Cartofi taranesti picanti

13 mai 2013Diva in Bucatarie

Cartofi taranesti picanti. Cartofii taranesti picanti sunt o garnitura perfecta, dar i-am servit de multe ori ca atare, avand alaturi o salata verde.

Cartofii taranesti picanti sunt o garnitura perfecta, dar i-am servit de multe ori ca atare, avand alaturi o salata verde.

INGREDIENTE:

1 kg cartofi rosii fierti in coaja
1 ceapa mare
75 g carnat chorizo
1 lingurita rasa boia picanta
1 lingurita cimbru uscat
cateva fire de cimbrisor proaspat
sare
piper
3 linguri ulei
Optional: 1/2 lingurita fulgi de ardei iute

PREPARARE:

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ceapa o tocam cat mai marunt, apoi taiem cubulete mici carnatul. Calim ceapa putin, apoi adaugam carnatul si continuam sa calim. Daca suportam foarte picant, atunci adaugam si fulgii de ardei iute la calit.

cartofi-taranesti-picanti-1_1

Punem cartofii peste acestea, presaram sare, piper, boia iute, cimbrul uscat si cel proaspat. Amestecam si continuam sa le calim pret de cateva minute, pana se intrepatrund aromele.

cartofi-taranesti-picanti-2cartofi-taranesti-picanti-3

Simplu rapid si bun, pe post de garnitura sau serviti ca atare insotiti de o salata.

cartofi-taranesti-picanti-4

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *