fbpx

RETETE RECENTE

SARATELE FARA OUA

March 25, 2016 | CATEGORIA

saratele-fara-oua

Saratele fara oua – saratele bune,  ce sunt fragede la interior si crocante la exterior, gustoase si usor de pregatit, perfecte pentru orice moment al zilei, dar si pentru petreceri sau alte evenimente importante.

Am pregatit aceste saratele fara oua special pentru prietena mea, caci are nevoie de retete fara oua pentru copilul ei.

Sunt convinsa ca reteta va fi utila si pentru alte mamici.

Daca nu aveti probleme medicale ce va impiedica sa consumati oua va invit sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de rontait. Le gasiti daca apasati aici. 

Mai multe retete pregatite special pentru copii, pentru Sarbatorile Pascale, gasiti in aceasta postare. 

 

Iata lista de ingregiente si modul de preparare pentru saratele fara oua:

INGREDIENTE:

150 g faina

1/2 lingurita sare

1 varf cutit praf de copt

80 g branza de vaci

50 g unt

3 linguri smantana

3 linguri lapte

4 linguri parmezan ras fin

PREPARARE:

Amestecam faina cu praful de copt, sare, branza de vaci si unt. Adaugam smantana treptat (cate o lingura) si framantam cu mainile pana obtinem un aluat neted, elastic, care nu se lipeste.

saratele-fara-oua-1saratele-fara-oua-2

Il lasam la rece 30 minute, apoi presaram putina faina pe bancul de lucru, intindem aluatul cu o grosime de 2-3 mm si il taiem in fasii sau il decupam cu forme de biscuiti. Le punem in tava de copt, tapetata cu hartie, ungem saratelele fara oua cu lapte (cu ajutorul unei pensule), apoi presaram parmezan ras fin.

saratele-fara-oua-3saratele-fara-oua-4

Coacem saratelele fara oua timp de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

saratele-fara-oua-5

Pofta buna!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *