Pastrav cu legume „en papilotte”

12 iunie 2013Diva in Bucatarie

Pastrav cu legume „en papilotte”. Cel mai simplu si mai sanatos mod de a pregati pestele la cuptor, este acela in care il inchidem in hartie de pergament, metoda cunoscuta sub denumirea „en papillote”.

Cel mai simplu si mai sanatos mod de a pregati pestele la cuptor, este acela in care il inchidem in hartie de pergament, metoda cunoscuta sub denumirea „en papillote”.

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

2 pastravi de marime medie
1 catel usturoi
4-5 linguri mazare congelata
1 ardei kapia mic
cateva ciuperci
4 crengute cimbru
2 linguri ulei de masline
4-6 felii lamaie

PREPARARE:

Spalam si curatam foarte bine pestele pe interior si la exterior, apoi il frecam cu sare de mare si il condimentam cu piper proaspat macinat.

pastrav-cu-legume-la-cuptor--en-papilotte-1

Punem fiecare bucata de peste pe hartie, ii umplem pe fiecare in parte cu 2-3 felii lamaie, jumatate de catel de usturoi, mazare, ciuperci, o crenguta de cimbru si felii de ardei kapia, punem cateva legume si langa peste, stropim cu o lingura ulei masline, apoi acoperim pestele cu hartie si strangem bine capetele astfel incat pestele sa se gateasca in abur, sucul propriu si putin ulei.

pastrav-cu-legume-la-cuptor-en-papilotte-2

Il lasam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 minute. Dupa acest interval scoatem pestele, desfacem hartie si il apasam. Daca este moale inseamna ca este gata, daca da senzatia ca este inca tare il mai lasam maxim 5 minute.

pastrav-cu-legume-la-cuptor-en-papilotte-4

Nu-i asa ca este simplu?

pastrav-cu-legume-la-cuptor-en-papilotte-3

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *