Gulas de cartofi

21 iunie 2012Diva in Bucatarie

Gulas de cartofi. Pentru cei care tin postul, dar nu numai pentru acestia, reteta de gulas de cartofi este perfecta pentru ca este simplu si usor de preparat, dar mai ales gustos.

Pentru cei care tin postul, dar nu numai pentru acestia, reteta de gulas de cartofi este perfecta pentru ca este simplu si usor de preparat, dar mai ales gustos.

INGREDIENTE:
(Pentru 2 portii)

400 g cartofi noi mici
1 ardei gras rosu (sau kapia)
1 ardei gras galben
2 cepe medii
1 morcov
3-4 linguri de ulei
sare
piper
1 catel de usturoi
1 lingurita de boia de ardei iute
300-350 ml supa de legume
2 linguri pasta de ardei rosu
1/4 lingurita seminte chimen
cateva fire de cimbru

PREPARARE:

Coacem ardeii la gratar sau in cuptor, pana devim putin moi si le putem curata pielita. Dupa ce ii coacem presaram putina sare pe ei, ii punem intr-un vas si ii acoperim cu un prosop 5-10 minute. Dupa acest interval ii curatam de pielita, cotoare si seminte. Curatam cartofii de coaja sau ii frecam cu un burete, in functie de coaja pe care o au.

Taiem si ceapa cubulete. Punem la fiert 50 ml apa cu semintele de chimen. Dupa ce au fiert 1 minut, strecuram apa si o pastram pentru gulas.
Calim ceapa pana devine sticloasa, adaugam morcovul ras si continuam sa calim putin, pana intr-un minut, apoi punem ardeii taiati fasii si calim putin, pana se intrepatrund putin aromele.

Punem si cartofii peste toate acestea si calim 1 minut.

Asezonam cu foarte putina sare si piper, adaugam usturoiul zdrobit, pasta de ardei si boia de ardei. Turnam 300 ml supa de legume si apa in care a fiert chimenul, cateva fire de cimbru, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu 25 minute.

Din cand in cand amestecam, pentru a nu se lipi mancarea. Daca scade sosul prea mult si cartofii nu sunt fierti, adaugam 70-100 ml supa (sau apa) si lasam sa fiarba inca 5 minute.

Servim gulasul de cartofi cald, decorat cu frunze de ceapa verde sau patrunjel verde, insotit de o salata de sezon.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Crede-ma, reteta este perfecta! Morcovul trebuie sa treaca neobservat, el doar contribuie la gust. In ceea ce priveste usturoiul, poti sa il pui spre sfarsit, vei avea un gust mai pregnant de usturoi, daca asa iti place.

    1. DA! Eu pregatesc 1-2 l de supa si pun in congelator in sticlute de 500 ml ce imi ramane. Asta pentru a nu folosi cuburi cu supa instant. Daca nu aveti nimic impotriva puteti folosi si aceste cuburi de la Knorr sau Maggi.

  1. Mancarea asta o stiu de pe vremea cand eram mica, facea o batrana si mai mancam la ea, o fierbea pe plita si ii dadea un gust asa de bun….!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *