă nu am beci , Cum le păstrez?

    • daca ai un frigider mai mare sau in camara – cu conditia sa fie temperatura mai mica decat in restul casei.

  • Buna idee! N-am mai facut de mult timp! 😉

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *