Tagliatelle cu spanac si ricotta
Tagliatelle cu spanac si ricotta
Cele mai bune tagliatelle cu spanac si ricotta
Reteta de tagliatelle cu spanac si ricotta este simpla si usoara. ies cremoase, gustoase si usor de facut.
Pe cat de simplu este acest fel de mancare, pe atat de gustos il vei gasi.
Poti personaliza reteta schimband sau adaugand ingrediente.
Daca vrei poti sa calesti o ceapa mica si sa nu pui usturoi.
Pentru ca reteta de tagliatelle cu spanac si ricotta sa iti iasa perfect ai grija sa folosesti 1 l de apa si 1 lingurita de sare pentru 100 g de paste.
Nu pui ulei in apa si nu le clatesti dupa fierbere!
Pastele se pun in apa clocotita, iar timpul de fierbere se cronometreaza din momentul in care apa incepe sa clocoteasca iar.
Vedetele acestei retete sunt pastele tagliatelle din grau dur de la Antonio diVaio, un brand apreciat in tara noastra. Pastele au un continut ridicat de proteine, fibre si substante nutritive importante pentru organism.
Alte retete de paste Antonio di Vaio:
- 1. paste cu pui si ciuperci in sos alb
- 2. paste cu sos cremos de creveti si rosii
- 3. penne alla vodka
- 4. farfalle cu ton in sos de rosii
- 5. spaghetti all’Amatriciana
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca iti plac atat spanacul, cat si branza ricotta trebuie sa incerci aceasta reteta.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas pentru reteta de tagliatelle cu spanac si ricotta:
Ingrediente:
200 g tagliatelle din grau dur Antonio diVaio
300 g baby spanac
50 g unt
250 ricotta
40 g parmezan
1/4 lingurita sare
2 catei usturoi
Mod de preparare tagliatelle cu spanac si ricotta:
Las pentru inceput reteta in format video.
Am pus 2 l de apa la fiert. Cand a dat in clocot am adaugat 2 lingurite de sare si am pus pastele la fiert. Le-am lasat pe foc 8 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba. Am oprit un polonic din apa pentru sos.
In acest timp am topit untul, apoi am sotat baby spanacul. Am ales baby spanac pentru ca poate fi gasit tot anul in supermarketuri. A lasat putin lichid, dar la foc mai mare se evapora.
Am pus in vasul unui mixer vertical spanacul, ricotta, parmezan, sare si 2 catei de usturoi dati prin presa.
Am pasat totul pana am obtinut o compozitie fina si omogena.
Am pus sosul peste pastele scurse, am adaugat aproximativ 100 ml din apa in care au fiert pastele si am amestecat usor pana am acoperit toate pastele cu sos.
Daca vreti puteti adauga in farfurie putin parmezan ras.
Tagliatelele cu spanac si ricotta miros foarte bine si sunt apetisante.
Chiar si copiii vor adora aceasta reteta, asa ca puteti salva reteta.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Tagliatelle cu spanac si ricotta. Reteta de tagliatelle cu spanac si ricotta. Paste cu sos de spanac cu ricotta. Reteta simpla si usoara de tagliatelle cu spanac si ricotta. Cele mai bunetagliatelle cu spanac si ricotta. Tagliatelle cu spanac si ricotta cremoase, gustoase si usor de facut.