Tort Ferrero Rocher
Tort Ferrero Rocher. Tort Ferrero Rocher cu ciocolata si alune. Reteta Tort Ferrero Rocher

Tort Ferrero Rocher reteta simpla si delicioasa de tort cu ciocolata si alune de padure
Magia combinatiei de ciocolata si alune
Tortul Ferrero Rocher este o adevarataincantare pentru iubitorii de ciocolata si alune de padure. Inspirat de faimoasele bomboane cu acelasi nume, acest desertimbina armonios blatul pufos, crema fina de Nutella si textura crocanta a alunelor. Fiecare felie ofera un echilibru perfectintre gust intens de ciocolata, finetea cremei si aroma delicata a alunelor prajite.
Eleganta in simplitate
Desi aspectul sau sofisticat poate intimida la prima vedere, tortul Ferrero Rocher este surprinzator de simplu de realizat. Cu ingrediente accesibile si pasi clari, rezultatul final va arata si va gusta ca un desert de cofetarie. Este alegerea ideala pentru cei care doresc sa impresioneze fara sa petreaca oreintregiin bucatarie. Secretul reusitei constain echilibrul dintre blat, crema si decorul rafinat.

Potrivit pentru orice ocazie speciala
Acest tort este perfect pentru aniversari, sarbatori, reuniuni de familie sau momentelein care vrei pur si simplu sa oferi ceva special celor dragi. Poate fi pregatit cu o zi inainte, lasand aromele sa se combine si sa se intensifice. Cu o prezentare eleganta si un gust memorabil, va deveni cu siguranta desertul vedeta de pe orice masa festiva.
De ce merita sa-lincerci
Pe langa savoarea deosebita, tortul Ferrero Rocher aduce bucurie prin fiecare detaliu: de la mirosul apetisantin timpul coacerii pana la decorul final, presarat cu alune si bomboane. Este un desert care te rasfata si te inspira sa-l repeti la fiecare ocazie.
Am pregatit si bomboane ferrero rocher. Daca vreti sa vedeti cum se fac apasati aici. Puteti sa le faceti si voi pentru a decora tortul.
Daca va place combinatia de alune si ciocolata va recomand sa incercati neaparat prajitura „spargatorul de nuci”.
Toate retetele mele de tort cu ciocolata le-am grupat intr-o singura colectie, pe care o puteti vedea daca apasati aici.

Acum va las sa incercati si voi reteta unuia din cele mai bune torturi cu alune de padure si Nutella – Tort Ferrero Rocher .
Iata lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas mai jos:
INGREDIENTE:
(pentru un tort cu diametrul de 20 cm)
Pentru blat:
8 oua
300 g zahar
150 g unt topit
250 g faina
70 g cacao
150 g alune de padure tocate fin1 lingurita rasa praf de copt
Crema Nutella:
250 g mascarpone
250 g Nutella
100 g unt
50 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
50 g frrisca
50 g alune de padure tocate fin
Pentru sirop:
150 ml apa
2 linguri varfuite zahar
1 lingurita rom
Pentru decor:
100 gr de alune tocate mare
12 bomboane Ferrero Rocher
PREPARARE:
Pregatire blat
Amestecam faina cu praful de copt, cacao si alunele macinate fin. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.


Adaugam untul topit si racit, apoi faina cu alune si cacao. Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in 2 tavi cu diametrul de 20 cm si coacem blaturile pana trec testul cu scobitoarea (25-35 minute) la 180°C.
Pregatire crema
Incepem sa pregatim crema amestecand pentru inceput Nutella cu mascarpone.


Adaugam pe rand untul, ciocolata topita si frisca si amestecand bine dupa fiecare ingredient in parte. La final adaugam alunele tocate foarte fin. Lasam crema la rece pana se racesc blaturile.
Asamblare tort
Taiem fiecare blat in jumatate, avand grija sa le nivelam in prealabil.


Insiropam putin fiecare blat in parte, apoi asamblam tortul avand grija sa pastram putina crema si pentru decorul final.


Pentru decor folosim alune de padure prajite in prealabil 3 minute in cuptor, apoi tocate mai mare si bomboane Ferrero Rocher.

Spor la prajiturit va doresc!
Iata-l in 2 variante pregatite de Irina Bucur:


Aici este pregatit de Persoiu Ioana Andreia

Realizat de dna Eniko Arkosi

Tortul pregatit de Iuliana Petcu a fost pe placul copiilor 🙂

Iata si o felie din tortul pregatit de Anca Arsenie! Multumesc, draga mea!

Iata cat de frumos arata tortul facut de Diana Gabriela Dima. Sectiunea este … total in love!


Multumesc mult Sabina Bajenaru pentru poza! Arata tare bine tortul tau!

Iata si tortul pregatit de Eliza Ciopasiu.




















Este o reteta extraordinara si arata atat bine, cu adevarat un tort festiv. Il voi face cu prima ocazie. Multumim pentru reteta!
Buna
In rețeta scie 50 g frișca , frișca praf la plic ? Sau frișca lichida ??
Multumesc
Scuze pentru raspunsul intarziat, am fost in vacanta – fara acces la internet. Frisca lichida, niciodata prafuri!!!
lichida. Multumesc!
Cu siguranta e un tort delicios. Urmeaza sa-l fac. As avea totusi o intrebare….La crema, frisca se pune ca atare sau trebuie bătută? Sau se incalzeste si se topeste ciocolată in ea? Abia astept sa-l gust 🙂
Poti sa o bati, va fi mai fina crema. 🙂
Bună…acum pregătesc tortuletul ☺și as vrea sa știu dacă amestecul de faina.cacao și alune le batem tot ce mixerul. Aștept răspuns și voi pune poza cu tortul după ☺
Buna! Poti amesteca cu mixerul sau cu o spatula. Eu prefer spatula. 😊
Pentru cate persoane ajunge acest tort?
8-12 persoane, depinde de marimea feliei.
Ciocolata trebuie sa fie calda sau rece ? Mulțumesc .
Poate fi calduta.
Arată super cred ca este foarte bun . Abea astept sa.l incerc !!!
Multumesc! Sper sa va placa la fel de mult cat ne place si noua. 🙂
L-am încercat o data,mâine urmează să îl fac din nou. Pur si simplu fabulos. Mulțumim pt rețeta negreșita
Multumesc!
Untul trebuie topit?
Da
Buna! Cam ce greutate are tortul final? Multumesc!
Nu m-am gandit niciodata sa il cantaresc! Sunt retete pentru familie, nu vand ceea ce gatesc.
Buna. Am facut aceasta reteta intr-o tava cu diametrul de 26 de cm cu aceeasi cantitate de ingrediente si a iesit ok. Acuma as vrea sa il refac, dar avand mai multi invitati as dori sa il fac supraetajat. In asa fel incat partea de jos sa fie cu diametrul de 26, iar cea de sus de 20. A incercat cineva sa il faca asa? Ar merge?
Sigur merge. Te rog, daca poti sa imi trimiti o poza. M-as bucura foarte tare sa o pun in colectia de poze de la cititori.
L-am făcut și eu cu faina fără gluten. E foarte bun. Pot trimite poza dacă doriți doar sa îmi lăsați o adresa
Multumesc!!! Abia astept sa o vad si sa o public. Astept poza pe office@divainbucatarie.ro.
Buna! Alunele care sunt pune in blat si in crema sunt si ele prajite inainte in cuptor? Multumesc!
da, ar fi bine sa fie prajite putin.
La câte grade se coace blatul? Duminică este ziua mea și as vrea să-l prepar și eu. Arată delicios! Eu și soțul meu adorăm ciocolatele Ferrero Roche 😍
180°C.
Mulțumesc! Neaparat o sa adaug și eu o poza
Mulțumesc! Neaparat o sa adaug și eu o poza
abia astept sa o primesc pe email Office@divainbucatarie.ro sau lasati in mesaj pe pagina de facebook divainbucatarie.ro
Delicios! Eu l-am facut acum pentru prima data si am folosit alune doar pentru decor. A iesit foarte bun! 🤗
O sa trimit poza ☺️
Multumesc mult! Am primit poza si o postez in 5 minute. A iesit tare frumos!
L-am făcut și eu este super
Multumesc frumos!
Buna am facut si eu tortul, dar in tavi de 26 cm diametrul si nu mi au ajuns blaturile ca sa le tai, adica au ramas destul de micute, ma gandesc poate a fost faina sau cacao prea multa. Am respectat instructiunile dar de cand il pregateam ma gandeam ca pare a fi cacao destul de multa- stiu ca asta intareste daca e prea mult pusa
Pentru o forma de 26 cm trebuia sa triplezi cantitatile! 🙁 Prima intructiune era chiar marimea formei folosite de mine: 20cm.
My bad, am vazut ca scria dimensiunea dar nu am dat cred inportanta. mersi de raspuns
L-am făcut și eu este super bun!
Ma bucur ca ti-a placut!
A iesit de vis! Musafirii au fost foarte incantati.
Ma bucur ca v-a placut!