Rulada cu mac, crema de branza si sunca

15 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Rulada cu mac, crema de branza si sunca. Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu un praf de sare. Adaugam semintele de mac, apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Rulada cu mac, crema de branza si sunca mi se pare o idee draguta pentru mesele festive. Putem sa o folosim de sarbatori, caci va da bine pe masa inconjurata de alte aperitive frumos colorate. Are avantajul ca se face foarte usor si nu necesita ingrediente multe si complicate.

INGREDIENTE:
(pentru 6 persoane)

Pentru blat:
5 albusuri de ou
2 linguri seminte de mac
3 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Pentru umplutura:
400 g crema de branza
100 g smantana (groasa)
1 praf sare
2 felii mari sunca

PREPARARE:

Batem albusurile spuma tare, ca pentru bezea, impreuna cu un praf de sare. Adaugam semintele de mac, apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor.

Turnam aluatul intr-o tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 13-15 minute, pana da semne ca devine aurie.
O scoatem din cuptor, o rasturnam peste un prosop umed, scoatem hartia de copt si o acoperim tot cu prosop umed. In acest timp amestecam crema de branza cu smantana si putina sare. Impartim compozitia de branza in 3 parti (2 pentru umplutura si una pentru invelit rulada la exterior). Dupa o ora putem sa acoperim blatul cu un strat de crema de branza, acoperim cu sunca si peste aceasta punem iar branza. Rulam aluatul, il punem in folie de aluminiu si dam rulada la rece pentru cateva ore.

Inainte sa servim ungem rulada cu restul de branza.

Taiem rulada si servim!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este minunata! Este foarte bine de facut cand faci o maioneza, o ciorba de burta, cozonac sau orice altceva la care se folosesc doar galbenusurile! Este o sursa buna de proteina, simplu de facut si deosebit de gustoasa. Eu am facut si cu somon afumat in loc de sunca.
    Multumesc acum la cca 2 ani de cand am descoperit reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *