INGREDIENTE:
(pentru o forma de 18-20 cm)
120 g unt
100 g zahar
30 g faina
1 lingurita smantana
125 g alune de padure macinate fin
4 oua
1 lingurita praf de copt – stinsa cu cateva picaturi de zeama de lamaie
350 g nutella
70 g unt
3-4 picaturi esenta de rom
PREPARARE:
Amestecam untul cu zaharul, pana cand devine ca o spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem si smantana si omogenizam. Incorporam faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si alune de padure macinate fin.
Adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor compozitia.
Turnam aluatul in forma de tort tapetata cu hartie de copt si coacem 45 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa ce s-a copt lasam tortul sa se raceasca 10-15 de minute in forma si apoi il scoatem si il lasam pe un gratar sa se raceasca complet.
Intre timp noi putem pregatin toppingul amestecand 200 g nutella cu 70 g unt si cateva picaturi rom. Taiem blatul pe jumatate, ungem primul balt cu restul de nutella, apoi punem al doilea blat. Imbracam tortul cu nutella mixata cu unt.
Aranjam crema cu ajutorul unui cutit de masa astfel incat sa realizam „valuri de crema”.
Il lasam la rece peste noapte (minim 4 ore), apoi putem servi.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Maine vin la o feliuta de tort 🙂
🙂
Prezenta si eu la asa o bunatate!
😉
Spun prezent repede pana nu se da tot!
Te astept!
Mm, ce bine arata! 🙂
Multumesc, Edith!
f.bun
Chiar este bun!