Barcute din foietaj cu carne tocata si mozzarella

13 septembrie 2019Diva in Bucatarie

Barcute din foietaj cu carne tocata si mozzarella. Barcute din foietaj cu carne tocata si mozzarella pot fi mancate la cina sau pranz, dar pot fi si un aperitiv ce poate fi impartit cu prietenii.

Barcute din foietaj cu carne tocata si mozzarella pot fi mancate la cina sau pranz, dar pot fi si un aperitiv ce poate fi impartit cu prietenii.

Sunt sigura ca voi gasi printre copii amatori de barcute din foietaj umplute cu carne tocata, peste care presar mozzarella rasa si aranjez niste felii de rosii cherry .

Ce poate fi mai apetisant decat mozzarella calda, care se intinde si te face sa poftesti de parca nu ai mai mancat ceva atat de bun?

Toate barcutele au bancute, iar rosiile vor lua acest rol in primire.

Imi aduc aminte de petrecerea tematica cu pirati pe care si-o dorea fiul meu cand era mic. Atunci cand concepeam meniul, barcutele acestea erau cap de lista.

Copiii iubesc preparatele din aluat de foietaj, adora mozzarella calda care se intinde, asa ca le-am oferit nu doar ceva ce seamana cu o barcuta, ci si ceva pe gustul lor.

Barcutele din aluat de foietaj cu carne tocata si mozzarella se pregatesc rapid, usor, cu ingrediente la indemana oricui.

Am pe blog o multime de retete cu aluat de foietaj, iar aperitivele sunt cele mai apreciate. Le gasiti in acest link. 

Pateuri „primavera”, retete de vol au vent cu diverse umpluturi, tarte cu legume, placintele cu ciuperci sau carne sau carnaciori in „pijamele”sunt doar cateva idei pe care veti gasi postate in aceasta colectie de retete.

In general retetele cu aluat de foietaj sunt foarte rapide si foarte usor de pregatit, fiind o solutie salvatoare pentru mine in momentele in care imi doresc sa fac ceva dragut si cu mare trecere la prietenii mei si copiii acestora, dar si pentru ai mei.

Pot fi mancate la micul dejun, pe post de gustare sau aperitive la petreceri.

Pentru barcutele din aluat de foietaj cu carne tocata si mozzarella am folosit Mozzarella HochlandDelicii calde. Mi s-a parut potrivita pentru ceea ce am ales sa ii gatesc fiului meu, o mica surpriza in prima zi de scoala.

Sunt sigura ca surpriza mea il va bucura si pentru amintiri, dar si pentru gustul bun.

Se poate spune ca barcutele mele din aluat de foietaj cu carne tocata si mozzarella sunt un fel de pide turcesti in varianta rapida. In vacanta de anul trecut Harry a mancat preponderent acest preparat, cu diverse umpluturi (branzeturi,  carne sau legume si branzeturi).

Baiatul meu a mancat barcuta din aluat de foietaj cu carne tocata si mozzarella pe post de pranz, iar cea pastrata pentru sotul meu a mancat-o tot el.

Imi spune ca trece printr-o „perioada de crestere”, asa ca el trebuie sa manance mai mult. Si chiar creste! L-a depasit deja pe sotul meu la inaltime cu un cap.

Pana la urma, bucurii mici, de felul acesta pot fi amintiri placute peste multi ani. Cand va pleca pe drumul lui o sa stie ca gesturile mici sunt dovezi de iubire. Si o va face si el, la randul lui, pentru copiii lui.

Sper ca reteta mea va fi si pe placul vostru si o veti incerca curand.

Va las mai lista de ingrediente si modul de preparare pentru barcute din aluat de foietaj cu carne tocata si mozzarella.

INGREDIENTE:

(Pentru 4 buc)

800 g aluat foietaj

300 g carne tocata vita

1 ceapa mica

50 ml ulei

sare

piper

1 varf cutit scortisoara

1/4 lingurita cimbru uscat

150 ml apa

140 g mozzarella Hochland

8 rosii cherry (de forma lunguiata)

1 ou pentru uns

PREPARARE:

Am calit ceapa in uleiul incins, apoi am pus carnea si condimentele si am calit carnea in jur de 5 minute.

Am turnat apa peste carne si am continuat sa o gatesc la foc mic pana s-a evaporat apa, apoi am luat tigaia de pe foc si am lasat carnea sa se raceasca complet. In acest timp am ras mozzarela, am batut oul, apoi am modelat barcutele.

Am intins cele doua foi de foietaj dezghetat si le-am taiat in  jumatate pe latime. Am rulat marginile dinspre exterior spre interior, apoi am strans capetele.

Cel mai bine ar fi ca manevra sa se desfasoare direct in tava de copt, altfel trebuie racit iar aluatul pentru a fi mutat fara sa isi strice forma. Eu am avut faina presarata sub aluat si le-am mutat cu 2 cutite cu lama foarte lata.

Am impartit carnea in cele 4 barcute, am intins-o pe fundul acestora, apoi am presarat mozzarella rasa si am decorat cu sferturi de rosii cherry.

Am uns marginile cu ou batut, apoi am copt barcutele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 35 minute sau pana se rumenesc.

Se mananca calde si cu pofta!

Asta va doresc si voua!

Va invit sa ma urmariti si pe Instagram aici.

Daca va plac retetele in format video, va invit sa vedeti retetele mele simple si rapide, aici. 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *