Retete cu pastrav

18 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Retete cu pastrav. Idei de retete cu pastrav. Cum gatesti pastravul.

retete-pastrav

Despre colectia de retete cu pastrav

Pastravul este un peste delicat, cu o aroma fina si o textura frageda, perfect pentru preparate rapide si sanatoase. In aceasta colectie veti descoperi retete cu pastrav simple si usor de pregatit, ideale atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru momentele in care doriti sa impresionati cu ceva gustos, fara prea mult efort. Fie ca preferati pastravul la cuptor, rumenit frumos si aromat cu ierburi, fie ca va atrag retetele traditionale precum plachia, sau ceva mai crocant precum pastravul prajit, aici veti gasi inspiratia potrivita pentru fiecare gust si ocazie.

De ce sa alegem pastravul?

Pastravul este un peste de apa dulce apreciat pentru calitatile sale nutritive: continut ridicat de proteine, nivel redus de grasimi si o abundenta de acizi grasi Omega-3. Prepararea lui nu necesita tehnici complicate, iar gustul sau delicat il face potrivit pentru o multitudine de combinatii culinare. De la retete rustice pana la preparate moderne cu influente mediteraneene, pastravul se adapteaza perfect.

Cum alegem pastravul proaspat?

Inainte de a incerca retetele propuse, este esential sa incepeti cu un ingredient de calitate. Pastravul proaspat trebuie sa aiba corneea transparenta si pupilele negre, semn al prospetimii si al unei manipulari corecte. Pielea trebuie sa fie lucioasa, elastica si sa revina la forma initiala atunci cand este apasata usor cu degetul. Mirosul trebuie sa fie discret, placut, specific apei curate de munte.

Sfaturi utile inainte de gatire

Daca nu va place sa curatati pestele sau pur si simplu nu aveti timp, multe magazine ofera serviciul de eviscerare si curatare pe loc. Nu ezitati sa solicitati acest lucru — veti economisi timp si veti putea incepe imediat pregatirea retetei dorite. In continuare veti descoperi o selectie variata de preparate cu pastrav, insotite de sfaturi practice si idei culinare pentru a va bucura de tot ce are mai bun acest peste rafinat.

APASATI PE TITLUL FIECAREI RETETE SI AJUNGETI LA RETETA DORITA.

PASTRAV CU ROSII SI MASLINE

PASTRAV CU SOS DE GALBIORI SI SOS DE FRUCTE DE PADURE

PASTRAV CU ROZMARIN SI USTUROI

PASTRAV CU SOS DE VERDEATA

PASTRAV IN SOS PICANT DE ROSII CU NAUT

pastrav-cu-sos-picant-de-rosii-si-naut

PLACHIE DE PASTRAV

plachie-de-pastrav-0

PASTRAV CU CIUPERCI

pastrav-cu-ciuperci

PASTRAV CU MIGDALE

pastrav-cu-migdale

PASTRAV PANE CU SALATA DE CARTOFI

pastrav-pane-cu-salata-de-cartofi

PESTE PRAJIT CU PIURE DE DOVLEAC

PASTRAV CU CEAPA SI SEMINTE DE PIN

PASTRAV CU LEGUME „EN PAPILOTTE”

pastrav-cu-legume-la-cuptor--en-papilotte

PASTRAV PE PAT DE LEGUME PICANTE

pastrav-pe-pat-de-legume-picante

PESTE PRAJIT IN MALAI

PASTRAV CU SMANTANA SI TARHON

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

4 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *