Tocanita de vita cu bere neagra
Tocanita de vita cu bere neagra
. Tocanita de vita cu bere neagra. reteta Tocanita de vita cu bere neagra. Tocanita de vita cu bere neagra diva in bucatarie.

Tocanita de vita cu bere neagra, reteta din bucataria irlandeza
Tocanita de vita cu bere neagra este perfecta pentru pranz sau cina.
Sosul cu bere Guiness si supa de vita (sau pui) este incredibil de gustos, cu aroma deosebita.
Combinatia a fost o surpriza placuta si gustoasa, asa ca o recomand pentru mesele in familie sau alaturi de cei dragi.
Intalnita si sub numele de Irish stew, aceasta tocanita ar putea deveni una din preferatele tale.
Plecand de la carnea frageda si sterminand cu sosul extrem de savuros, vei impresiona mereu pe cei care o vor gusta.

Ingredientul vedeta al acestei retete este berea Guinness. Culoarea sosului poate fi mai inchisa daca stocul de vita este inchis la culoare.,
Daca vreti puteti pregati reteta si cu carne de miel sau porc.
Mai multe retete din bucatarie irlandeza:
Iata de ce ai nevoie pentru a pregati tocanita de vita cu bere neagra:
INGREDIENTE:
500 g carne de vita (vitel, manzat)
2 linguri faina
2 linguri cuburi de bacon (pancetta, kaizer)
5 linguri ulei
1 ceapa mare
2 morcovi medii
2 tulpini apio
1 conserva ciuperci (sau 4-5 ciuperci champignon medii)
3 cartofi medii
2 catei usturoi
1/4 lingurita boia de ardei dulce
500 ml supa vita / pui
150 ml suc gros de rosii
400 ml bere neagra
2 frunze dafin
2 crengute rozmarin
Mod de preparare tocanita de vita cu bere neagra
Pregatire ingrediente
Am calit in 3 linguri ulei cubuletele de bacon, apoi am adaugat marcovii taiati rondele, ceapa si apio tocate marunt.
Le-am calit impreuna in jur de 3 minute.
Peste acestea am pus carnea taiata in cuburi de marime potrivita, pudrata cu putina faina.
Am continuat sa calesc panain momentul in care carnea si-a schimbat culoarea pe toate partile.
In continuare am adaugat frunzele de dafin, un praf de boia de ardei, usturoiul pisat si supa calda.
Am lasat sa se gateasca la foc mediu spre mic pana cand supa s-a evaporat.
Trebuie sa ramana putin lichid pe fundul tigaii.
In acest timp am calit ciupercile in 2 linguri ulei.
Le-am lasat in jur de 3 minute, apoi am pus cartofii si frunzele de rozmarin.
Daca folosesti ciuperci proaspete le lasi pe foc pana se evapora lichidul lasat de acestea.
Am mai sotat inca 2 minute.
Am scos frunzele de dafin din vasul in care era carnea, apoi am adaugat sucul de rosii si ciupercile cu cartofi si rozmarin.
Coacere
Dupa ce am amestecat, am mutat totul intr-un vas termorezistent.
Am turnat berea si am acoperitvasul cu un capac (sau cu folie de staniol).
L-am lasat timp de o ora in cuptorul preincalzit la 160°C.
Dupa acest interval am scos capacul (folia de staniol) si am lasat sa se mai gateasca inca 30-45 minute la 180°C.
Servire
Am mancat tocanita de vita cu bere neagra imediat sau cat este inca calda.
Se poate manca cu un piure de cartofi pe post de garnitura.
Nu uita sa iti iei alaturi si o bere irlandeza.
Pofta buna!
Multumesc, Gina Chiar pentru poza!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Arata tare apetisant! Am sa incerc reteta! Multumesc!
Multumesc, Valentina!
Aici nu merge sare, piper?
Merge, dar exista deja sare in supa folosita, kaizer sau pancetta, iar berea echilibreaza gustul perfect. Poti gusta cu cateva minute inainte de a termina mancarea si adaugi daca crezi ca este nevoie. 🙂
Imi plac mult mancarurile cu carne de vita, iar tocanitele sunt la superlativ.
Imi plac toate ingredientele pe care le-ai adaugat si modul de preparare, grozav totul. Big like!
Gatesc aceasta rețetă de câte ori am ocazia. Carnea frageda cu iz de usturoi și rozmarinul din cartofi e o combinație care-ți bucura papilele.
Multumesc frumos!