Prajitura cu ciocolata spargatorul de nuci
Prajitura cu ciocolata „spargatorul de nuci”
Prajitura cu ciocolata spargatorul de nuci
Prajitura cu ciocolata spargatorul cu nuci este cea mai simpla si mai delicioasa prajitura de ciocolata cu multe feluri de nuci.
Pufoasa, gust intens de ciocolata, texturi extrem de placate, gust senzational. Cam acestea au fost complimentele primite de la cei care au incercat prajitura de ciocolata „spargatorul de nuci”.
Daca vreti sa pregatiti ceva rapid si usor pentru masa de Craciun, prajitura aceasta este solutia. Cu siguranta o veti trece an de an in lista prajiturilor de Craciun. Pierdeti o multime de timp cu cozonacii, carnatii de casa, piftia si sarmalele. Desertul de Craciun poate fi aceasta prajitura mult indragita de toti cei care iubesc ciocolata.
Aceasta prajitura delicioasa cu nuci si ciocolata, este in ton cu sarbatorile care bat la usa.
Poate fi un desert si pentru zilele aniversare, dar si pentru rasfatul celor dragi, fiind desertul perfect de pus pe masa in orice zi luati masa cu familia.
Se preparara rapid si usor, fara tehnici complicate. Cred ca si fiul meu de 9 ani o poate face!
Este un fel de negresa/ brownie american, cu un topping generos de alune. Peste acesta vine un decor de ciocolata, daca se poate in doua culori. Iubesc prajiturile cu ciocolata si aceasta este tare, tare buna.
Sper ca o veti incerca si voi si imi veti spune daca va place.
Daca vreti sa vedeti cum se face cea mai buna reteta de prajitura de ciocolata cu nuci va las lista de ingrediente si modul de preparare mai jos:
INGREDIENTE:
230 g nuci (nuci, alune, migdale, fistic, fulgi de migdale)
100 g ciocolata neagra
150 g ciocolata cu lapte
1/2 lingurita rom
150 g unt
200 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
200 g zahar
1 plic zahar vanilat
3 oua
2 linguri zahar brun
3-4 linguri rase gem caise
Pentru decor:
50 g ciocolata alba
50 g ciocolata cu lapte
2 linguri de lapte
2 lingurite unt
PREPARARE:
In primul rand dam drumul al cuptor la 180°C. Tocam nucile grosolan, apoi batem ouale bine. Intr-un bol amestecam faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si un varf cutit de sare. Punem ciocolata la topit impreuna cu untul.
Cand s-au topit le luam de pe foc, adaugam romul si amestecam pana se omogenizeaza. Turnam usor ouale peste ciocolata si mixam la viteza mare cat timp efectuam aceasta operatiune. Incorporam apoi faina amestecata cu ingredientele specificate mai sus.
Turnam aluatul intr-o forma cu diametrul de 26 cm si acoperim cu amestecul de nuci. Le apasam usor cu o lingura, apoi presaram zaharul brun.
Coacem prajitura timp de 20 minute, o scoatem si o acoperim cu un strat subtire de gem de caise si o dam iar la cuptor pana trece proba scobitorii (la mine s-a incapatanat sa se coaca mai greu, in jur de 55 minute in total, desi ar fi trebuit sa fie gata in 45 de minute).
Dupa ce o scoatem din cuptor o decoram cu ciocolata alba si ciocolata cu lapte (topite fiecare in parte cu cate o lingura lapte si 1/2 lingurita de unt). Lasam prajitura sa se raceasca apoi o servim.
Sa aveti pofta!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YOUTUBE
Am fost norocoasa si am gustat o bucata astazi, e delicioasa. Consistenta e deosebita datorita amestecului de nuci. Eu nu sunt mare amatoare de prajituri cu nuci in ele dar aici se potrivesc la fix cu aluatul, se completeaza reciproc 🙂
Multumesc!
Smashing…fara cuvinte 🙂
<3
Am facut-o aseara..super buna <3
Ma bucur ca ai incercat-o! Este minunata!
fara zahar brun?
poti pune si zahar tos alb, dar cel brun este mai subtil, mai putin dulce.
Am incercat-o, e tare buna!
Nu-i asa? 😉
Vai, oare cum nu am vazut eu bunatatea asta pana acum :)) <3 <3
🙂
Este prăjitura preferata a familiei ! 🥰
Ma bucur sa aud asta!
Ce-a mai buna prajitura doar ca eu nu pun gem.
multumesc!