Cartofi taranesti picanti
Cartofi taranesti picanti. Cartofii taranesti picanti sunt o garnitura perfecta, dar i-am servit de multe ori ca atare, avand alaturi o salata verde.
Cartofii taranesti picanti sunt o garnitura perfecta, dar i-am servit de multe ori ca atare, avand alaturi o salata verde.
INGREDIENTE:
1 kg cartofi rosii fierti in coaja
1 ceapa mare
75 g carnat chorizo
1 lingurita rasa boia picanta
1 lingurita cimbru uscat
cateva fire de cimbrisor proaspat
sare
piper
3 linguri ulei
Optional: 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
PREPARARE:
Curatam cartofii de coaja si ii taiem cubulete. Ceapa o tocam cat mai marunt, apoi taiem cubulete mici carnatul. Calim ceapa putin, apoi adaugam carnatul si continuam sa calim. Daca suportam foarte picant, atunci adaugam si fulgii de ardei iute la calit.
Punem cartofii peste acestea, presaram sare, piper, boia iute, cimbrul uscat si cel proaspat. Amestecam si continuam sa le calim pret de cateva minute, pana se intrepatrund aromele.
Simplu rapid si bun, pe post de garnitura sau serviti ca atare insotiti de o salata.
Sa aveti pofta!
Arată foarte bine!
Multumesc!
Buni si aromati!
Multumesc1
Ce buni or fi in varianta asta…
Pupici
sunt tare buni!!!
Imi plac enorm cartofii astia, nu degeaba am copilarit la tara 😉
😉
ce cartofi buni!