MANCARE DE PUI CU MASLINE

August 20, 2018 | CATEGORIA

Mancare de pui cu masline, o reteta descrisa pas cu pas mai jos, pentru a va arata cat de usor se poate pregati. Este o mancarica gustoasa, un fel de tocanita de pui cu masline la al carui gust contribuie absolut toate ingredientele folosite: ceapa, morcovul, pasatta de rosii, rosiile coapte, cimbrul, usturoiul, dar si vinul.

Mancarica noastra de pui cu masline va iesi aromata, savuroasa, devenind una din mancarurile preferate ale familiei pentru ca se pregateste foarte usor, cu ingrediente la indemana oricui, fara tehnici speciale de gatit.

Puiul este fraged, prajit, sosul de rosii cu aromele date de cimbru, usturoi, zahar, sare si piper sunt perfect complatate de masline. In acest sos am folosit passata pe care am primit-o cadou de la Mutti Romania si sunt foarte incantata de ceea ce am obtinut la final.

Pe post de garnitura poate fi folosit un piure de cartofi, dar ar merge la fel de bine si simpla cu o mamaliguta calda.

In copilarie mama imi pregatea adesea mancare de limba cu masline, dar eu si fratele meu o adoram pe aceasta, cu pui. Chiar daca maslinele aveau samburi pentru noi era una din mancarurile preferate.

Mama pastra puii primiti de la tara special pentru tocanite, iar mancarica de pui cu masline era mereu pe lista ei.  Cand veneam de la scoala si ne incalzeam mancarea faceam intrecere cu fratele meu cine avea mai multe masline in farfurie. Eu castigam mereu.

I-am pregatit mancarea aceasta foarte des si copilului meu cand era mai mic si iubea maslinele. Imi placea sa merg cu el la cumparaturi. El alegea maslinele, branza din piata si fructele. Din pacate a ajuns la varsta la care nu mai este “cool”sa mergi cu mama la piata.

Adolescenta este o perioada dificila, dar sper ca la final sa fim tot prieteni si sa stam la povesti.

Eu zic ca este momentul sa trecem la reteta noastra, asa ca va invit sa o pregatiti si voi . Iata cat de simplu se face.

 

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

800 g carne pui (pulpe superioare)

180 g masline fara samburi

1 ceapa medie-mare

1 morcov mic ras

250 ml apa

3 catei usturoi

3 rosii medii

150 ml suc gros rosii – eu am folosit passata de la Mutti Romania

50 ml vin rosu

1/2 lingurita zahar

sare

piper negru

3-4 fire cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat

ulei pentru prajit

 

PREPARARE:

Asa cum ati observat, obisnuiesc sa imi pregatesc ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga foarte repede. Prajim pulpele de pui, pana se rumenesc pe ambele parti, apoi scurgem uleiul astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul tigaii.

 

Scoatem pulpele din tigaie si calim ceapa tocata foarte fin si morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici. Cand ceapa devine sticloasa si se inmoaie turnam putina apa (50 ml) si lasam sa fiarba la foc mic pana se evapora. Adaugam rosiile curatate de coaja si seminte, taiat in felii sau cuburi si firele de cimbru.

 

Punem langa acestea usturoiul zdobit, sucul gros de rosii (passata este cea mai indicata) si 200 ml apa. Punem capacul si  lasam la foc mic spre mediu in jur de 10 minute.

 

Dupa 10 minute turnam vinul si lasam inca 5 minute sa fiarba, fara capac. Dupa acest interval punem pulpele de pui si maslinele in sos si mai lasam inca 5-10 minute  sau pana se ingroasa sosul.

 

Putem opri focul si mancam cea mai buna mancare de pui cu masline. Noi am avut piure de cartofi pe post de garnitura si o salata verde si castraveti.

Daca pregatiti mancarea de pui cu masline dupa aceasta reteta va stept pozele. Le voi publica cu mare drag!

 

 

 

 

Comentarii

  • felicia

    Eu nu pun niciodată usturoi în această mâncare! Măslinele ar trebui opărite înainte ca sa iasă sarea din ele, sau cele cu sâmburi, ca sunt mai bune. Nu puneți și felii de lămâie în mâncare, ca i’ar da o aroma bună?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *