Sos de caramel sarat

12 octombrie 2016Diva in Bucatarie

Sos de caramel sarat.

Aroma sofisticata si impresionanta a caramelui sarat te cucereste inca de la prima lingurita. Se intampla sa vrei sa il adaugi in diverse prajituri si ai surpriza ca mai ai doar jumatate din cantitatea pregatita. Nu invinovati pe nimeni! Este irezistibil! Combinatia dulce-sarat este complexa, surprinzatoare si seducatoare. La cat de usor se pregateste sigur poti incerca si a doua portie:

INGREDIENTE:

(sos caramel obtinut: 340 g)

200 g zahar

50 ml apa

100 g unt cu sare- daca folosim unt fara sare adaugam 1.5 g sare

100 ml frisca lichida

1 lingurita pasta de vanilie sau extract de vanilie

PREPARARE:

Punem zaharul in oala, adaugam apa si avem grija ca tot zaharul sa fie umezit. Cand acesta se caramelizeaza si are o culoare frumoasa, aramie adaugam untul. Nu lasam sa se inchida prea mult la culoare, caci se va arde si gustul se va schimba, va fi mai amar. Chiar daca luam de pe foc el va continua sa se arda, oprirea procesului se face in timp. Amestecam cu grija pana se topeste untul, caci este posbil ca zaharul sa sara pe mana, apoi luam de pe foc, continuam sa amestecam in jur de 30-40 secunde, apoi adaugam frisca lichida.

sos-caramel-sarat-1asos-caramel-sarat-2sos-caramel-sarat-3sos-caramel-sarat-4

Omogenizam compozitia. Adaugam pe rand sarea (am folosit unt fara sare) si pasta de vanilie, amestecand dupa fiecare in parte, apoi lasam sa se raceasca – pentru inceput la temperatura camerei, apoi la frigider cateva ore.

sos-caramel-sarat-5sos-caramel-sarat-6

Daca incercati acest sos de caramel sarat o sa va indragostiti de el. Merge perfect cu inghetata de vanilie, poate insoti negresele, prajiturile cu nuci sau mere, dar desertul pentru care l-am gandit are in compozitie branza. Abia astept sa le incerc impreuna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *