Pateuri cu branza sarata

12 mai 2023Diva in Bucatarie

Pateuri cu branza sarata

pateuri cu branza diva in bucatarie a

Pateuri cu branza

Pateuri cu branza sarata. Reteta pateuri cu branza facute in casa. Pateuri cu telemea. Reteta pateuri rapide cu branza. Cum sa faci pateuri cu branza. Aperitive cu branza in aluat de foietaj. Pateuri cu branza cu aluat cumparat. Placinte cu branza la cuptor. Cum se coc pateurile cu branza cu aluat de foietaj?

pateuri cu branza diva in bucatarie b

Atunci cand am pofta de gustari rapide, sarate, apelez la aceste pateuri cu branza sarata.

Le mananc atat la micul dejun, dar am inlocuit de multe ori cina cu acestea.

Daca iti plac si tie le poti lua in pachet la birou sau in excursii.

Cu ajutorul aluatului de foietaj poti face mereu ceva bun, rapid si usor, fara sa ai experienta in bucatarie.

Este important insa sa coci foietajul la temperaturi mari, ca sa se umfle.

In functie de puterea cuptorului si de marimea preparatului poti sa scazi temperatura dupa 15-20 minute, astfel incat sa nu se arda aluatul la suprafata, iar la interior sa nu fie copt.

Cu aluat de foietaj poti pregati o multime de preparate dulci sau sarate, dar cele mai cautate sunt aperitivele.

Aperitivele in foietaj se pregatesc foarte usor, sunt estetice si gustoase. Sunt bune, ieftine si spornice.

Cele mai cautate retete in ultima luna au fost:

Pateurile cu branza pot fi in forma dreptunghiulara sau triunghiulara.

Ca sa iti fie usor sa le modelezi si sa le umpli iti recomand sa le tai in dreptunghiuri de marime egala.

pateuri cu branza diva in bucatarie c

Acestea fiind spus iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de pateuri cu branza:

Ingrediente:

(12 bucati)

400 g aluat foietaj

2 oua

Pentru umplutura pateuri cu branza:

120 g telemea

90g cascaval ras

90 g branza de vaci cremoasa

1 ou

1 varf cutit de sare

Mod de preparare pateuri cu branza:

Pentru a pregati pateuri cu branza am folosit aluat de foietaj din comert.

Este adevarat, un aluat de foietaj facut in casa poate fi mai delicat, cu textura mai frumoasa.

Diferenta de gust poate fi uneori destul de mica, caci se gaseste si in comert aluat cu unt.

Il aveam deja in congelator, asa ca l-am lasat sa se decongeleze in jur de 1 ora la temperatura camerei.

In acest timp am pregatit umplutura amestecand branzeturile cu un ou si foarte putina sare (in functie de cat de sarata este telemeaua).

pateuri cu branza diva in bucatarie 1pateuri cu branza diva in bucatarie 2

Cum se taie aluatul pentru pateuri cu branza?

Am intins aluatul cat era inca ferm si rece intr-un dreptunghi de 30*48 cm.

Daca nu apuca sa se inmoaie nu ai nevoie sa infainezi blatul de lucru sau sucitorul. L-am taiat in jumatate (30*24 cm).

Una din jumatati am pus-o in congelator pana am pus in cuptor prima tava cu pateuri.

Aluatul ramas l-am taiat in 6 bucati egale (10*8 cm). Mi-am impartit si compozitia de branza in 12.

Realizare pateuri

Am pus branza in fiecare dreptunghi, cam de la jumatate in jos.

Marginile le-am lasat neacoperite atat pe parti, cat si in partea de jos.

Am uns aluatul  pe interior cu ouale batute cu un varf cutit de sare, apoi am pliat fiecare dreptunghi.

pateuri cu branza diva in bucatarie 3pateuri cu branza diva in bucatarie 4

Am uns pateurile cu branza si la exterior, apoi le-am aranjat in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.

Se vor umfla asa ca au nevoie de spatiu.

pateuri cu branza diva in bucatarie 5pateuri cu branza diva in bucatarie 6

In momentul in care am pus tava la copt am scos aluatul din congelator si l-am taiat in 6 dreptunghiri.

Am repetat operatiunea cu umplerea si ungerea cu ou.

Coacere pateuri cu branza.

In functie de puterea cuptorului vei coace aceste pateuri pentru inceput la temperatura mare, apoi la temperatura mai mica, astfel incat sa fie aluatul umflat si interiorul copt.

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Eu le-am copt la 205° pe functia ventilatie, apoi la 190°C intre 4 si 5 minute.

pateuri cu branza diva in bucatarie s

Servire pateuri cu branza:

Cand au fost coapte le-am lasat pe un gratar sa se raceasca.

Au iesit tare bune! S-au umflat foarte tare si s-au copt perfect.

Sunt savuroase atat calde, cat si reci.

Ne-au ramas 3 bucati pentru a doua zi si au fost la fel de bune.

Le-am mancat la micul dejun cu o cana de sana.

Sper ca o sa le faci si tu curand, caci sunt tare, tare bune!

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *