Peste prajit cu malai

25 iunie 2012Diva in Bucatarie

Peste prajit cu malai. Peste prajit in malai – pastrav prajit in malai – reteta simpla, traditionala, de peste prajit in crusta de malai, care se mananca cu mujdei si mamaliga calda.

Peste prajit in malai diva in bucatarie

Peste prajit in malai – pastrav prajit in malai – reteta simpla, traditionala, de peste prajit in crusta de malai, care se mananca cu mujdei si mamaliga calda.

Noua ne place foarte mult pestele prajit cu malai. Cred ca se face lunar la noi in casa.

Tatal meu era pescar, am crescut cu peste gatit in toate modurile, dar prima idee care imi vine in minte cand am un peste comun pe masa este aceasta.

Se poate inlocui malaiul cu faina, dar nu este acelasi lucru.

Ultima poza din reteta am facut-o cand a venit prietenul copilului meu sa doarma la noi. David nu mancase niciodata peste prajit in malai. Parintii lui gatesc des peste la cuptor sau la gratar, fructe de mare, dar nu il gatesc prajit nu in tigaie.

A avut o orecare retinere, ca orice copil cand se trezeste cu o mancare noua in fata. A mancat tot si a mai cerut o bucata de peste prajit cu malai.

Peste cateva luni, cand a revenit sa doarma la noi, a rugat-o pe mama lui sa ne intrebe daca mai facem peste prajit pentru ca ii placuse foarte mult.

Si am facut! Bonus, au fost pozele si reteta pe care o postez aici, sa poata pregati oricine. Caci reteta mai banala nu exista.

Peste prajit in malai puteti face din pastrav (intreg sau jumatati), dorada, crap (mi se pare insa ca are prea multe oase), novac, hering, hamsii, lup de mare, salau, etc.

Nu as folosi somon pentru asta. Am incercat si mi s-a parut ca am pierdut ceva din valoarea pestelui.

Eu am folosit aici pastrav. Nu este foarte scump si se poate fileta acasa usor. Mai multe retete cu pastrav gasiti aici.

Daca va plac retetele cu peste va invit sa vedeti colectia de retete cu peste, unde am grupat pe categorii retetele: cu pastrav, somon, dorada, ton, si altele.

Nu veti gasi pe Diva In Bucatarie retete cu pangasius. Este cel mai ieftin peste, nu are oase, nu are gust, iar mirosul acestuia este foarte pregnant si dupa gatire si se pare ca are foarte multi fani. Am citit despre acest tip de peste cat este de nesanatos, asa ca nu voi gati niciodata pangasius!

Creste in ape foarte poluate si am inteles ca este un peste realizat genetic sa traiasca in acel mediu. Cu greu am reusit sa imi conving socrii sa nu mai cumpere acest tip de peste.

In concluzie, nu va bucurati ca este ieftin. Cel mai ieftin. Mai bine o idee mai scump si mai bun, mai sanatos.

Daca aveti sansa sa prindeti pastrav in apele de munte ar fi ideal. Daca pescuiti in Delta sau pe alte lacuri este la fel de bine.

Nu cumparati orice peste. Asigurati-va ca este proaspat!

Pentru ca si un peste prajit in malai merita sa fie un peste bun, gustos.

INGREDIENTE:

file de peste (pastrav in acest caz)
sare
un praf piper
malai
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pestele curatat de solzi si oase, spalat si uscat, va fi condimentat cu sare si foarte putin piper. Il tavalim apoi prin malai, pe ambele parti.

Intr-o tigaie incingem bine uleiul. Cand incepe sa sfaraie punem pestele la prajit, rumenindu-l frumos pe fiecare parte.

Puteti face proba cu o lingura de lemn introdusa in ulei. Daca se fac bule de aer in jurul ei, uleiul este la temperatura potrivita pentru prajit.

Il scoatem din tigaie si il punem pe o farfurie, pe un servet de hatie, ce va absorbi surplusul de ulei.

Il servim cu mujdei si mamaliga.

Simplu, rapid si bun!
Pofta buna va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Tatal meu numai asa il pregateste,este super bun.Acum mi-ai facut o pofta de zile mari.
    O seara buna!

  2. Yamy…
    Am vazut la pastravarie la un restaurant unguresc ca ei pun si boia in malai si atunci pestele bate spre rosu. Arata bine.. am testat si eu.
    pupici

  3. Nu-mi iese crocant… uneori îl prea prăjesc, iese amărui, alteori pare crocant pe dinafară, iar în interior, că fiert… nu-i găsesc șpilul 🤦
    Drept îi că peștilor mei nu le știu numele, locuiesc prin Mureș, sunt mari, frumoși, uneoti urâți la fața, dar gustoși dacă aș ști eu să-i prăjesc altfel decât prin făină și ou…
    Mă duc să mai încerc odată 😊

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *