Vinete evantai cu sos de rosii si usturoi
Vinete evantai cu sos de rosii si usturoi. Calim intr-o lingura ulei o ceapa toacata fin. Adaugam cuburile de rosii pasate, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper si oregano. Fierbem sosul in jur de 3 minute.

Toamna se apropie cu pasi repezi, asa ca reteta vinetelor evantai, cu sos de rosii si usturoi, se potriveste perfect acestei perioade. Rosiile Sun Food folosite poentru sos sunt perfecte, avand gustul dulce ca al celor din gradina mea, fapt pentru care rezultatul final ne va incanta cu siguranta.
INGREDIENTE:
2 vinete
200 g mozzarella
3-4 rosii mari
1 cutie rosii cuburi decojite 400 g
2 catei usturoi zdrobiti
sare
piper
1/4 lingurita oregano uscat
4 linguri ulei masline
PREPARARE:
Spalam vinetele, le uscam apoi le feliem fara sa taiem codita, astfel incat in momentul in care le punem in tava sa arate ca un evantai. Le oparim in apa fiarta cu sare timp de 1 minut, apoi le scoatem, le scurgem bine si le lasam sa se raceasca. Punem vinetele intr-o forma termorezistenta aranjand intre felii mozzarella si felii de rosii.
Pentru a strange vinetele le putem lega cu sfoara alimentara sau le intepam dintr-o parte in alta cu un bat de frigaruie de lemn, astfel incat umplutura sa fie bine prinsa. Stropim cu 2-3 ulei de masline, acoperim vasul cu o folie de staniol si il dam la cuptorul preincalzit la 200°C timp de 30 minute.
Calim intr-o lingura ulei o ceapa toacata fin. Adaugam cuburile de rosii pasate, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper si oregano. Fierbem sosul in jur de 3 minute.
Punem sosul peste vinete si langa acestea si le lasam la cuptor pentru inca 20-30 minute (in functie de puterea cuptorului din dotare, astfel incat sa fie facute in zona coditei).
Daca sosul scade prea mult adaugam cateva linguri de apa.
Le servim imediat cand le scoatem din cuptor.
Sa aveti pofta!
Iaca un preparat delicios si nu foarte greu de facut, multumesc 🙂
Ce bine arata! Tare-mi plac vinetele. In orice combinatie 🙂