Tiramisu in stil brazilian prajitura pave
Tiramisu in stil brazilian
Tiramisu brazilian, prajitura Pave.
Prajitura Pavê este un desert brazilian care seamana cu tiramisu, ca mod de asamblare, dar gustul difera foarte mult. Exista mai multe variante ale acestui desert, unele avand biscuiti in loc de piscoturi.
Altele au fructe (capsuni, ananas, mango) sau au in lista de ingrediente ciocolata alba, nuca de cocos.
Eu v-am adus reteta in varianta pe care am intalnit-o in cele mai multe dintre videourile pe care le-am urmarit pe YouTube.
Prajitura Pave cunoscuta si sub numele de „Tiramisu brazilian” se face foarte usor si rapid.
Nu necesita coacere, asa ca este binevenita in aceste vremuri, cand preturile la curent sau gaze au urcat la cer.
Te poti rasfata cu un desert minunat fara sa te ingrijorezi de facuri.
Timpul de gatire pe foc este foarte mic si nu necesita coacere.
Crema acestui tiramisu brazilian este un fel de budinca de vanilie cu lapte consensat.
ATENTIE! Laptele condensat indulcit se gaseste in doze metalice, este foarte gros, cremos si dulce. Nu are legatura cu laptele condensat pentru cafea.
Poate fi cumparat din orice supermarket sau online.
Nu am pregatit prea multe retete traditionale braziliene, poate si pentru ca nu sunt foarte populare la noi.
Ma gandesc ca cele pe care le-am postat deja sunt cele mai cunoscute:
Cu lapte condensat am pregatit si alte retete ce au fost foarte apreciate de cei care le-au incercat:
- 1. Inghetata Tiramisu fara oua
- 2. Ciocolata de casa Fudge – reteta americana
- 3. Inghetata de ciocolata fara oua
Iti las cateva sfaturi pentru ca prajitura Pave/ Tiramisu brazilian sa iti iasa delicioasa:
- 1. Ai nevoie de lapte condensat indulcit in doza metalica. Este foarte gros si dulce.
Gasiti mai multe branduri in supermarketuri: Prodlacta, Milbona (la LIDL), Nestle (online sau magazine arabesti), Berezka (in magazine rusesti).
- 2. Smantana pentru frisca trebuie sa fie cu grasime minim 30%
- 3. Reteta originala are ciocolata neagra si recomand sa o folositi pe aceasta.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de prajitura Pavê – tiramisu in stil brazilian:
Ingrediente tiramisu in stil brazilian:
(forma 17*30 cm)
24 piscoturi
Pentru crema de lapte:
450 ml lapte
1 doza lapte condensat (397g)
2 galbenusuri
40 g amidon
1 lingura pasta de vanilie (extract natural de vanilie)
Pentru crema de cacao:
120 g din budinca pregatita mai sus
120 g ciocolata neagra (sau 150 g ciocolata cu lapte)
80 ml smantana pentru frisca
Pentru decor:
200 ml smantana pentru frisca
2 linguri zahar pudra
3-4 linguri ciocolata rasa
In plus:
300 ml lapte
2 linguri coniac
ciocolata rasa/ fulgi de ciocolata
Mod de preparare:
Pentru ca reteta de tiramisu in stil brazilian sa se faca rapid mi-am pregatit toate ingredientele la indemana.
Am pus intr-un bol adanc ciocolata. Reteta originala are ciocolata neagra si cred ca iese mult mai buna cu aceasta.
Eu am avut ciocolata cu lapte de cofetarie (Callebaut), ce expira peste aproape 2 luni si mi-am propus sa o folosesc in urmatoarele doua saptamani.
Daca folosesti ciocolata obisnuita o vei rupe in cuburi mici sau o tai la cutit, astfel incat sa se topeasca rapid.
Intr-un bol adanc am pus galbenusurile si amidonul. Le-am dizolvat cu 100 ml lapte.
Restul de lapte l-am amestecat cu laptele condensat, apoi l-am pus pe foc.
Cand s-a incalzit, fara sa ajunga la punctul de fierbere, l-am luat de pe foc si l-am turnat treptat peste compozitia de lapte cu galbensuri si amidon.
Am amestecat bine, apoi am turnat totul inapoi in oala.
Am lasat sa fiarba la foc mediu spre mic, amestecand permanent, pana cand a capatat consistenta unei budinci.
Inainte sa opresc focul am adaugat pasta de vanilie (extract de vanilie) si am amestecat bine.
Am luat budinca de pe foc si am scos 120 g din aceasta. Peste restul de crema am pus folie alimentara, lipind-o direct de aceasta,
In acest mod nu se formeaza pojghita.
Separat am pus la fiert 80 ml smantana pentru frisca. Cand a dat in clocot am turnat-o peste ciocolata.
Am pus si cele 120 g din budinca, cat era inca fierbinte, in acelasi bol cu ciocolata si am mixat rapid.
Intr-un bol am amestecat laptele cu 2 linguri de coniac. Daca ai copii mici poti sa nu folosesti coniac.
In cazul in care folosesti in mod obisnuit esenta de rom poti pune 1 lingurita sau 1 lingura extract de vanilie.
In acest moment se poate asambla prajitura. Pe fundul unui vas am intins un strat foarte subtire de budinca cu lapte condensat.
Am inmuiat piscoturile in lapte si le-am aranjat in vas astfel incat sa acopar vasul cu un strat de piscoturi.
Peste acesta am pus budinca cu lapte condensat si am nivelat-o.
A urmat un al doilea strat de piscoturi inmuiate in lapte.
Peste acesta am pus budinca amestecata cu ciocolata si am nivelat.
Am pus vasul in frigider pentru 15 minute.
In acest timp am mixat 200 ml smantana pentru frisca cu 2 lingurite zahar pudra.
Cand s-a intarit am pus-o peste prajitura si am nivelat frumos.
In acest moment mai este nevoie doar de ciocolata rasa pe post de decor.
Exista fulgi de ciocolata in comert.
Daca nu ai cum sa cumperi, poti pune o ciocolata in congelator pentru o ora, apoi poti sa o razi fie direct peste prajitura, fie pe o farfurie rece.
Iei ciocolata cu o lingura si o presari.
Nu iti folosesti degetele sau mana pentru aceasta etapa caci ciocolata se va topi si se va lipi de mana ta.
Tiramisu in stil brazilian, prajitura pave este gata!
Servire tiramisu in stil brazilian:
Lasi prajitura cateva ore in frigider, apoi poti sa o tai.
Este tare buna!
Desi nu am folosit zahar in creme este foarte dulce.
Sper ca o vei incerca si tu si imi vei scrie cat de mult ti-a placut!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Tiramisu brazilian. Reteta tiramisu brazilian cu mascarpone si lapte consensat. Cum se face tiramisu in stil brazilian. Prajitura Pave. Pavê desert brazilian. Prajitura fara coacere cu piscoturi si crema cu lapte condensat. Desert fara coacere: tiramisu brazilian. Pavê, tiramisu brazilian.
Yummy-yum!
Multumesc!
Yummy-yum! Bun!
multumesc!