Mancare de pui cu masline

20 august 2018Diva in Bucatarie

Mancare de pui cu masline

Mancare de pui cu masline

Mancare de pui cu masline, o reteta simpla si extrem de savuroasa, una din retetele clasice romanesti.

Este o mancarica gustoasa, un fel de tocanita de pui cu masline la al carui gust contribuie absolut toate ingredientele folosite: ceapa, morcovul, pasatta de rosii, rosiile coapte, cimbrul, usturoiul, dar si vinul.

Reteta de mancare de pui cu masline va iesi aromata, savuroasa, perfecta pentru pranz sau cina.

Puiul este fraged, iar sosul de rosii delicios cu aromele date de cimbru, usturoi, zahar, sare si piper.

Daca esti in cautarea unei retete delicioase, usor de facut, aceasta mancare de pui cu masline este alegerea perfecta.

Maslinele aduc o nota proaspata, sarata, ce completeaza perfect aroma sosului dulceag.

Se face usor, cu ingrediente pe care le ai la indemana.

Mai multe retete de pui cu sos

  1. Tocanita de pui cu sos de ceapa
  2. Curry de pui cu naut
  3. Papricas de pui
  4. Pui toscan

Eu zic ca este momentul sa trecem la reteta noastra, asa ca va invit sa o pregatiti si voi .

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru mancarea de pui cu masline.

Ingrediente:

(pentru 4 persoane)

800 g carne pui (pulpe superioare)

180 g masline fara samburi

1 ceapa medie-mare

1 morcov mic ras

300 ml apa

3 catei usturoi

3 rosii medii

150 ml suc gros rosii – eu am folosit passata

50 ml vin rosu

1/2 lingurita zahar

sare

piper negru

3-4 fire cimbru sau 1/2 lingurita cimbru uscat

ulei pentru prajit

Cum se face mancare de pui cu masline:

Prajire pui

Asa cum ati observat, obisnuiesc sa imi pregatesc ingredientele la indemana, astfel incat totul sa mearga foarte repede.

Am prajit pulpele de pui pana s-au rumenesc pe ambele parti.

Le-am scos din tigaie, apoi am scurs uleiul astfel incat sa ramana foarte putin pe fundul tigaii.

Gatire legume

In aceeasi tigaie am calit ceapa tocata foarte fin si morcovul ras prin razatoarea cu gauri mici.

Cand ceapa era sticloasa si se inmuiase am turnat putina apa (50 ml).

Am lasat sa fiarba la foc mic pana s-a evaporat.

Peste aceasta am pus rosiile curatate de coaja si seminte, taiate in felii sau cuburi si firele de cimbru.

Adaugare lichid pentru sos

Langa acestea am adaugat usturoiul zdobit, sucul gros de rosii (passata este cea mai indicata) si 250 ml apa fierbinte sau supa clara de pui.

Am pus capacul si am lasat la foc mic spre mediu in jur de 10 minute.

Adaugare vin si pui

Dupa 10 minute am turnat vinul si am mai lasat inca 5 minute sa fiarba, fara capac.

Dupa acest interval am pus pulpele de pui si maslinele in sos.

Am lasat inca 5-10 minute  sau pana cand sosul s-a ingrosat.

Putem opri focul si mancam cea mai buna mancare de pui cu masline.

Noi am avut piure de cartofi pe post de garnitura si o salata verde si castraveti.

Daca pregatiti mancarea de pui cu masline dupa aceasta reteta va stept pozele. Le voi publica cu mare drag!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici.

Poze cu reteta de mancare de pui cu masline de la voi. Multumesc tutor pentru poze!

Adi , ideea cu cateva ciuperci adaugate in sos suna tare bine!

mancare de pui cu masline

Adriana-Laura Vlasceanu

Maria Frunza

Teodora Elena

pui cu maline

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Eu nu pun niciodată usturoi în această mâncare! Măslinele ar trebui opărite înainte ca sa iasă sarea din ele, sau cele cu sâmburi, ca sunt mai bune. Nu puneți și felii de lămâie în mâncare, ca i’ar da o aroma bună?

    1. Da Felicia, la sfarsit SE pun felii de lamaie si adevarat ca maslinele SE oparesc si fara usturoi, morcov, etc.
      Asa este reteta traditionala. Bravo 👏

  2. Am gătit aceasta mâncare de pui cu măsline, a ieșit extraordinara.Aroma de usturoi cu cimbru , și vinul a făcut o mancarica gustoasa foc…
    Ca și salata am servit-o cu Tabulli o salata libaneza din pătrunjel , ceapa , roșii , castravete acrita cu lămâie și adăugat ulei de măsline. Un regal…..

  3. Foarte buna multumesc frumos pentru reteta a fost foarte buna nu am facut niciodata cu usturoi. De acum incolo asta ramane reteta noastra

      1. Bună dimineața, aș vrea să fac și eu astfel de mâncare, dar aș vrea să folosesc pulpele fierte pentru o supă cu găluște. Presupun că ar fi ideal cu pulpe proaspete prăjite. Mereu mă împiedic de problema: dar ce să fac cu pulpele fierte? Și pentru pilaf și pentru ciulama mi-ar trebui toată zeama de la supă.
        Îmi puteți da o idee?
        Mulțumesc.

        1. Eu transform pulpele de pui fierte in supa in rasol si folosesc si legumele fierte alaturi. Le mai folosesc in salate (cea de pui cu telina sau „boeuf”), si uneori le pun cu paste, ceapa calita, smantana si branza la cuptor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *