Tort de alune cu Nutella
Tort de alune cu nutella
Tort de alune cu Nutella
Reteta de tort de alune cu Nutella aduce o combinatie irezistibila de nuca si crema de ciocolata.
Nu sunt multe dulciuri care sa iti ofere o asemenea bucurie, dar gustul acestui desert te va cuceri instant.
Acest tort de alune cu Nutella va impresiona pe oricine il va incerca.
In plus, se face foarte usor si rapid.
Daca nu aveti alune de padure puteti sa le inlocuiti cu nuca sau nuci pecan.
Pentru ca reteta sa iasa perfect iti las cateva sfaturi
- Untul sa fie gras, cu minim 80% grasime
- Il lasi la temperatura camerei cu min 30 minute inainte
- Nu folosi mai mult de 5 g praf de copt, caci nu ai nevoie sa se umfle si sa crape
- Poti amesteca crema Nutella cu mascarpone. In acest caz folosesti 200 g nutella si 150 g crema mascarpone
Iti las ca inspiratie si alte retete cu Nutella:
- prajitura cu Nutella
- chec cu ricotta si Nutella
- briose marmorate cu banane si Nutella
- Cheesecake cu Nutella
Lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tort de alune cu Nutella le gasesti mai jos.
Ingrediente tort de alune cu Nutella:
(pentru o forma de 18-20 cm)
120 g unt
100 g zahar
30 g faina
1 lingurita smantana
125 g alune de padure macinate fin
4 oua
1 lingurita praf de copt – stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie
350 g Nutella
70 g unt
3-4 picaturi esenta de rom
PREPARARE:
In primul rand am pornit cuptorul la 180°C.
Pregatire blat
Am amestecat untul cu zaharul, pana cand au devenit ca o spuma cremoasa.
Apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, amestecand dupa fiecare in parte.
Am adaugat smantana si omogenizat compozitia.
Poti folosi iaurt gras in loc de smantana.
Am incorporat faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare.
In acest moment am pus si alunele de padure macinate fin.
In alt bol am mixat albusurile cu un varf cutit de sare pana si-au schimabt culoarae si s-au intarit.
Le-am incorporat in compozitia de unt amestecand usor, de jos in sus.
Este important ca aerul din spuma de albusuri sa ramana in blat.
In acest mod va fi mai pufos si nu ai nevoie de o cantitate mare de praf de copt.
Coacere si racire
Am turnat aluatul in forma de tort cu pereti desabili, tapetata cu hartie de copt.
L-am copt pana a trecut testul cu scobitoarea.
In functie de puterea cuptorului blatul poate fi gata in 30-45 de minute.
Dupa ce s-a copt am lasat blatul sa se raceasca 10-15 de minute in forma.
Apoi, l-am scos pe un gratar si l-am lasat sa se raceasca complet.
Asamblare tort
In acest timp am pregatit toppingul amestecand 200 g nutella cu 70 g unt si cateva picaturi rom.
Am taiat blatul complet racit pe jumatate.
Am uns primul blat cu o treime din cantitatea de crema, apoi am pus al doilea blat.
Tortul a fost acoperit cu o treime din crema.
Restul de crema a fost folosita pentru a acoperi marginile tortului.
Pentru ca acest tort de alune cu Nutella sa aiba aspect frumos am folosit un cutit si am creat „valuri de crema”.
Servire tort de alune cu Nutella
Am pus tortul la frigider peste noapte sau pentru minim 4 ore.
Dupa acest interval poate fi feliat.
Sa aveti pofta!
Maine vin la o feliuta de tort 🙂
🙂
Prezenta si eu la asa o bunatate!
😉
Spun prezent repede pana nu se da tot!
Te astept!
Mm, ce bine arata! 🙂
Multumesc, Edith!
f.bun
Chiar este bun!