Salata bavareza de cartofi
Salata bavareza de cartofi.
Salata bavareza de cartofi.
Reteta salata bavareze de cartofi. Cum faci salata bavareza de cartofi?
Salata bavareza de cartofi este un preparat traditional german, foarte apreciat datorita simplitatii si gustului sau unic. Aceasta reteta de salata este perfecta pentru mesele festive sau ca garnitura alaturi de diverse preparate din carne. Cu cartofi fierti, ceapa, mustar si otet, salata bavareză de cartofi ofera un echilibru deliciosintre aciditate si cremozitate, fiind un fel de mancare consistent si savuros, ideal pentru orice sezon.
Salata bavareza de cartofi poarta denumirea generica de salata, in realitate fiind servita pe post de garnitura langa celebrii lor carnati, fripturi, peste.
Se pregateste in general in cantitati mari, putand fi consumata si a doua zi.
In aceasta salata bavareza de cartofi folosim un dressing realizat din supa de legume, ulei si otet de vin alb.
Exista si variante cu mustar, dar reteta clasica este aceasta, simpla.
Uleiul desi pare mult, eu am pus mai putin decat in reteta primita direct de la prieteni.
Sfaturi
- este important sa folosim cartofi tari, nu din tipul celor fainosi.
- recomand sa alegi cartofi de aceeasi dimensiune pentru ca acestia sa fie fierti in acelasi timp
- curata cartofii de coaja cat sunt inca fierbinti spre calzi
Salata bavareza de cartofi este una din cele mai cunoscute salate din bucataria germana.
Alte salate de cartofi simple si la fel de gustoase pregatite de mine si apreciate de cititorii blogului: salata orientala de post, salata niciose, dar si multe altele pe care le veti gasi in acest link.
Iata lista de ingrediente si modul d epreparare pentru salata bavareza de cartofi.
Ingrediente salata bavareza de cartofi:
750 g cartofi
1 ceapa rosie mare sau 2 mici
150 ml supa legume
2-3 linguri otet de mere
1 lingurita rasa zahar sau alt indulcitor
4 linguri ulei
1 castravete
1/2 legatura marar
Mod de preparare:
Am pus la incalzit supa de legume.
In supa am adaugat zahar, otet si ulei si am amestecat astfel incat lichidul sa fie omogen la final.
Pregatire cartofi
Am fiert cartofii in coaja, in apa cu sare aproximativ 20-25 minute.
I-am luat de pe foc cand furculita a intrat si iesit usor din ei.
Am decojit cartofii cat erau calzi spre fierbinti si i-am taiat felii subtiri.
Imi place sa ii vad cat mai uniform feliati, asa ca folosesc acelasi aparat cu care tai si ouale.
Pregatire ingrediente salata
In continuare am tocat ceapa marunt, apoi mararul.
Am curatat catravetele, l-am taiat pe lungime in jumatate, apoi am scos semintele si i-am feliat subtire.
Asamblare salata
Am pus peste cartofi ceapa.
Apoi am turnat lichidul fierbinte. si am presarat sare si piper.
Dupa ce am amestecat am acoperit si am lasat salata sa astepte o ora.
In acest timp cartofii vor absorbi lichidul.
Am adaugat castravetii si mararul, am amestecat. Am gustat si am mai adaugat putina sare, piper si otet.
Servire
Am lasat inca 10 minute la frigider, apoi am mancat-o cu pofta.
Poate fi servita simpla, dar este potrivita si pe post de garnitura langa peste la gratar sau la cuptor.
Merge si cu orice alt tip de carne iti place.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM sau pe pagina de Facebook.
Daca iti plac retetele video ma gasesti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel ca sa fii notificat cand postez o reteta noua.
Si pentru ca in week-end am in general casa plina de prieteni, am pregatit o seara germana, profitand de proiectul propus de Oana – Savori Urbane The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii.
Luna aceasta avem retete germane, iar Andie va fi gazda, intreaga colectie a celor 24 bloggeri implicati urmand a fi prezentata in data de 10 aprilie pe pagina ei.
Cred ca aceasta salata va fi si pe gustul ei, avand in vedere ca este vegetariana, dar si pe a celor are tin post in aceasta perioada ;).
O salata foarte gustoasa!
Este minunata salata aceasta si acum tu mi-ai adus aminte ca taaaaaare de mult nu am mai facut-o !
Te tzuc !
Foarte buna , mulțumesc!
Este o salata absolut gustoasa<si foarte simplu de facut<am avut mare success cu aceasta reteta aici in USA, absolut delicioasa
un fel de salata orientala dar fara masline 🙂
aproape salata orientala
Salata vieneza de cartofi, mancata la Viena, nu contine nici castraveti, nici marar. Si este geniala si asa simpla, mi-a ramas in gand si suflet!!!
Pai este salata vieneza! Aceasta este bavareza, asa cum am mancat-o in Munchen. Puteti renunta la marar si castraveti, pana la urma conteaza dressingul.
👍👍🤭🤭
multumesc!
Salata asta are gustul vacantelor la schi. Eu nu stiam cum se face dressing-ul, multumesc ptr idee!
Cele mai frumoase vacante…
Mi-a placut foarte mult!