Tort Snickers
Tort Snickers
Tort Snickers – cel mai bun tort cu ciocolata, caramel si arahide. Blat umed, crema fina, caramel si ciocolata sunt cele care transforma acest tort intr-un desert senzational.
In reteta tortului Snickers am incercat sa pastrez cat se poate ideea cubului de ciocolata cu caramel si arahide, asa ca am adunat texturi si gusturi ce te vor duce cu gandul la acesta. Noua ne-a placut, dar sunt curiosa daca o sa placa si voua. 🙂
Daca vreti sa va impresionati sotul, iubitul sau copiii iubitori de ciocolata si caramel, atunci cu reteta tortului Snickers mergeti la sigur. Nu aveti cum sa dati gres cand puneti in el ceea ce le place.
Ideea este sa reusiti sa le faceti in asa fel incat atunci cand sectionati tortul din prima secunda sa se vada caramelul intre straturile deliciose de blat cu ciocolata.
Tortul Snickers a fost o surpriza pregatita pentru ai mei. Am plecat de la tortul de ciocolata (a carui link il gasiti aici) si pofta mea de sos caramel sarat. Nu l-am facut sarat pentru aceasta reteta, dar tare as fi aruncat putina sare in crema.
Am combinat aici retete pregatite in avans cu cateva diferente. Pentru blat am ales sa folosesc aasa cum am scris mai sus reteta unui tort de ciocolata celebru pe blogul meu, iar pentru sosul caramel am plecat de la retetaaceasta . Avand in vedere ca pregatirea lui a fost o surpriza, am pregatit cea mai mare parte a retetei noaptea, asa ca o parte din pozele de aici sunt cele folosite la retetele indicate.
Copilul meu nu a stiut ce tort ii pregatesc. Asteptam in vizita niste prieteni cu copiii, cu totii iubitori de torturi cu ciocolata.
Absolut toata lumea a cerut inca o portie. Chiar si sotul meu, el nefiind un mare amator de prajituri si torturi cu ciocolata, desi mananca singur o tableta de ciocolata cand se uita seara la film.
Tortul Snickers a iesit atat de bun incat il voi reface si pentru 1 iunie, de ziua copiilor.
Sper ca il veti incerca si voi. Va garantez ca o sa va placa mult.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru TORT SNICKERS:
INGREDIENTE:
(tort cu diametrul de 20 cm)
Pentru blat:
150 g ciocolata neagra
150 g unt
100 g zahar pudra
150 g zahar brun
1 lingura ness
30 ml apa fierbinte
3 oua
70 ml lapte batut
200 g faina
30 g alune macinate fin
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
30 g praf de cacao neagra
Pentru sirop:
150 ml apa
2 linguri zahar
1 felie coaja de portocala
1 lingura rom
Pentru creme:
1.Crema caramel:
200 g zahar
50 ml apa
100 g unt
50 ml frisca lichida + 100 ml frisca batuta
1 lingurita pasta de vanilie sau extract de vanilie
2 maini arahide nesarate
2. Pentru sos ciocolata:
80 g ciocolata cu lapte
1 lingura unt
1 lingura lapte
3. Pentru crema arahide cu nuga:
2 albusuri
100 g zahar
60 ml apa
1 lingurita miere de albine
1 ciocolata alba
2 linguri lapte
40 g unt
1 lingura unt de arahide
Pentru decor:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
100 g frisca lichida
2 batoane Snickers
PREPARARE:
Incepem sa pregatim blaturile avand grija sa cernem faina amestecata cu praful de copt, cacao si cele doua tipuri de zahar – astfel incat faina sau praful de cacao sa nu ramana cu bulgarasi. Separat batem ouale cu laptele. Topim ciocolata neagra impreuna cu untul la baine-marie. In acest timp dizolvam nessul in apa fierbinte, apoi il turnam peste ciocolata si unt. Luam de pe foc, amestecam bine compozitia, apoi o turnam peste amestecul de faina si zahar si omogenizam. Adaugam ouale batute, nucile si amestecam bine, apoi turnam aluatul in 2 forme de 20 cm si le coacem pana trec testul scobitorii (in jur de 15-20 min).
Lasam blaturile sa se raceasca si pregatim crema caramel. Pentru a pregati crema de caramel punem zaharul in oala, adaugam apa si avem grija ca tot zaharul sa fie umezit. Cand acesta se caramelizeaza si are o culoare frumoasa, aramie adaugam untul. Nu lasam sa se inchida prea mult la culoare, caci se va arde si gustul se va schimba, va fi mai amar. Chiar daca luam de pe foc el va continua sa se arda, oprirea procesului se face in timp. Amestecam cu grija pana se topeste untul, caci este posbil ca zaharul sa sara pe mana, apoi luam de pe foc, continuam sa amestecam in jur de 30-40 secunde, apoi adaugam frisca lichida. Lasam sa se raceasca complet, apoi incorporam frisca batuta.
Pentru crema de arahide cu nuga punem la fiert apa cu jumatate din cantitatea de zahar si miere, la foc mic pana cantitatea de lichid scade la jumatate si obtinem un sirop foarte gros. In acest timp mixam albusurile cu 1 praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul, continuand sa mixam pana spuma noastra este tare ca pentru bezea. Turnam usor siropul cald, cate putin si mixam in continuare, la viteza mare. Topim ciocolata alba la microunde cu 2 linguri lapte, apoi o amestecam energic cu unt. Punem peste ciocolata alba untul de arahide si albusul batut spuma tare, apoi omogenizam compozitia.
Taiem blaturile in jumatate, le insiropam usor cu siropul pregatit in avans si racit. Pentru sirop trebuie sa fierbem apa cu zahar si coaja de portocala, apoi luam de pe foc si adaugam romul.
Punem peste primul blat 1/2 din crema cu caramel (pastram 3-4 linguri pentru decorul exterior al tortului) si presaram arahide. Peste acestea turnam jumatate din sosul de ciocolata pregatit prin topirea ciocolatei la microunde cu lapte, apoi amestecat cu untul.
Acoperim cu un alt blat, insiropam foarte putin, apoi punem 3/4 din crema de arahide cu ciocolata alba si nuga, apoi continuam sa montam tortul cu inca un strat de crema caramel cu arahide, sos de ciocolata si blat. Crema pastrata o amestecam cu cele 4 linguri de caramel si imbracam marginile tortului cu ea. Pentru decorul final topim ciocolata cu lapte si cea neagra cu lapte, la micounde sau la baine-marie, le amestecam cu frisca lichida, apoi turnam peste blat. Pentru decorul final folosim 2 batoane snickers taiate in cuburi.
Chiar daca pare greu, laborios, acest tort se pregateste foarte usor, asa ca va astept impresiile si pozele.
Daca ii dati un share va multumesc anticipat! 🙂
Iata si ce frumusete de tort a pregatit Ilie Adrian Cristina. Multumesc!
Woaaa, cat de bine arata!!! Felicitari, Cris!
Multumesc!! Te pup!
Multumesc eu frumos pentru rețetă 😍
Wau…ce bine arata…si cred ca e si foarte bun.Am o intrebare:In compozitia pt. blaturi se pune lapte batut???? Multumesc mult si o zi buna.
Da.Folosim lapte batut sau sana.
Buna seara!Cate kg are tortul la final?As dori sa fac un tort Snickers de 2,5 kg,dar nu știu exact ce diametru sa folosesc!
Buna! Nu mi-am propus niciodata sa cantaresc un tort, caci nu vand ceea ce fac. Estimez ca acest tort ajunge la 1.5 kg. Poti incerca un blat de 22-24 cm
Buna ziua! Pentru o tava cu dimensiunea de 28 cm ar trebui sa dublam sau triplam cantitatea de ingrediente? Multumesc anticipat!
Buna! Trebuie sa triplezi cantitatile.
Cu ce poate fii înlocuit untul de arahide ?
Nu am găsit in niciun magazin
Draga Cristina, gasesti unt de arahide in orice magazin Carrefour, Cora, Auchan, Metro, Selgros, MegaImage, Plafar, online la eMag. Intreaba o vanzatoare, sigur te va ajuta sa il gasesti.
La câte grade trebuie sa fie cuptorul?
180°C fara ventilatie/ 170°C cu ventilatie/ 160°C cu aer cald. Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul.
Cate grame de ciocolata alba sunt necesare mai precis? Caci exista diverse gramaje in functie de marca. Multumesc!