fbpx

RETETE RECENTE

PALMIERI DIN FOIETAJ CU DOVLECEI SI MOZZARELLA

January 16, 2023 | CATEGORIA

palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella A

 

Palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella. Aperitiv din foietaj cu dovlecei si branza. Reteta gustoasa, simpla si usor de pregatit. 

Reteta ieftina de aperitiv din foietaj.

Aluatul de foietaj este fara indoiala unul din cele mai versatile aluaturi.

Se adapteaza cu usurinta prodelor de patiserie dulci sau sarate.

 

palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella B

Cred ca este cel mai simplu si usor de lucrat cu un astfel de aluat. Daca nu ai timp sa il pregatesti de la zero il poti cumpara.

Poti cauta in supermarketuri aluat de foietaj ce contine unt pentru cel mai bun gust, dar sunt destul de bune si cele cu uleiuri vegetale.

Am o colectie maricica de retete cu aluat de foietaj. Le gasesti daca apesi aici.

Retetele de aperitive cu foietaj cele mai accesate in ultimul an sunt urmatoarele:

Cu ajutorul aluatului de foietaj poti face mereu ceva bun, rapid si usor, fara sa ai experienta in bucatarie.

Poti sa le tranformi in aperitive folosind orice ai in frigider sau cand astepti musafiri si vrei sa pui ceva rapid pe masa.

Asa am ajuns si la acesti palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella.

Aveam 3 dovlecei care stateau de multe zile in frigider si un rest de mozzarella ce avea termen de expirare intr-o saptamana.

Poti sa folosesti o cantitate mai mica decat cea indicata de mine. Vor iesi la fel de gustosi.

Dar, pentru ca sa iasa perfect, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi:

  • 1. Lasi aluatul sa se dezghete in frigider sau pe masa conform instructiunilor de pe pachet. Ai grija sa nu se inmoaie prea tare. Nu il vei recongela!
  • 2. Daca l-ai uitat prea mult pe masa il poti lasa in frigider o ora sau pana se intareste.
  • 3. Trebuie sa lucrezi rapid cu acesta, astfel incat sa nu se incalzeasca.
  • 4. Dupa umplere/modelare, cat timp timp preincazlzesti cuptorul, pui palmierii in conegalator.
  • 5. Pentru ca blatul sa nu se lipeasca de masa de lucru poti presara faina, poti sa pastrezi folia acestuia sub el sau folosesti o foaie de copt.
  • 6. Coaci la temperatura mare.
  • 7. Nu arunca resturile. Poate nu ies la fel de frumoase, dar sigur sunt gustoase.

 

palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella C

Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella.

 

INGREDIENTE:

(9-10 buc)

1 buc aluat foietaj 400 g

600 g dovlecei (raman 450 g dupa stoarecere/calire)

90 g mozzarella rasa

cateva fire verdeata (marar si patrunjel)

sare

piper proaspat macinat

1 ou mic batut

PREPARARE:

Am lasat aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei in jur de 2 ore. Acesta era inca tare si ferm cand l-am scos din folie.

Pentru ca palmierii din foietaj umpluti cu dovlecei si mozzarella sa iasa perfect trebuie ca aluatul sa fie usor de prelucrat, dar inca tare.

Cu 30 minute inainte sa lucrez cu aluatul am pregatit umplutura.

Am ras dovleceii, i-am sotat in jur de 2 minute, apoi i-am stors foarte bine si i-am lasat sa se raceasca complet.

palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella 1 palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella 2

Am ras mozzarella, am tocat verdeturile si le-am pus peste dovlecei.

Poti sa mai storci in mana dovleceii inainte de a pune branza si verdeata, ca sa fii sigur ca nu lasa mult lichid in timpul coacerii.

Acest lucru poate influenta textura preparatului final.

Am adaugat sare, piper si un catel de usturoi dat prin presa.

Am amestecat compozitia foarte bine si am intins-o peste aluat.

 

palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella 3 palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella 4

In acest moment am preincalzit cuptorul la 220°C,  pe ventilatie.

Am rulat aluatul din ambele parti pana cand s-au intalnit in centru. Am taiat rulorile astfel incat sa obtin 9 bucati egale.

Mi-a ramas si o margine pe care am modelat-o si am pus-o la final in tava.

Am pus palmierii pe un platou in congelator timp de 10 minute, apoi i-am aranjat in tava.

Am uns marginile fiecarui palmier din foietaj cu dovlecei si mozzarella cu un ou batut.

palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella 5 palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella 6

I-am pus in cuptor si am lasat sa se coaca 10 de minute la 220°, apoi am scazut temperatura la 200°C si am mai copt 10-15 minute.

Iata cat de frumosi au iesit acesti palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella!

palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella C

Umplutura este gustoasa si aromata, iar aluatul crocant la exterior si aerat la interior.

Aceste aperitive din foietaj pot servi atat calde, cat si reci. Le poti manca si a doua zi.

Sa ai spor la pregatit si pofta buna!

 

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *