fbpx

RETETE RECENTE

CIOCOLATA DE CASA CU LAPTE CONDENSAT – FUDGE

February 17, 2021 | CATEGORIA

Ciocolata de casa cu lapte condensat este o reteta rapida, usor de pregatit si foarte gustoasa, un desert simplu, cu textura placuta, usor lipicioasa.

Reteta este extrem de simpla si cu rezulatat garantat, fara teama ca in cazul celei cu lapte praf, cand consistenta poate iesi prea moale.

Este o reteta populara in America, dar si in multe tari din Europa si o intalniti sub denumirea de “Fudge”. Va arat mai jos cum puteti pregati fudge cu nuci si marshmallows. 

Desi pare ciudat ca folositi ciocolata ca sa obtineti “ciocolata”, ei bine reteta aceasta va scuteste sa folositi pudra de cacao, iar laptele praf este inlocuit de cel condensat – in doza metalica, gros si indulcit, nu il folositi pe cel pentru cafea. Laptele condesat in doza metalica il puteti cumpara din supermarketuri, il gasiti in magazinele arabesti sau cele rusesti, dar si online.

 Fudge cu nuci si masrshallows este atat de delicios si arata atat de spectaculos in sectiune, incat merita incercata de fiecare data cand aveti ocazia. Pana la urma, rezultatul conteaza si va spun ca este super delicios.

Reteta de ciocolata de casa cu lapte condensat poate fi adaptata gustului vostru. Fie folositi doar ciocolata amaruie, fie doar ciocolata cu lapte sau ciocolata alba, fie le combinati – asa cum am facut eu.

In ceea ce priveste ingredientele adaugate puteti folosi orice tip de nuca va place sau aveti in casa, marshmallows (bezele moi), merisoare, stafide sau alte fructe confiate.

Marsmallows gasiti in supermarketuri. Eu le aleg pe cele colorate, caci desertul arata mai frumos la final.

Pe cele albe probabil le-ati vazut prin filmele americane, infiptite in bete si prajite la foc de tabara. Le-am mancat si noi in America cand cumnatii mei au facut un mic foc seara, in curte.

Ciocolata de casa cu lapte condensat – Fudge cu nuci si marsmallows – este delicioasa si are un aspect foarte frumos in sectiune. Daca folositi bezele moi (marshmallows) trebuie sa aveti in vedere ca acestea se topesc foarte rapid la caldura.

Din acest motiv va recomand fie sa temperati ciocolata de casa ( sa o lasati sa se raceasca putin), fie sa puneti bucatile de bezea in congelator pentru 15 minute inainte sa le adaugati in compozitia de ciocolata.

Daca veti cumpara marsmallow mari atunci trebuie sa le taiati cu un cutit sau cu o foarfeca de bucatarie (treba merge mult mai repede cu foarfeca). Aveti grija ca atunci cand le scoateti din congelator bucatile sa nu fie lipite intre ele, caci ajung in ciocolata ca bucati mari si vor fi greu de amestecat.

Acestea fiind spuse va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare explicat video pentru ciocolata de casa cu lapte condensat – fudge cu nuci si marshmallows:

 

INGREDIENTE:

(forma 23*23 cm)

1 doza lapte condensat indulcit – 397ml

50 g unt

160 g ciocolata neagra

300 g ciocolata cu lapte

1 varf cutit sare

1 lingura extract de vanilie sau rom

150 g diverse tipuri de nuci (migdale, caju, nuci, alune de padure si fistic)

100 g marshmallows – bezele moi

 

PREPARARE:

Moldul de preparare in format video il gasiti mai jos.

Asa cum ati vazut in reteta video nu aveti de facut altceva decat sa amestecati la bain-marie laptele condensat, untul, ciocolata si un varf cutit de sare ce va accentua aromele.

Extractul de vanilie se pune doar dupa ce luati de pe foc bolul. Puteti folosi in loc de aroma de vanilie rom(alcool), esenta de rom, extract sau esenta de portocale sau chiar whiskey cream.

Adaugati nucile, amestecati, apoi bezele moi puse in congenlator in prealabil. Turnati compozitia de ciocolata de casa cu lapte condensat intr-o forma tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt si apasati bine.

Puneti tava in frigider pentru minim 6 ore.

Atat de simplu si atat de bun! Sper ca veti incerca si voi reteta.

 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Iata ce apetisanta este ciocolata pregatita de Mirabela Mihaescu Bodea

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *