fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU CREMA DE CIOCOLATA

March 30, 2013 | CATEGORIA

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA 0

Reteta de tarta de ciocolata pregatita in casa este simpla, usoara si extrem de gustoasa. Este iubita de copii, dar si de adulti in aceeasi masura.

Tarta cu crema de ciocolata este deliciul pe care il pregatesc uneori pentru mese festive, de sarbatori, dar si pentru a fi desertul cu care imi astept prietenele la o ceasca de cafea.

Tarta cu ciocolata este versatila si poate fi mereu altfel, adaugand in crema sau ca decor fructe de padure, sar doar zmeura de exemplu, caramel sau caramel sarat, adaugati bucatele de ciocolata, arome de portocala, rom, ghimbir, visine proaspete sau din compot, bezele sau decorati cu restul de aluat pastrat pe care il decupati cu forme de biscuiti si il coaceti separat.

Aceasta tarta cu ciociocolata am pregatit-o special pentru Sarbatorile Pascale si am folosit ca decor fulgi de ciocolata si oua de ciocolata mici – bombone.

Dar, cum spuneam puteti decupa floricele, iepurasi sau forme ovale ca niste oua.

Daca o pregatesc pentru craciun realizez din aluatul ramas braduti cu trunchi lung, ce poate fi infipt in crema si pudrez cu zahar pudra, pentru cadecorul final al aceste tarte cu ciocolata sa arate la final precum un peisaj nins.

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-01

Blatul pentru tarta este unul fraged. Reteta cu multe explicatii pentru un blat fraged pentru tarta o gasiti daca apasati aici.

Alte retete de tarta dulci, preferate de cei care imi urmaresc blogul gasiti daca apasati pe titlul retetei dorite:

Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu crema de ciocolata – tarta de ciocolata:

INGREDIENTE:

Pentru blat:
100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
250 g faina
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta naturala de vanilie

Pentru crema de ciocolata:

150 g ciocolata neagra
120 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte
120 ml + 100 ml smantana 30% pentru frisca
50 g unt
1 lingura crema whiskey sau rom

PREPARARE:

Pentru a prepara blatul am pregatit toate ingredientele si le-am lasat la temperatura camerei pret de 10 minute inainte de a incepe sa lucrez cu ele. Procedeul este acelasi ca in cazul tartei cu lamaie. Am anestecat zaharul cu untul folosindu-ma de o lingura de lemn (sau o spatula/ mixer), pana am obtinut o compozitie omogena. Am adaugat oul si am continuat sa amestecam pana acesta a fost complet incorporat.

tarta-cu-crema-de-ciocolata-001tarta-cu-crema-de-ciocolata-002

Am adaugat esenta naturala de vanilie, faina si un praf de sare. Am modelat rapid aluatul cu mana pana devine compact, neted si nu s-a lipit de maini. A, format o bila din el, apoi l-am acoperit si l-am pus in frigider pentru 30 minute.

In acest timp am putut pregati crema. Am topit ciocolata la baine marie adaugand 2 linguri mici de lapte in vas apoi am luat-o de pe foc si am turnat 120 ml smantana pentru frisca in fir subtire, mixand in acest timp. Am pus crema la frigider in jur de 2 ore pana s-a intarit, apoi am mixat-o cu untul pastrat la temperatura camerei, crema de wiskey (sar rom) si 100 ml smantana pentru frisca mixata pana a devenit o crema groasa, tare – atentie sa nu mixati prea mult sa devina ca untul!

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-1

Dupa 30 de minute de stat in frigider am intins aluatul intr-o folie subtire. Cu ajutorul sucitorului am mutat blatul peste forma, l-am aranjat apoi am taiat surplusul de aluat. Am acoperit blatul cu hartie de copt peste care am pus bile ceramice pentru copt (le puteti inlocui cu boabe de fasole sau orez). Am copt blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute, apoi am scos bilele si l-am  lasat sa rumeneasca usor. cand a fost gata l-am scos si l-am lasat sa se raceasca complet.

L-am umplut cu crema de ciocolata.

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-3

Am lasat tarta in frigider cateva ore, apoi am feliat-o.

Folositi un cutit cu lama subtire si bine ascutita cand taiati aceasta tarta cu crema de ciocolata.

TARTA-CU-CREMA-DE-CIOCOLATA-02

Sa aveti pofta!

 

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

 

Comentarii

  • Aici m-ai câștigat și m-am pierdut, Cristina!

    • diva in bucatarie

      Alina, te pup si iti trimit o felie mare!

  • gand la gand cu bucurie 🙂
    Arata fantastic! Te pup scumpa mea!

    • diva in bucatarie

      Te pup, scumpa Emily!

  • Mmmm tare as vrea o feliuta.Duminica placuta!

    • diva in bucatarie

      Cu drag!

  • Sunt putin blocata si nu reusesc sa-mi gasesc cuvintele. Ai facut o tarta perfecta! Dar perfecta!!!

    • diva in bucatarie

      Te pup Anca, esti o draguta!

  • Stii ca mai am vre-o 2-3 retete de tarta de la tine pe care vreau sa le fac..?!
    O bunatate trebuie sa fie si asta!!

    • diva in bucatarie

      Mie imi place mult!!!

  • Delicioasa tarta ai facut Cristina, imi ploua in gura 😀

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Poliana!

  • Tarta aceasta este o adevarata nebunie !!!! <3
    PS.Te astept cu mare drag la provocarea din aceasta luna :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/ .Sper sa-ti fie pe plac alegerile mele !!! 😉

    • diva in bucatarie

      Multumesc!!!

  • Gabriela

    Arata delicios abia astept sa o incerc.Multumesc

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *