fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU CIOCOLATA, RICOTTA SI NUCA

January 13, 2023 | CATEGORIA

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie a

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca, un desert perfect pentru orice moment al zilei. Se face foarte usor si nu necesita tehnici speciale de pregatire.

Tarta cu aluat fraged si umplutura cremoasa de ciocolata cu nuca si ricotta este perfecta langa cafeaua de dimineata, dar poti lua cu tine o felie si la birou, astfel incat sa te poti rasfata in pauza de masa.

Crema ascunsa intre straturile de aluat este atat de buna, incat te va face sa mai ceri o felie.

 

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie b

Tarta de ciocolata cu ricotta si nuca este mai usoara decat reteta clasica, ce contine doar ciocolata.

Ca sa iti iasa perfect iti las cateva sfaturi utile:

  • 1. Prajeste putin miezul de nuca inainte sa il toci.
  • 2. Ciocolata neagra da un gust mai intens, dar poti folosi si ciocolata cu lapte.
  • 3. Pentru crusta ai nevoie de unt rece.
  • 4. Untul trebuie sa fie gras – minim 80% grasime.
  • 5. Prelucrarea aluatului trebuie sa se faca rapid, altfel faina dezvolta glutenul si aluatul va fi prea tare.
  • 6. In functie de modul in care pastrezi faina, dar si de anotimp, este posbil sa ai nevoie de inca 10 ml lichid.
  • 7. Aluatul trebuie sa stea in frigider inainte sa fie intins.

Mai multe sfaturi pentru prelucrarea blatului poti citi aici.

Alte retete de tarta dulci, preferate de cei care imi urmaresc blogul gasiti daca apasati pe titlul retetei dorite:

 

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie C

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tarta cu ciocolata, ricotta si nuca:

INGREDIENTE:

(tarta diametrul de 20 cm sau forma dreptunghiulara 22*17cm)

Pentru aluat:

220 g faina

1 varf cutit de sare

140 g unt

60 g zahar

1 ou mic

10 ml apa rece

Pentru umplutura:

120 g ciocolata neagra

20 ml smantana pentru frisca

250 g ricotta

70 g zahar pudra

1 ou mic

100 g miez nuca

1 lingura rom

1 linguita esenta portocala

 

PREPARARE:

 

Pentru a pregati tarta cu ciocolata, ricotta si nuca am  inceput cu realizarea crustei.

Am cernut faina intr-un castron pentru a nu avea cocoloase, apoi am adaugat un varf cutit de sare.

Am framantat faina cu untul, zahar si ou la inceput cu un mixer. Am adaugat apa rece si am framantat rapid cu mana pana am obtinut un aluat neted, elastic, ce nu se lipeste de maini.

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 1 Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 2

L-am infasurat in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru 60 minute.

In acest timp am mixat ricotta cu zahar si ou, apoi am adaugat nuca macinata fin.

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 3 Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 4

Am adaugat rom si esenta de portocale.

Am topit ciocolata cu smantana pentru frisca la bain-marie, apoi am adaugat-o in crema de ricotta.

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 5 Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 6

Am scos aluatul din frigider si am pornit cuptorul la 180°C, caldura de sus si de jos, fara ventilatie.

Am impartit aluatul astfel: 2/3 pentru baza si 1/3 pentru decor.

Am intins aluatul pentru baza intre 2 folii alimentare pentru ca sa nu folosesc faina pe masa de lucru.

Daca vrei sa folosesti faina vei presara putina atat pe masa de lucru, cat si pe aluat. Nu vei pune multa faina, caci vei schimba textura crustei.

Am pus aluatul in forma si l-am intepat cat mai des, astfel incat sa creasca uniform.

Am umplut crusta cu crema de ciocolata cu ricotta si nuca, am nivelat-o, apoi am decorat-o cu benzi realizate din aluatul pastrat.

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 7 Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 8

Am copt tarta cu ciocolata, ricotta si nuca timp de 40 de minute. Timpul de coacere poate fi influentat de puterea cuptorului.

Poti lasa chiar si 45 minute. Cand se rumeneste usor vei sti ca este gata.

 

Nu am avut rabdare sa o las sa se raceasca complet si bine am facut!

Mi-a placut gustul acesteia cand era inca usor calduta, dar este foarte gustoasa si cand se raceste.

Tarta cu ciocolata ricotta si nuca diva in bucatarie 9

O poti lasa simpla, dar daca vrei o poti tapeta cu zahar pudra.

 

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *