Labneh cu oregano, masline si seminte de pin
Labneh cu oregano
Reteta de labneh – crema din iaurt cu o textura de la cremoasa la densa, cu aroma delicata, usor sarata – labneh cu topping din ulei de masline, oregano, masline si seminte de pin.
Numele „Labneh” este originar din Orientul Mijlociu si se refera la iaurtul strecurat.
Iaurtul din care se pregateste este de obicei din lapte de vaca.
Este un apertiv (mezze) si se serveste cu lipie sau alte tipuri de paine, covrigi.
Este folosit de multe ori si pe post de garnitura langa fripturi sau alte retete cu carne si legume.
Se stie ca bucataria libaneza este sanatoasa, iar reteta de labneh cu oregano, masline si seminte de pin este unul din cele mai simple, mai gustoase si mai sanatoase dintre retetele de aperitive.
Il puteti face acasa, nu trebuie sa plecati din restaurant cu o caserola la pachet.
Labneh am mai pregatit si aici, dar cel de azi are o prezentare mai simpla, apropiata de cea intalnita in restaurante. Toppingul este inspirat dupa o reteta a lui Ottolenghi.
Mai multe retete libaneze pregatite de mine gasiti daca apasati aici, iar colectia de retete arabesti o las aici.
Daca esti fan al mancarurilor orientale, atunci trebuie sa incerci reteta de labneh cu oregano, masline si seminte de pin.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru labneh cu oregano, masline si seminte de pin.
INGREDIENTE:
400 g iaurt de capra
400 g iaurt gros (grecesc)
80 ml ulei de masline
1 varf cutit de sare
1 catel usturoi pisat
2 linguri seminte de pin
4-5 crengute oregano proaspat
2 crengute menta
4-5 masline fara samburi
Mod de preparare labneh cu oregano, masline si seminte de pin:
Am aranjat foi mari de tifon intr-o sita, apoi am turnat iaurtul. L-am lasat la scurs in aceasta pentru 48 ore.
Am pus iaurtul in frigider in acest timp, dar am avut grija sa-l acopar cu o folie alimentara, astfel incat acesta sa nu ia miros de la alte mancaruri pe care le aveam in frigider.
Inainte de a pregati castronul cu labneh am prajit usor semintele de pin, am toca maslinele si frunzele de oregano si menta.
Am amestecat intr-un bol mic maslinele, oregano si uleiul de masline.
Am amestecat usturoiul cu putina sare si usturoiul pisat, apoi l-am pus intr-un castron.
Cu o lingurita am facut o adancitura urmarind forma bolului. In aceasta adancitura am turnat uleiul de masline amestecat cu oregano, menta si masline si am presarat semintele de pin.
Atat de simplu si bun!
Noua ne place foarte mult simplu, cu lipii alaturi.
Cand mancam labneh cu oregano, masline si seminte de pin, pe masa se gasesc si alte mezze.
Alte aperitive libaneze:
- 1. baba ghanouj sau moutabal
- 2. hummus
- 3. salata tabouleh
Sper ca veti incerca si voi, caci este tare bun!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.