Pateuri primavera, pateuri cu dovlecei si ardei in foietaj

18 aprilie 2016Diva in Bucatarie

Pateuri primavera. Foietaj cu dovlecei si ardei. Pateuri festive cu foietaj

Pateuri primavera, reteta culinara simpla si usor de facut din aluat de foietaj si legume colorate.

Reteta de pateuri cu dovlecei si ardei, aperitive in foietaj simple, gustoase, in ton cu primavara, poate fi starter delicios, cu o prezentare frumoasa.

Aceste pateuri primavera sunt perfecte pentru petreceri, sarbatori, dar si pentru rasfatul celor dragi.

Putem sa le facem si pentru Sarbatorile Pascale ce se apropie, caci vor colora frumos masa si vor aduce o nota de prospetime printre restul bucatelor. Se pregatesc foarte usor, fapt pentru care ar trebui sa le punem pe lista preparatelor ce urmeaza sa le gatim.

Aperitivele in aluat de foietaj se pregatesc usor si sunt gustoase. As spune ca sunt preferatele copiilor.

Cu siguranta al meu alege un astfel de aperitiv, in detrimentul retelor clasice de drob.

Nu ii place drobul, in nici macar o varianta, iar eu am pregatit vreo 6 feluri. Le gasiti aici.

Aperitivele din aluat de foietaj sunt cele care se termina primele la orice masa festiva.

Fie ca le punem de sarbatori, fie ca este o aniversare, garantat aceste pateuri primavera se termina primele.

Eu le pregatesc de multe ori pe post de gustare, cand stiu ca vin prietenii la noi pentru a ne uita la un film sau pentru o seara de canasta.

Aceste aperitive le-am pregatit inspirata fiind de o poza vazuta la un moment dat pe pinterest.

Mi-a ramas in cap si le-am pregatit pentru ai mei. Au fost tare incantati de ele, dar am primit aprecieri si de la prieteni sau cunostinte.

Sunt simple, se fac usor, iar rezultatul final este elegant, frumos si tare gustos.

Mie imi place branza de capra. Pentru mine am foslosit o crema de branza tartinabila, dar se poate inlocui cu Philadelphia.

Le gasiti in orice supermarket.

Umplutura are culori diferite. Imi place primavera, cand gradina mea se umple de verdeata si flori.

Am vrut sa aduc aici bucuria culorilor, gusturi si texturi ce plac tuturor.

Se poate intampla ca cei mici sa nu fie incantati de prezenta ardeiului gras.

Il putem inlocui cu felii de morcov fiert in prealabil, si sparanghel ( si acesta putin oparit).

Folositi ce va place, dar nu uitati sa combinati culorile, sa puneti ceva frumos, sa va ispiteasca.

Iata de ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru pateuri „primavera”.

INGREDIENTE:

(Pentru 24 buc)

1 buc aluat foietaj (400 g)

crema de branza (Coline – de capra sau Philadelphia)

un zucchini mic

1 ardei gras rosu

1 ardei gras galben sau portocaliu

un ou batut

PREPARARE:

Intindem aluatul de foietaj rece, apoi il taiem astfel incat sa obtinem 24 dreptunghiuri si cateva fasii subtiri. Taiem zucchini si ardeii in felii subtirele.

pateuri-de-primavara-zucchini-ardei-divainbucatarie-1pateuri-de-primavara-zucchini-ardei-divainbucatarie-2

In mijlocul fiecarei bucatele de aluat punem crema de branza, ungem de jur imprejur cu ou batut (cu ajutorul unei pensule), apoi aranjam felii subtiri de zucchini si ardei de culori diferite.

Strangem colturile dreptunghiurilor de aluat pe diagonala si le fixam cu o bucatica din fasia de aluat.

Intepam cu scobitori fasia mica pentru a nu se desface in timpul coacerii.

pateuri-de-primavara-zucchini-ardei-divainbucatarie-3pateuri-de-primavara-zucchini-ardei-divainbucatarie-4

Coacem pateurile cu legume si crema de branza timp de 15-17 minute in cuptorul preincalzit la 200°C, apoi le lasam sa se raceasca pe un gratar.

pateuri-de-primavara-zucchini-ardei-divainbucatarie-5

Sunt delicioase!

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro

Va invit sa ma urmariti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Pentru mai multe retete in format video va puteti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

8 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *