Cheesecake cu Nutella, fara coacere
Cheesecake cu Nutella
Cheesecake cu Nutella, fara coacere
Ingrediente:
Pentru blat:
300 g biscuiti divestivi
120 g unt
Pentru crema:
600 g ricotta
500 g mascarpone
400 g nutella
2 linguri Amarula (sau lichior ciocolata) – optional
50 ml frisa lichida
12-14 g gelatina
Pentru decor (optional):
70 g ciocolata
3 linguri lapte
Mod de preparare cheesecake cu Nutella, fara coacere:
Maruntim biscuitii, apoi ii amestecam cu untul topit.
Punem biscuitii intr-o tava cu pereti detasabili si ii apasam cu un pahar pana obtinem o masa compacta. Dam la rece si pregatim crema. Amestecam nutella cu ricotta si mascarpone.
Putem adauga si 2 linguri Amarula (sau lichior ciocolata) daca din acest cheesecake vor gusta doar adulti. Dizovam gelatina cu frisca lichida, apoi o punem la baine marie. In momentul in care devine lichida punem 2 linguri din crema cu nutella, amestecam, apoi turnam totul peste crema noastra de cheesecake si mixam la viteza mare.
Turnam compozitia peste blatul de biscuit. Topim la microunde ciocolata cu laptele (30-60 secunde la putere maxima), amestecam bine, apoi decoram dupa libera inspiratie cheesecake-ul. Il dam la rece pentru 6-8 ore, apoi putem sa il taiem.
Pofta buna!
Multumesc Diana Gabriela Dima pentru poza!
Te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube.
Ce frumos arata! O felie servesc si eu. Pupici!
te pup!
Retin ideea pentru zilele calduroase care vor veni!
Arata bestial!
Multumesc!
Imi ploua in gura de mor…
🙂
Buna ziua! Eu vad in poza ca dupa stratul maro inchis de crema mai este un strat mai deschis apoi ornamentul. Acela cum este facut?? Ca gelatina cu frisca se amesteca cu toata crema .?!
Sau poate asa se vede in poza?
asa se vede in poza. lumina si unghiul din care a fost facuta poza iti dau aceasta senzatie. 🙂
Buna ziua!Se poate renunta la gelatina?Adica nu se intareste fara?
Nu se poate fara! 🙂 Ar fi alta reteta, cu oua, la cuptor…
Can you tell me how big is cake?
24-26 cm