Salata de muraturi
Salata de muraturi. Spalam legumele sub jet de apa, apoi le tocam cuburi, iar conopida o rupem in buchetele mai mici.
Aceasta salata de muraturi este se face usor si este gustoasa. Un gust dulce acrisor pentru un mix de conopida, gogosari, telina, gogonele, ardei kapia si morcovi reprezinta formula perfecta langa o friptura in sezonul rece.
INGREDIENTE:
1 kg gogosari
1 kg ardei kapia
1 kg gogonele
0.750 kg morcovi
1 telina medie
1 conopida
400 g zahar
400 ml otet
sare
piper
2 plicuri conservant
PREPARARE:
Spalam legumele sub jet de apa, apoi le tocam cuburi, iar conopida o rupem in buchetele mai mici.
Le punem intr-o oala mare, adaugam zaharul, sarea, piperul, otetul si amestecam bine pentru ca acestea sa lase zeama.
A doua zi adaugam 2 plicuri de conservant, amestecam si punem salata in borcane pe care le sigilam.
Le pastram la loc rece o luna, apoi putem manca.
Sa va fie de folos!
Ce colorata!