fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU CIRESE SI TOPPING CROCANT

June 22, 2012 | CATEGORIA

Daca tot suntem in sezonul cireselor, e momentul sa profitam de ele! Va recomand aceasta prajitura, foarte buna, aromata cu marea calitate de a se face usor. Daca i-a iesit prietenei mele, care si-a pus singura stampila cu “dezastrul in bucatarie”, cu siguranta poate sa o faca oricine!

INGREDIENTE:

550 g cirese fara samburi

Pentru topping:
150 g zahar
100 g faina
50 g fulgi de ovaz
1 lingurita scortisoara
2 linguri de unt (cam 50 g) rece

Pentru blat:

80 g unt
200 g zahar
2 oua
200 ml lapte
300 g faina
1 praf de sare
2 lingurite praf de copt

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim ciresele spalandu-le bine. Le scoatem samburii, lem lasam la scurs, apoi si le tavalim prin faina.
Punem ingredientele pentru topping intr-un castron. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat sfaramicios.

Punem aluatul in frigider cat pregatim blatul.
Pentru a realiza blatul mixam untul cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam pe rand cate un ou, lasand mixerul sa isi faca treaba. Incorporam usor si laptele.

La final adaugam faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt in prealabil.

Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu ciresele, iar pe acestea le invelim cu toppingul crocant.

Dam tava in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 10 minute, apoi scadem temperatura la 180°C si coacem inca 60 minute.
In functie de cuptorul fiecaruia (mai ales cele pe gaz), va trebui sa verificam daca toppingul este copt incepand cu 40 de minute din momentul in care trecem la 180°C, apoi din 10 in 10 minute.
Scoatem prajitura din tava ajutandu-ne de foaia de copt si o lasam sa se raceasca pe un gratar.

Cand s-a racit o putem taia cubulete si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Primul venit primul servit :))) perfect de bine arata la gust cred ca e fantastica. Imi place!!!!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alice.

  • Ce imbietor arata!Este o idee cu crusta,merita incercat!
    O zi minunata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Janet.

  • Roxana

    Iau o bucatica fara sa stau pe ganduri!!!Super este!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Roxana.

  • aurelia

    mama draga, vreau si eu un subscribe, unde trebuie sa ma uit?
    meeersiii –

    • diva in bucatarie

      Aurelia, toti fanii de pe facebook stiu cand apar noile retete. Ma gandesc la un newsletter, poate il fac in vara asta.

      • aurelia

        multumesc pentru raspuns si astept, oricum eu iti vizitez blogul des, insaaa, nu prea le am cu facebook, adica ce s o mai dupa cires, mie imi place varianta cu newsletter – o vara frumoasa iti doresc –

  • Racoroasa de vara! ne place!

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult, draga mea.

  • gia

    nu ai specificat cate oua pui la blat?

    • diva in bucatarie

      Multumesc mult pentru atentionare, am corectat.

  • Mmm… tu iar ma pui la treaba! 🙂
    Delicioasa trebuie sa fie si prajitura asta!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, este buna… Te pup

  • Interesant toppingul . Imi place mult cum arata , iar faptul ca e cu cirese ma face sa-mi doresc o feliuta .

    • diva in bucatarie

      Dorina, cu drag ti-as da daca ai fi in zona…

  • Ce apetisanta e!! Super

    • diva in bucatarie

      Multumesc Bianca.

  • Ce bunatate ai facut!!!Yummy, si combinatia e perfecta pentru mine!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta. Te pup

  • Un deliciu crocant, imi plac prajiturele cu cirese, fooarte bune! A ta arata delicios de bine! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Poliana. Te pup

  • Daaaaaaaaaaaaa,sunt de aceiasi parere cu tine………..este pacat sa nu profitam de ce ne ofera acest anotimp.Frumoasa si buna prajiturica.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Medi.

  • Mmm…e mortalã:)

    • diva in bucatarie

      Multumesc Ramona!

  • Ahhh da ce bine mai arata!Iubesc prajiturileeee:)Abia astept vacanta sa ma rasfat:)

  • floriana

    Imi puteti spune dimensiua tavii?

    • diva in bucatarie

      22*33 cm

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *