Plachie de pastrav

25 martie 2014Diva in Bucatarie

Plachie de pastrav. Plachie de pastrav – plachie de peste – peste la cuptor cu ceapa, legume si sos de rosii – reteta simpla de peste cu sos la cuptor, gustoasa, ieftina si usor de facut.

Plachie de pastrav – plachie de peste – peste la cuptor cu ceapa, legume si sos de rosii – reteta simpla de peste cu sos la cuptor, gustoasa, ieftina si usor de facut.

Lucrurile simple sunt cele mai bune.

Plachia de pastrav se pregateste usor si este gustoasa, asa ca atunci cand vreau sa pregatesc peste cu sos la cuptor, de cele mai multe ori, aleg aceasta reteta.

In functie de marimea pestelui poti sa il gatesti intreg sau il tai in rondele mai maricele, ca sa nu se usuce.

Poti face plachie si cu alte tipuri de peste: crap, caras, salau, platica, somn, stiuca, biban de mare, dorada, etc.

Am pregatit de-a lungul timpului mai multe retete cu pastrav, multe dintre acestea devenind preferatele voastre in timp.

Iti las ca inspiratie cateva retete:

Mai multe retete cu pastrav pe care veti gasi in acest link.

plachie-de-pastrav-0-0

Daca nu va place sa curatati pestii, atunci puteti cere vanzatorului din magazine sa faca acest lucru.

In anumite supermarketuri pretul pentru acest serviciu este modic, in timp ce altele o fac gratuit.

Vara aceasta am bazut bannere cu peste livrat acasa. Sunt convinsa ca le puteti cere sa ii curete.

Imi place sa am langa plachia de pastrav mamaliga calda, dar o poti manca si cu paine.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de plachie de pastrav:

Ingrediente plachie de pastrav:

3 buc. pastrav
70 ml ulei
3 cepe mari
400 g pulpa de rosii
2 linguri suc gros de rosii
1 morcov mediu ras
1 lingura capere
2 catei usturoi
50 ml vin alb
50 ml apa
2 frunze dafin
1 cana faina
1 lamaie
sare
boabe de piper

patrunjel verde pentru ornat

Mod de preparare plachie de pastrav:

Am tavalit pestele curatat si spalat prin faina, apoi l-am prajit in ulei incins timp de 2-3 minute pe ambele parti.

plachie-de-pastrav-1plachie-de-pastrav-2

Am calit ceapa tocata julien cu morcovul ras prin razatoarea mica in uleiul in care am prajit pestele.

plachie-de-pastrav-3

Am stins cu vin si am lasat la foc mic pana s-a evaporat alcoolul.

Am adaugat sucul de rosii, pulpa de rosii, capere, boabe de piepr, sare, frunze de dafin si usturoiul dat prin presa

plachie-de-pastrav-4

Am lasat pe foc aproximativ 2 minute, apoi am mutat intr-un vas termorezistent.

Am adaugat putina apa, 3-4 felii subtiri de lamaie si am pus pastravul peste compozitia de ceapa.
Am pus plachia de pastrav in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 20 minute.

plachie-de-pastrav-0-0

Servim imediat, cu putin patrunjel verde si mamaliga.

Pofta buna!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *