fbpx

RETETE RECENTE

CARTOFI TARANESTI CU CEAPA – DE POST

March 17, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)

1 kg cartofi
3 cepe mari
2 cepe verzi
3 linguri ulei masline
50 ml vin alb
sare
piper
boia de ardei dulce
cimbru
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Cartofii ii lasam in coaja si ii spalam bine, in mai multe jeturi de apa. Ii fierbem astfel incat sa fie doar pe jumatate facuti. Ii curatam de coaja si ii feliem. Ii lasam se raceasca. Taiem ceapa, o calim in putin ulei, timp de 2-3 minute.

Punem intr-un vas termorezistent feliile de cartofi alternand cu ceapa. Turnam vinul si uleiul peste acestia apoi condimentam cu sare, piper, boia si cimbru. Acoperim vasul cu o folie de staniol si coacem cartofii cu ceapa la 200°C timp de 20-25 minute. Dupa acest interval scoatem folia si ii lasam sa se rumeneasca.

Ii servim fierbinti, cu patrunjel verde proaspat tocat, insotiti de o salata.

Pofta buna!

Comentarii

  • Dupa cartofii cu rozmarin, astia sunt preferatii mei 🙂
    Felicitari (pentru a nu-stiu-cata oara) pentru fotografii. Sunt senzationale!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Andi.

  • Yamy..ce buni sunt…
    Dar intrebare… oare daca nu fierbem cartofii deloc si ii tinem la cuptor 40 minute sa zicem sub folie nu se fierb? Eu cred ca da si ar fi mai simplu asa:) oricum arata bestial!!!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Bianca. Asa ii prepara mama mea, asa m-am obisnuit si eu…

    • Am inteles… cred ca sunt deliciosi si arata foarte bine… de fapt toate pozele tale arata bine.. ti-am mai spus-o:)
      Pupici

      • diva in bucatarie

        Multumesc, inca odata. Duminica frumoasa…

  • Grozav de buni!Astazi ma gandeam la niste cartofiori taranesti. Pana una alta, am sa servesc o portie de la tine:)Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta, te pup.

  • Si eu fierb de obicei cartofii, sa fiu sigura ca-s facuti bine la final 🙂 Arata minunat, poftesc asa tare la o portie 🙂
    Te pup!

    • diva in bucatarie

      Dana te astept la masa. Pup

  • o garnitura simpla,dar cu efect de fiecare data!!de poze nu mai zic nimic,…dar de fapt o sa zic… sunt suuuper!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Musai ii incerc si eu, combinatia este pe placul meu!!

    • diva in bucatarie

      Corina, cred ca iti vor placea…

  • marian

    Excelent

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Paula

    Sunt deliciosi…imi plac mult…esti o gospodina desavarsita…

  • sergiu

    cartofii se fierb inainte pt a nu suge mult ulei si a scadea timpul de gatire

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *