Cel mai simplu si mai sanatos mod de a pregati pestele la cuptor, este acela in care il inchidem in hartie de pergament, metoda cunoscuta sub denumirea “en papillote”.
INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
2 pastravi de marime medie
1 catel usturoi
4-5 linguri mazare congelata
1 ardei kapia mic
cateva ciuperci
4 crengute cimbru
2 linguri ulei de masline
4-6 felii lamaie
PREPARARE:
Spalam si curatam foarte bine pestele pe interior si la exterior, apoi il frecam cu sare de mare si il condimentam cu piper proaspat macinat.
Punem fiecare bucata de peste pe hartie, ii umplem pe fiecare in parte cu 2-3 felii lamaie, jumatate de catel de usturoi, mazare, ciuperci, o crenguta de cimbru si felii de ardei kapia, punem cateva legume si langa peste, stropim cu o lingura ulei masline, apoi acoperim pestele cu hartie si strangem bine capetele astfel incat pestele sa se gateasca in abur, sucul propriu si putin ulei.
Il lasam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15-20 minute. Dupa acest interval scoatem pestele, desfacem hartie si il apasam. Daca este moale inseamna ca este gata, daca da senzatia ca este inca tare il mai lasam maxim 5 minute.
Nu-i asa ca este simplu?
Si bunnn!
Ce bine arata!
Multumesc, Rocsy!
Delicios si sanatos! imi place orice peste preparat asa!
Multumesc, Teo!
Simplu, gustos si sanatos! Exact cum imi place. 😉
Mulumesc, Alina!
Sa-ti mai spun ca-mi ploua in gura?!
🙂