RETETE RECENTE

PRAJITURA CU MORCOVI SI NUCI

March 29, 2013 | CATEGORIA

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-carrots-and-walnuts-cake

O prajitura cu morcovi si nuci de nota 10+!!! Pufoasa, aromata, delicata, care se termina instant. Da!! Am scris foarte corect: instant! Si asta nu e tot!!! Mi-am ascus o felie in camara sa fiu sigura ca mai apuc si eu. Ceata de copii a terminat prajitura fara sa stie ca are morcovi, nici nu au apucat sa ma intrebe “dar ce fel de prajitura este aceasta?” (mamicile recunosc cu siguranta genul acesta de intrebari 🙂 ). In concluzie incercati-o si nu veti regreta!

INGREDIENTE:

4 morcovi medii rasi – 50 g
220 g faina
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 ml ulei
70 ml suc portocale – daca se poate proaspat stors
3 oua
70 g nuci tocate marunt
30 g nuci tocate grosolan
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita scortisoara
1 praf nucsoara
1 praf cuisoare macinate
1/4 lingurita ghimbir ras
1 praf de sare

Pentru topping:
100 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
100 g mascarpone
2-3 linguri nuca macinata

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas faina cernuta cu un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, cuisoare si nucsoara. Adaugam apoi nuca macinata fin si cea tocata grosolan.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-1

In alt vas amestecam galbenusurile su sucul de portocale si uleiul. Punem morcovul ras peste galbenusuri si amestecam.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-2

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea (acesta ese secretul prajiturii pufoase). Adaugam treptat faina cu nuca peste compozitia cu galbenusuri.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-3

La final adaugam cate o lingura din albusurile batute spuma tare. Primele 2 linguri vor ajuta compozitia sa se amestece mai usor, astfel incat urmatoarele linguri le amestecam foarte usor cu lingura, de jos in sus.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-4

Turnam aluatul intr-o tava (20*20 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute, sau pana trece testul cu scobitarea. Cat timp se coace prajitura mixam putin frisca cu 2 linguri de zahar pudra, apoi adaugam mascarpone si omogenizam.
Cand s-a copt prajitura o scoatem si o lasam pe un gratar sa se raceasca.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-5

O taiem in cuburi, apoi punem toppingul si presaram putina nuca tocata.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-01

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Si eu care nu stiam ce sa fac in weekend 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • dau o fuga pana la tine sa gust pentru ca nu am mancat niciodata.
    dupa-amiaza placuta!

    • diva in bucatarie

      Te astept!!!

  • arata atat de bineee…nu am macat niciodata!
    mi-am notat si eu reteta..multumesc!

    • diva in bucatarie

      Iti va placea… 😉

  • De cand tot zic ca fac si eu o prajitura cu morcov si nu mai apuc. Acum ca am vazut ce bine arata la tine neaparat trebuie sa o incerc. Mai ales ca pare si usor de facut 🙂

    • diva in bucatarie

      Se face usor si dispare repede.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *