Salata de oua cu sparanghel
Salata de oua cu sparanghel. Salata de oua cu sparanghel. Reteta de salata de oua cu sparanghel. Cum se face salata de oua cu sparanghel. Salata de oua cu sparanghel, reteta simpla si usor de facut.
Salata de oua cu sparanghel. Reteta de salata de oua cu sparanghel. Cum se face salata de oua cu sparanghel. Salata de oua cu sparanghel, reteta simpla si usor de facut.
Salata de primavara cu oua si sparanghel verde. Salata de oua. Retete cu sparanghel.
Sparanghelul este vedeta lunii mai, asa ca nu lipseste nici din meniul nostru.
Este mai ieftin in aceasta perioada, fiind in plin sezon, dar si mai gustos.
Salata de oua cu sparanghel este una din preferatele mele in aceasta perioada.
O pregatesc de cativa ani si nu m-am plictisit inca de aceasta combinatie.
Mi se pare ca merg foarte bine impreuna, iar dovada sta in faptul ca am sparanghel cu oua si in alte retete:
- 1. omleta cu sparanghel la cuptor
- 2. sparanghel fiert cu sos olandez
- 3. salata de cartofi cu sparanghel, fasole si oua
Salata de oua cu sparanghel este minunata atat pentru cina, cat si pe post de aperitiv la o masa cu prietenii.
Poti avea alaturi atat un vin alb, cat si o halba de bere.
Reteta se face simplu si rapid, cu putine ingrediente.
Maioneza este facuta in casa. Am pregatit-o cu doua zile inainte in cantitate mai mare.
Cea mai mare parte a ajuns intr-o salata de telina cu morcovi pe care am mancat-o alaturi de peste la gratar.
Nu am folosit-o pe toata, caci aveam deja in plan aceasta salata de oua cu sparanghel.
Daca esti la dieta poti sa folosesti maioneza fara ulei. Poti citi reteta daca apesi aici.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de salata de oua cu sparanghel:
Ingrediente salata de oua cu sparanghel:
4 oua fierte
250 g sparanghel verde
6 ridichi medii
1-2 buc. ceapa verde
1/2 legatura marar verde
1 lingura varfuita maioneza
1 lingura varfuita iaurt grecesc
sare
piper
Mod de preparare:
Primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun ouale la fiert in apa rece cu sare.
Le-am lasat sa fiarba, la foc mediu, timp de 8 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
In acest timp am pregatit sparanghelul.
Am taiat partea de jos, mai tare, a firelor si am indepartat o parte din solzisorii de pe tija.
Am pus sparanghelul la fiert pentru aprox 3-4 min. Trebuie sa fie inca ferm, al-dente, cand este scos din apa fierbinte.
L-am pus in apa cu gheata pentru 10 secunde, pentru a opri procesul de gatire, apoi l-am scurs si lasat sa se raceasca.
Intre timp s-au fiert ouale, le-am curatat de coaja apoi le-am taiat in cuburi.
Am taiat sparanghelul racit in bucati de 1 cm, dar am pastrat 5 varfuri mai lungi pentru decor.
Am pus intr-un bol cuburile de oua, sparanghelul (fara cele 5 varfuri pentru decor), ceapa verde tocata marunt, ridichile taiate felii subtiri si mararul tocat marunt.
Am asezonat cu sare si piper proaspat macinat, apoi am adaugat maioneza si iaurtul.
Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Serviresalata de oua cu sparanghel:
Am pus salata intr-un bol, am decorat cu sparanghelul pastrat.
Pentru un plus de culoare am presarat boia dulce.
Am lasat salata 15 minute in frigider, apoi am mancat-o cu mare pofta.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.