CARTOFI TARANESTI

August 21, 2018 | CATEGORIA

Cartofi taranesti cu ceapa si masline am publicat-o prima oara octombrie 2011, dar o readuc in atentia voastra pentru ca i-am pregatit un video. Mai jos veti gasi pozele vechi ale postarii, doar poza de prezentare si filmul pentru canalul de you tube sunt o noutate. Este una din retetele noastre preferate de garnitura. Recunosc ca aceasta reteta am invatat-o foarte tarziu, de la soacra mea. Ea nu pune cimbru sau marar, nici macar un pic de verdeata.

Reteta este simpla, usor de facut, orice incepator in bucatarie o poate realiza cu succes. Rezultatul va fi unul gustos, plin de savoare si arome.

 

Aceasta este una din variantele de cartofi taranesti pe care le preparar, foarte rapida si foarte gustoasa. Sunt o garnitura perfecta pentru friptura, dar pot fi mancati si simpli. Merg insotiti de o salata verde cu lamaie sau o portie de castraveti acri.

Cartofii taranesti sunt nelipsiti la mesele cu prietenii apropiati. O portie mare nu ajunge aproape niciodata. mereu imi spun ca fac mai muilti si imi raman si pentru a doua zi. Dar nu! Dispar toti. Sa nu credeti ca regret. Asta e e motiv de bucurie, sa vad cum se bat pe ultima lingura de cartofi taranesti.

Daca vreti o reteta de cartofi taranesti de post o puteti incerca pe aceasta. La fel de apreciati au fost de-a lungul timpului si cartofii taranesti picanti, pregatiti cu un carnat picant spaniol, dar pentru cei din zona Ardealului merge folosit un carnat picant unguresc.

Va recomand sa incercati si alte retete cu carofi pe post de garnitura: piure de cartofi, skordalia, cartofi libanezi batata harra, salata bavareza de cartofi, cartofi cu rozmarin copti in untura de gasca.

Acum va las sa descoperiti reteta familiei noastre de cartofi taranesti. Daca o pregatiti nu uitati sa imi trimiteti pozele. Le voi publica cu drag. Si, daca veti redistribui reteta aveti multumirile mele anticipate.

INGREDIENTE:

800 g cartofi ce vor fi fierti in coaja
1 ceapa mare
30 g slanina afumata
1 lingurita boia dulce
1 lingurita cimbru uscat
cateva fire de marar – optional – aici I-am folosit doar la cererea unui prieten
sare
piper

3 linguri ulei

PREPARARE:

Iata reteta pregatita in format video:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ceapa o tocam cat mai marunt, apoi taiem cubulete mici de slanina. Calim ceapa impreuna cu slanina.

Cand acestea sunt calite pana devin sticloase, adaugam cartofii. Asezonam cu sare, piper, boia dulce si cimbru. Amestecam bine, astfel incat sa se omogenizeze compozitia. Mai tinem pe foc inca 3-4 minute la foc mic, astfel incat cartofii sa preaia aroma de la ceapa si slanina.

Servim imediat, fierbinte, pe post de garnitura.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce buni sunt!!! Arata grozav! Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • Fac si eu asa ceva si ne place!E buna simpla dar si garnitura daca nu ii pui sunculita!Pup,Cristina!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo! Te pup!

  • Yamy…ce buni par…
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca! Te pup

  • buna garnitura. ceva mai altfel decat banalii cartofi prajiti 🙂

    • diva in bucatarie

      Asa m-am gandit si eu!

  • O idee buna ptr garnitura la cina de maine 🙂 Garniturile tale, si nu numai, sunt mereu pe gustul nostru. Te pup

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *