Pastrav cu ceapa si seminte de pin

23 februarie 2017Diva in Bucatarie

Pastrav cu ceapa si seminte de pin. Pentru o cina rapida si lejera am pregatit pastrav cu ceapa si seminte de pin.

Pentru o cina rapida si lejera am pregatit pastrav cu ceapa si seminte de pin.

Cat timp pastravul sta in cuptor vom pregati si garnitura de orez, dar poate fi insotit si de cartofi in diverse moduri de pregatire.

Pastravul este unul din cei mai intalniti pesti in bucataria mea. Imi place gustul, dar si faptul ca se desprinde usor de pe coloana, ramanand fara oase.

L-am invatat chiar si pe fiul meu sa il manance singur (la 7 ani), fara sa ii fie teama ca bucata de peste pe care o va alege va avea oase .

Pastravul traieste pe cursuri naturale de apa, dar il gasim in magazine din diverse crescatorii industriale. Eu aleg „pastrav salbatic” putin mai scump, dar sigur mai sanatos.

Avem noroc ca mai primim din cand pastrav de la varul sotului meu.

Am o adevarata colectie de retete cu pastrav, dar daca vreti sa va inspirati am o colectie mare de retete de peste grupata pe categorii: de la aperitive, la retete pe tipuri de peste.

Gasiti retete cu somon, pastrav, ton, crap, dorada si multe altele.

Noi consumam destul de des peste si fructe de mare.

Desi tatal meu era un mare pescar nu prindea pastravi. Ii placea sa mearga in Delta la rapitori, dar in pe lacurile din jurul Bucurestiului.

Uneori ne lua si pe noi, dormeam in cort pe marginea lacului, in padurea Branesti.

Sincer nu imi placea. Nici sa dorm in cort, nici faptul ca nu ne puteam juca cu alti copii.

Si atunci cand alergam si ne zbenguiam, trebuia s ao facem ” in liniste”, ca sa nu „speriem pestii”.

Dar, partea buna este ca noi copiii am invatat sa pescuim. Mereu am prin s mai mult peste decat fratele meu.

Revenind la reteta de pastrav cu sos de ceapa si seminte de pin vreau sa va spun ca se face usor si este delicioasa.

Am ales o garnitura de orez, dar puteti pregati si cartofi natur, piure de cartofi,  cartofi noi cu unt si marar sau cartofi inabusiti cu usturoi. 

Carnea pastravului este usoara, delicioasa si este recomandata tuturor celor care sunt preocupati de un stil de viata sanatos.

Este un peste bogat in substante nutritive, este indicat in retetele de dieta, ajutand peroanele care isi doresc sa slabeasca fara sa piarda masa musculara.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru pastrav cu sos de ceapa si seminte de pin:

Ingrediente pastrav cu sos de ceapa si seminte de pin:

2 buc. pastrav

50 g faina

ulei pentru prajit

2 cepe galbene mari

4 cepe verzi

sare

piper

2 linguri seminte pin

1 lamaie mica

100 ml vin alb

3-4 rosii cherry

1 lingura ierburi de provence

Mod de preparare pastrav cu sos de ceapa si seminte de pin:

Taiem ceapa galbena Julien, apoi pe cea verde.

Le calim in 4-5 linguri ulei pana devine ceapa galbena sticloasa si moale, apoi le mutam intr-un vas termorezistent.

Adaugam vinul si cateva felii de lamaie.

pastrav-cu-ceapa-si-seminte-de-pin-1pastrav-cu-ceapa-si-seminte-de-pin-2

Curatam pestii foarte bine, ii crestam putin, ii condimentam cu sare, piper si ierburi de provence, apoi ii tavalim prin faina.

Prajim pastravii in ulei incins, la foc mic, in jur de 3-4 minute pe fiecare parte, apoi ii mutam in vasul termorezistent.

Umplem pestii cu felii de lamaie, jumatati sau sferturi de rosii cherry, apoi presaram semintele de pin.

pastrav-cu-ceapa-si-seminte-de-pin-3pastrav-cu-ceapa-si-seminte-de-pin-4

Coacem pastravul cu ceapa si seminte de pin timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C (cate 10 minute pe fiecare parte).

Cand este gata il punem in farfurie si il mancam cu pofta!

Simplu si bun!

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *