Peste prajit cu malai reteta traditionala

25 iunie 2012Diva in Bucatarie

Peste prajit cu malai. Peste prajit in malai. Reteta de pastrav prajit in malai. Reteta simpla de peste prajit in crusta de malai

peste prajit in malai reteta cu crap diva in bucatarie V

Peste prajit cu malai, gustos, pregatit simplu si usor

Pestele prajit cu malai este o reteta traditionala foarte indragita.

Este un preparat simplu, dar savuros.

Imi aduce aminte de mesele in familie sau vacantele la tara.

Crusta crocanta si carnea frageda transforma acest preparat intr-o adevarata placere culinara.

Ce peste alegeti?

Peste prajit in malai puteti face din pastrav (intreg sau jumatati), dorada, crap (mai mare), novac, hering, hamsii, lup de mare, salau, etc.

Nu as folosi somon pentru asta. Am incercat si mi s-a parut ca am pierdut ceva din valoarea pestelui.

Eu am folosit cel mai des pastrav.

Nu este foarte scump si se poate fileta acasa usor. Mai multe retete cu pastrav gasiti aici.

Daca va plac retetele cu peste va invit sa vedeti colectia de retete cu peste, unde am grupat pe categorii retetele: cu pastrav, somon, dorada, ton, si altele.

Ce tip de peste nu trebuie sa gatiti niciodata

Nu veti gasi pe Diva In Bucatarie retete cu pangasius.

Este cel mai ieftin peste, nu are oase, nu are gust, iar mirosul acestuia este foarte pregnant si dupa gatire si se pare ca are foarte multi fani.

Am citit despre acest tip de peste cat este de nesanatos, asa ca nu voi gati niciodata pangasius!

Creste in ape foarte poluate si am inteles ca este un peste realizat genetic sa traiasca in acel mediu.

Cu greu am reusit sa imi conving socrii sa nu mai cumpere acest tip de peste.

In concluzie, nu va bucurati ca este ieftin. Cel mai ieftin. Mai bine o idee mai scump si mai bun, mai sanatos.

Daca aveti sansa sa prindeti pastrav in apele de munte ar fi ideal. Daca pescuiti in Delta sau pe alte lacuri este la fel de bine.

Nu cumparati orice peste.

De ce vei iubi reteta?

Revenind la pestele prajit cu malai, va sfatuiesc sa aveti grija sa cumparati pesti proaspeti!

Secretul sta in crusta crocanta.

Poti folosi doar malai sau malai cu putina faina.

Este un preparat care se face usor, fara pretentii, dar care nu dezamageste niciodata.

Pentru ca si un peste prajit in malai merita sa fie un peste bun, gustos.

Este o reteta care va trece testul timpului si va fi iubita de generatii intregi.

INGREDIENTE:

file de peste (pastrav in acest caz)
sare
un praf piper
malai
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pestele curatat de solzi si oase, spalat si uscat, va fi condimentat cu sare si foarte putin piper. Il tavalim apoi prin malai, pe ambele parti.

Intr-o tigaie incingem bine uleiul. Cand incepe sa sfaraie punem pestele la prajit, rumenindu-l frumos pe fiecare parte.

Puteti face proba cu o lingura de lemn introdusa in ulei. Daca se fac bule de aer in jurul ei, uleiul este la temperatura potrivita pentru prajit.

Il scoatem din tigaie si il punem pe o farfurie, pe un servet de hatie, ce va absorbi surplusul de ulei.

Il servim cu mujdei si mamaliga.

Simplu, rapid si bun!
Pofta buna va doresc!

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Tatal meu numai asa il pregateste,este super bun.Acum mi-ai facut o pofta de zile mari.
    O seara buna!

  2. Yamy…
    Am vazut la pastravarie la un restaurant unguresc ca ei pun si boia in malai si atunci pestele bate spre rosu. Arata bine.. am testat si eu.
    pupici

  3. Nu-mi iese crocant… uneori îl prea prăjesc, iese amărui, alteori pare crocant pe dinafară, iar în interior, că fiert… nu-i găsesc șpilul 🤦
    Drept îi că peștilor mei nu le știu numele, locuiesc prin Mureș, sunt mari, frumoși, uneoti urâți la fața, dar gustoși dacă aș ști eu să-i prăjesc altfel decât prin făină și ou…
    Mă duc să mai încerc odată 😊

Răspunde-i lui DanutzaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *