Pulpa de curcan cu tarhon si sos de portocale

14 mai 2013Diva in Bucatarie

Pulpa de curcan cu tarhon si sos de portocale. Inainte sa le servim topim 1 cub maricel de unt, punem un polonic din sos si lasam pe foc 1-2 minute, apoi stropim pulpele cu acest sos.

INGREDIENTE:

2 pulpe de curcan
50 g unt
coja rasa de la 1 portocala
1/2 lingurita tarhon uscat
1 portoclata mare taiata felii
3 morcovi maricei
170 ml apa
170 ml vin alb
170 ml ulei vegetal
3 catei usturoi
sare
piper
1 cub unt (aproximativ 60 g)

PREPARARE:

Frecam untul cu coaja de portocale si tarhon, putina sare si piper.

curcan-cu-tarhon-si-sos-de-portocale-1

Ridicam pielea de pe curcan cat putem de mult, introducem si intindem pe carne untul aromat, dar pastram putin si pentru a-l unge pe exterior. Punem pulpele in tava, adaugam ulei, apa, vin, felii de portocale, morcovii taiati fasii, cateii de usturoi taiat in jumatate si acoperim cu o folie de staniol.

curcan-cu-tarhon-si-sos-de-portocale-2

Punem la copt la 180°C pana incepe sa se desprinda carnea de pe os (dar avem grija sa le umezim cu sos si sa le intoarcem la 20 minute), apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca.

Inainte sa le servim topim 1 cub maricel de unt, punem un polonic din sos si lasam pe foc 1-2 minute, apoi stropim pulpele cu acest sos.

curcan-cu-sos-de-portocale-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Curcan, tarhon & portocale – sunt cucerita total! Nici nu-mi imaginez o combinatie mai buna, mai aromata. Mi-as fi dorit sa stau la masa ta :). Te pup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *