google plus pinterest twitter

ADS 1 code

TORT FERRERO ROCHER

12 Feb 2016

tort-fererro-rocher-felie

Zilele speciale din viata noastra cer ceva special.  Tort Ferrero Rocher sau declaratia mea de dragoste pentru deserturi ciocolatoase, ar putea fi o sugestie buna pentru petreceri sau atunci cand sarbatorim ceva.

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 20 cm)

Pentru blat:

8 oua

300 g zahar

150 g unt topit

250 g faina

70 g cacao

150 g alune de padure tocate fin

1 lingurita rasa praf de copt

Crema Nutella:

250 g mascarpone

250 g Nutella

100 g unt

100 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata neagra

50 g frrisca

50 g alune de padure tocate fin

Pentru sirop:

150 ml apa

2 linguri varfuite zahar

1 lingurita rom

Pentru decor: 

100 gr de alune tocate mare

12 bomboane Ferrero  Rocher

PREPARARE:

Amestecam faina cu praful de copt, cacao si alunele macinate fin. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

tort-fererro-rocher-2tort-fererro-rocher-1

Adaugam untul topit si racit, apoi faina cu alune si cacao. Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in 2 tavi cu diametrul de 20 cm si coacem blaturile pana trec testul cu scobitoarea (25-35 minute). Incepem sa pregatim crema amestecand pentru inceput Nutella cu mascarpone.

tort-fererro-rocher-3tort-fererro-rocher-4

Adaugam pe rand untul, ciocolata topita si frisca si amestecand bine dupa fiecare ingredient in parte. La final adaugam alunele tocate foarte fin. Lasam crema la rece pana se racesc blaturile.

Taiem fiecare blat in jumatate, avand grija sa le nivelam in prealabil.

tort-fererro-rocher-5tort-fererro-rocher-6

Insiropam putin fiecare blat in parte, apoi asamblam tortul avand grija sa pastram putina crema si pentru decorul final.

tort-fererro-rocher-7tort-fererro-rocher-8

Pentru decor folosim alune de padure prajite in prealabil 3 minute in cuptor, apoi tocate mai mare si bomboane Ferrero Rocher.

tort-fererro-rocher-a

Spor la prajiturit va doresc!

 

Iata-l in 2 variante pregatite de Irina Bucur:

ferrero-rocher-realizat-de-irina-bucur

varianta-2-irina-bucur

Aici este pregatit de Persoiu Ioana Andreia

ferrero persoiu ioana Andreia

Realizat de dna Eniko Arkosi

erniko-arkosi-ferrero-rocher

 

 

Printeaza Printeaza
tort-fererro-rocher-felie

3 Comentarii

  1. Maria Mitrea says:

    Este o reteta extraordinara si arata atat bine, cu adevarat un tort festiv. Il voi face cu prima ocazie. Multumim pentru reteta!

  2. Dafina says:

    Buna
    In rețeta scie 50 g frișca , frișca praf la plic ? Sau frișca lichida ??
    Multumesc

    1. Scuze pentru raspunsul intarziat, am fost in vacanta – fara acces la internet. Frisca lichida, niciodata prafuri!!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner