Tort Ferrero Rocher

12 februarie 2016Diva in Bucatarie
5/2Reviews

Tort Ferrero Rocher. Tort Ferrero Rocher cu ciocolata si alune. Reteta Tort Ferrero Rocher

tort-fererro-rocher-felie

Tort Ferrero Rocher reteta simpla si delicioasa de tort cu ciocolata si alune de padure 

Magia combinatiei de ciocolata si alune

Tortul Ferrero Rocher este o adevarataincantare pentru iubitorii de ciocolata si alune de padure. Inspirat de faimoasele bomboane cu acelasi nume, acest desertimbina armonios blatul pufos, crema fina de Nutella si textura crocanta a alunelor. Fiecare felie ofera un echilibru perfectintre gust intens de ciocolata, finetea cremei si aroma delicata a alunelor prajite.

Eleganta in simplitate

Desi aspectul sau sofisticat poate intimida la prima vedere, tortul Ferrero Rocher este surprinzator de simplu de realizat. Cu ingrediente accesibile si pasi clari, rezultatul final va arata si va gusta ca un desert de cofetarie. Este alegerea ideala pentru cei care doresc sa impresioneze fara sa petreaca oreintregiin bucatarie. Secretul reusitei constain echilibrul dintre blat, crema si decorul rafinat.

tort fererro rocher diva in bucatarie

Potrivit pentru orice ocazie speciala

Acest tort este perfect pentru aniversari, sarbatori, reuniuni de familie sau momentelein care vrei pur si simplu sa oferi ceva special celor dragi. Poate fi pregatit cu o zi inainte, lasand aromele sa se combine si sa se intensifice. Cu o prezentare eleganta si un gust memorabil, va deveni cu siguranta desertul vedeta de pe orice masa festiva.

De ce merita sa-lincerci

Pe langa savoarea deosebita, tortul Ferrero Rocher aduce bucurie prin fiecare detaliu: de la mirosul apetisantin timpul coacerii pana la decorul final, presarat cu alune si bomboane. Este un desert care te rasfata si te inspira sa-l repeti la fiecare ocazie.

Am pregatit si bomboane ferrero rocher. Daca vreti sa vedeti cum se fac apasati aici. Puteti sa le faceti si voi pentru a decora tortul.

Daca va place combinatia de alune si ciocolata va recomand sa incercati neaparat prajitura „spargatorul de nuci”. 

Toate retetele mele de tort cu ciocolata le-am grupat intr-o singura colectie, pe care o puteti vedea daca apasati aici.

tort-fererro-rocher-a

Acum va las sa incercati si voi reteta unuia din cele mai bune torturi cu alune de padure si Nutella – Tort Ferrero Rocher .

Iata lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas mai jos:

INGREDIENTE:

(pentru un tort cu diametrul de 20 cm)

Pentru blat:

8 oua

300 g zahar

150 g unt topit

250 g faina

70 g cacao

150 g alune de padure tocate fin1 lingurita rasa praf de copt

Crema Nutella:

250 g mascarpone

250 g Nutella

100 g unt

50 g ciocolata neagra

100 g ciocolata cu lapte

50 g frrisca

50 g alune de padure tocate fin

Pentru sirop:

150 ml apa

2 linguri varfuite zahar

1 lingurita rom

Pentru decor: 

100 gr de alune tocate mare

12 bomboane Ferrero  Rocher

PREPARARE:

Pregatire blat

Amestecam faina cu praful de copt, cacao si alunele macinate fin. Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

tort-fererro-rocher-2tort-fererro-rocher-1

Adaugam untul topit si racit, apoi faina cu alune si cacao. Dupa ce omogenizam compozitia o turnam in 2 tavi cu diametrul de 20 cm si coacem blaturile pana trec testul cu scobitoarea (25-35 minute) la 180°C.

Pregatire crema

Incepem sa pregatim crema amestecand pentru inceput Nutella cu mascarpone.

tort-fererro-rocher-3tort-fererro-rocher-4

Adaugam pe rand untul, ciocolata topita si frisca si amestecand bine dupa fiecare ingredient in parte. La final adaugam alunele tocate foarte fin. Lasam crema la rece pana se racesc blaturile.

Asamblare tort

Taiem fiecare blat in jumatate, avand grija sa le nivelam in prealabil.

tort-fererro-rocher-5tort-fererro-rocher-6

Insiropam putin fiecare blat in parte, apoi asamblam tortul avand grija sa pastram putina crema si pentru decorul final.

tort-fererro-rocher-7tort-fererro-rocher-8

Pentru decor folosim alune de padure prajite in prealabil 3 minute in cuptor, apoi tocate mai mare si bomboane Ferrero Rocher.

tort-fererro-rocher-a

Spor la prajiturit va doresc!

Iata-l in 2 variante pregatite de Irina Bucur:

ferrero-rocher-realizat-de-irina-bucurvarianta-2-irina-bucur

Aici este pregatit de Persoiu Ioana Andreia

ferrero persoiu ioana Andreia

Realizat de dna Eniko Arkosi

erniko-arkosi-ferrero-rocher

Tortul pregatit de Iuliana Petcu a fost pe placul copiilor 🙂

Iuliana-Petcu

Iata si o felie din tortul pregatit de Anca Arsenie! Multumesc, draga mea!

Iata cat de frumos arata tortul facut de Diana Gabriela Dima. Sectiunea este … total in love!

Multumesc mult Sabina Bajenaru pentru poza! Arata tare bine tortul tau!

Iata si tortul pregatit de Eliza Ciopasiu.

Print

Distribuie pe:

42 de răspunsuri

  1. Este o reteta extraordinara si arata atat bine, cu adevarat un tort festiv. Il voi face cu prima ocazie. Multumim pentru reteta!

  2. Cu siguranta e un tort delicios. Urmeaza sa-l fac. As avea totusi o intrebare….La crema, frisca se pune ca atare sau trebuie bătută? Sau se incalzeste si se topeste ciocolată in ea? Abia astept sa-l gust 🙂

  3. Bună…acum pregătesc tortuletul ☺și as vrea sa știu dacă amestecul de faina.cacao și alune le batem tot ce mixerul. Aștept răspuns și voi pune poza cu tortul după ☺

  4. Buna. Am facut aceasta reteta intr-o tava cu diametrul de 26 de cm cu aceeasi cantitate de ingrediente si a iesit ok. Acuma as vrea sa il refac, dar avand mai multi invitati as dori sa il fac supraetajat. In asa fel incat partea de jos sa fie cu diametrul de 26, iar cea de sus de 20. A incercat cineva sa il faca asa? Ar merge?

  5. L-am făcut și eu cu faina fără gluten. E foarte bun. Pot trimite poza dacă doriți doar sa îmi lăsați o adresa

  6. La câte grade se coace blatul? Duminică este ziua mea și as vrea să-l prepar și eu. Arată delicios! Eu și soțul meu adorăm ciocolatele Ferrero Roche 😍

  7. Delicios! Eu l-am facut acum pentru prima data si am folosit alune doar pentru decor. A iesit foarte bun! 🤗
    O sa trimit poza ☺️

  8. Buna am facut si eu tortul, dar in tavi de 26 cm diametrul si nu mi au ajuns blaturile ca sa le tai, adica au ramas destul de micute, ma gandesc poate a fost faina sau cacao prea multa. Am respectat instructiunile dar de cand il pregateam ma gandeam ca pare a fi cacao destul de multa- stiu ca asta intareste daca e prea mult pusa

Răspunde-i lui DafinaAnulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *