fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU MORCOVI SI NUCI

March 29, 2013 | CATEGORIA

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-carrots-and-walnuts-cake

O prajitura cu morcovi si nuci de nota 10+!!! Pufoasa, aromata, delicata, care se termina instant. Da!! Am scris foarte corect: instant! Si asta nu e tot!!! Mi-am ascus o felie in camara sa fiu sigura ca mai apuc si eu. Ceata de copii a terminat prajitura fara sa stie ca are morcovi, nici nu au apucat sa ma intrebe “dar ce fel de prajitura este aceasta?” (mamicile recunosc cu siguranta genul acesta de intrebari 🙂 ). In concluzie incercati-o si nu veti regreta!

INGREDIENTE:

4 morcovi medii rasi – 50 g
220 g faina
150 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 ml ulei
70 ml suc portocale – daca se poate proaspat stors
3 oua
70 g nuci tocate marunt
30 g nuci tocate grosolan
1 lingurita de praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita scortisoara
1 praf nucsoara
1 praf cuisoare macinate
1/4 lingurita ghimbir ras
1 praf de sare

Pentru topping:
100 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
100 g mascarpone
2-3 linguri nuca macinata

PREPARARE:

Amestecam intr-un vas faina cernuta cu un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, cuisoare si nucsoara. Adaugam apoi nuca macinata fin si cea tocata grosolan.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-1

In alt vas amestecam galbenusurile su sucul de portocale si uleiul. Punem morcovul ras peste galbenusuri si amestecam.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-2

Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea (acesta ese secretul prajiturii pufoase). Adaugam treptat faina cu nuca peste compozitia cu galbenusuri.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-3

La final adaugam cate o lingura din albusurile batute spuma tare. Primele 2 linguri vor ajuta compozitia sa se amestece mai usor, astfel incat urmatoarele linguri le amestecam foarte usor cu lingura, de jos in sus.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-4

Turnam aluatul intr-o tava (20*20 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute, sau pana trece testul cu scobitarea. Cat timp se coace prajitura mixam putin frisca cu 2 linguri de zahar pudra, apoi adaugam mascarpone si omogenizam.
Cand s-a copt prajitura o scoatem si o lasam pe un gratar sa se raceasca.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-5

O taiem in cuburi, apoi punem toppingul si presaram putina nuca tocata.

prajitura-cu-morcovi-si-nuci-01

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Si eu care nu stiam ce sa fac in weekend 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • dau o fuga pana la tine sa gust pentru ca nu am mancat niciodata.
    dupa-amiaza placuta!

    • diva in bucatarie

      Te astept!!!

  • arata atat de bineee…nu am macat niciodata!
    mi-am notat si eu reteta..multumesc!

    • diva in bucatarie

      Iti va placea… 😉

  • De cand tot zic ca fac si eu o prajitura cu morcov si nu mai apuc. Acum ca am vazut ce bine arata la tine neaparat trebuie sa o incerc. Mai ales ca pare si usor de facut 🙂

    • diva in bucatarie

      Se face usor si dispare repede.

  • Florenta

    Arata foarte bine!o voi incerca curand .o intrebare va rog 😮 pot pune intr o tava mai mare decat dimensiunilee mentionate?iese mai subtire si mai putin pufoasa??multumesc O zi frumoasa sa aveti!

  • Florenta

    Buna seara!eu am facut prajitura ,mi-a iesit gustoasa insa se sfarama foartee repede ….de ce oare ?care este secretul ?va rog imi puteti spune ? Nemultumita din punctul asta de vedere in rest este gustoasa!ce pot face data viitoare ca sa nu se mai sfarame ???multumesc

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *