Tarta cu crema de ciocolata
Tarta cu crema de ciocolata
Tarta cu crema de ciocolata, perfecta pentru desertul in familie sau zilele de sarbatoare
Reteta de tarta cu crema de ciocolata pregatita in casa este simpla, usoara si extrem de gustoasa. Este iubita de copii, dar si de adulti in aceeasi masura.
Tarta cu crema de ciocolata este deliciul pe care il pregatesc uneori pentru mese festive, de sarbatori, dar si pentru a fi desertul cu care imi astept prietenele la o ceasca de cafea.
Tarta cu ciocolata este versatila si poate fi mereu altfel, adaugand in crema sau ca decor fructe de padure, sar doar zmeura de exemplu, caramel sau caramel sarat, adaugati bucatele de ciocolata, arome de portocala, rom, ghimbir, visine proaspete sau din compot, bezele sau decorati cu restul de aluat pastrat pe care il decupati cu forme de biscuiti si il coaceti separat.
Aceasta tarta cu crema de ciociocolata am pregatit-o special pentru Sarbatorile Pascale si am folosit ca decor fulgi de ciocolata si oua de ciocolata mici – bombone.
Dar, cum spuneam puteti decupa floricele, iepurasi sau forme ovale ca niste oua.
Daca o pregatesc pentru craciun realizez din aluatul ramas braduti cu trunchi lung, ce poate fi infipt in crema si pudrez cu zahar pudra, pentru cadecorul final al aceste tarte cu ciocolata sa arate la final precum un peisaj nins.
Blatul pentru tarta este unul fraged. Reteta cu multe explicatii pentru un blat fraged pentru tarta o gasiti daca apasati aici.
Alte retete de tarta dulci:
- 1. tarta cu lamaie si bezele
- 2. tarta cu crema de branza si afine
- 3. tarta cu crema de vanilie si fructe
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu crema de ciocolata – tarta de ciocolata:
Ingrediente:
Pentru blat:
100 g unt
100 g zahar pudra
1 ou
250 g faina
1 praf de sare
1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
Pentru crema de ciocolata:
150 g ciocolata neagra
120 g ciocolata cu lapte
2 linguri lapte
120 ml + 100 ml smantana 30% pentru frisca
50 g unt
1 lingura crema whiskey sau rom
Mod de preparare tarta cu crema de ciocolata:
Pregatire aluat blat
Pentru a prepara blatul am pregatit toate ingredientele si le-am lasat la temperatura camerei pret de 10 minute inainte de a incepe sa lucrez cu ele.
Procedeul este acelasi ca in cazul tartei cu lamaie. Am amestecat zaharul cu untul folosindu-ma de o lingura de lemn (sau o spatula/ mixer), pana am obtinut o compozitie omogena.
Am adaugat oul si am continuat sa amestecam pana acesta a fost complet incorporat.
Apoi am adaugat esenta naturala de vanilie, faina si un praf de sare. Am modelat rapid aluatul cu mana pana devine compact, neted si nu s-a lipit de maini.
Am format o bila din el, apoi l-am acoperit si l-am pus in frigider pentru 30 minute.
Crema
In acest timp am putut pregati crema. Am topit ciocolata la baine marie adaugand 2 linguri mici de lapte in vas apoi am luat-o de pe foc si am turnat 120 ml smantana pentru frisca in fir subtire, mixand in acest timp.
Am pus crema la frigider in jur de 2 ore pana s-a intarit, apoi am mixat-o cu untul pastrat la temperatura camerei, crema de wiskey (sar rom) si 100 ml smantana pentru frisca mixata pana a devenit o crema groasa, tare – atentie sa nu mixati prea mult sa devina ca untul!
Dupa 30 de minute de stat in frigider am intins aluatul intr-o folie subtire.
Coacere blat
Cu ajutorul sucitorului am mutat blatul peste forma, l-am aranjat apoi am taiat surplusul de aluat.
Am acoperit blatul cu hartie de copt peste care am pus bile ceramice pentru copt (le puteti inlocui cu boabe de fasole sau orez). Am copt blatul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 20 minute, apoi am scos bilele si l-am lasat sa rumeneasca usor.
Cand a fost gata l-am scos si l-am lasat sa se raceasca complet.
L-am umplut cu crema de ciocolata.
Am pus tarta cu crema de ciocolata in frigider pentru cateva ore, apoi am feliat-o.
Folositi un cutit cu lama subtire si bine ascutita cand taiati aceasta tarta cu crema de ciocolata.
Sa aveti pofta!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Aici m-ai câștigat și m-am pierdut, Cristina!
Alina, te pup si iti trimit o felie mare!
gand la gand cu bucurie 🙂
Arata fantastic! Te pup scumpa mea!
Te pup, scumpa Emily!
Mmmm tare as vrea o feliuta.Duminica placuta!
Cu drag!
Sunt putin blocata si nu reusesc sa-mi gasesc cuvintele. Ai facut o tarta perfecta! Dar perfecta!!!
Te pup Anca, esti o draguta!
Stii ca mai am vre-o 2-3 retete de tarta de la tine pe care vreau sa le fac..?!
O bunatate trebuie sa fie si asta!!
Mie imi place mult!!!
Delicioasa tarta ai facut Cristina, imi ploua in gura 😀
Multumesc, Poliana!
Tarta aceasta este o adevarata nebunie !!!! <3
PS.Te astept cu mare drag la provocarea din aceasta luna :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/ .Sper sa-ti fie pe plac alegerile mele !!! 😉
Multumesc!!!
Arata delicios abia astept sa o incerc.Multumesc