fbpx

RETETE RECENTE

LABNEH CU OREGANO, MASLINE SI SEMINTE DE PIN

March 28, 2016 | CATEGORIA

labneh-cu-oregano,-masline-si-seminte-de-pin

Labneh am mai pregatit si aici, dar cel de azi are o prezentare mai simpla, apropiata de cea intalnita in restaurante. Toppingul este inspirat dupa o reteta a lui Ottolenghi.

Mai multe retete libaneze gasiti aici, iar colectia de retete arabesti aici.

INGREDIENTE:

400 g iaurt de capra

400 g iaurt gros (grecesc)

80 ml ulei de masline

1 varf cutit de sare

1 catel usturoi pisat

2 linguri seminte de pin

4-5 crengute oregano proaspat

2 crengute menta

4-5 masline fara samburi

PREPARARE:

Asezam foi mari de tifon intr-o sita, apoi punem iaurtul la scurs in aceasta pentru 48 ore. Pastram iaurtul in frigider in acest interval de timp, eventual acoperit.

Inainte de a pregati castronul cu labneh, prajim usor semintele de pin, tocam maslinele si frunzele de oregano si menta.

labneh-cu-oregano,-masline-si-seminte-de-pin-01labneh-cu-oregano,-masline-si-seminte-de-pin-2

Maslinele, oregano si uleiul de masline le amestecam intr-un bol mic. Mutam iaurtul scurs intr-un castron dupa ce il amestecam cu putina sare si usturoiul pisat. Punem apoi uleiul cu oregano, menta si masline si presaram semintele de pin.

Simplu si bun!

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *