fbpx

RETETE RECENTE

INGHETATA DE CIOCOLATA CREMOASA FARA OUA

June 30, 2020 | CATEGORIA

Reteta de inghetata de ciocolata cremoasa fara oua si fara masina de inghetata este reteta celei mai fine si mai delicioase inghetate de ciocolata, fara ace de gheata, pregatita usor si rapid de catre orice incepator in bucatarie.

Ingheteta, desertul preferat de toata lumea in zilele toride (si nu numai atunci), se poate pregati acasa cu ingrediente simple, usor de procurat. Reteta mea nu difera prea mult de alte retete simple de inghetata pe care le-am postat deja pe blog: inghetata tiramisu fara oua, inghetata cremoasa de lamaie sau inghetata rapida cu lapte condensat.

Pentru a obtine o inghetata de ciocolata buna atunci folositi ciocolata care va place cel mai mult!

Eu am folosit ciocolata neagra ce aduce gust intens si ciocolata cu lapte ce imblanzeste si indulceste aroma finala. Va recomand sa nu folositi ciocolata de menaj.

Smantana pentru frisca trebuie sa fie de minim 30% grasime. Exista branduri cu smantana pentru frisca indulcita sau neindulcita. Puteti adauga 30 g zahar pudra, daca nu este indulcita.

Veti mixa smantana pentru frisca pana se ingroasa foarte putin. Nu este nevoie sa o ingrosati si cu atat mai mult nu trebuie sa o mixati pana devine tare ca untul.

Pentru a obtine o inghetata de ciocolata cremoasa fara oua si fara ace de gheata, pregatita fara masina de inghetata, am folosit lapte consendat indulcit gros si cremos in doza metalica. NU folositi lapte condensat pentru cafea!!!

Acesta este cel mai bun aliat al vostru daca vreti sa scapati de acele de gheata ce aduc aspect urat si influenteaza si gustul final.

Laptele condensat indulcit se poate gasi in Carrefour, Auchan, in magazine online, in magazine arabesti sau rusesti.

Exista multe “secrete”pentru a pregati inghetata de ciocolata cremoasa de casa cu aspect neted, moale si fin.

Unii prefera amidonul, altii folosesc creme de branza (mascarpone), altii jeleu sau pectina. Si, nu in ultimul rand, lapte condensat indulcit. Exista si retete in care le gasiti combinate.

Recunosc ca ideea amidonului in inghetata nu ma incanta foarte tare, il prefer in cremele pentru prajituri. Asta nu inseamna ca daca alegeti o astfel de reteta nu veti obtine un gust bun.

Gusturile sunt proprii si fiecare dintre noi alege ce ii place mai mult.

Si, pentru ca vorbim de gusturi, trebuie sa va spun ca am pus in reteta de inghetata de ciocolata pasta de vanilie. Puteti folosi extract natural de vanilie sau esenta naturala de vanilie. Pot fi adaugate si alte arome, dupa gust: portocala, rom, menta.

Daca din aceasta inghetata vor manca doar adultii atunci puteti adauga o lingura sau doua de whiskey cream sau un alt lichior de ciocolata. Alcoolul nu formeaza ace de gheata, ba chiar impiedica formarea acestora, asa ca nu va temeti sa il folositi.

Fie ca sunteti expert in bucatarie, fie ca sunteti incepator, prepararea unei inghetate o veti face dupa reteta care vi se potriveste cel mai mult. Puteti alege metoda simpla sau puteti sa va intoarceti la retetele complicate cu oua, ce necesita fierberea unei creme cu oua si folosirea unei masini de inghetata.

Unii dintre voi nu aveti in casa masini de inghetata. Fie nu aveti spatiu de depozitare, fie nu v-ati gandit sa va cumparati una, reteta pe care v-o prezint mai jos este perfecta pentru voi caci nu necesita un astfel de aparat. Nu aveti nevoie nici sa o scoateti din congelator dupa 60 minute sa o mixati, asa cum faceau bunicile. Va fi fina, neteda si cremoasa, cu un gust extraordinar de bun.

Acestea fiind spuse va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru inghetata de ciocolata cremoasa fara oua, fara masina de inghetata, prezentat pas cu pas mai jos:

INGREDIENTE:

150 g ciocolata neagra 70-75%

100 g ciocolata cu lapte

100 ml lapte gras

300 ml smantana pentru frisca

30 g zahar pudra – optional

200 g lapte condensat indulcit

1 lingurita pasta de vanilie

optional: 1-2 linguri lichior ciocolata/whiskey cream

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana pentru ca totul sa mearga usor.

Am pus la topit la bain-marie ciocolata cu lapte. Intre timp am mixat smantana pentru frisca. Am avut smantana neindulcita, asa ca am adaugat 30 g zahar pudra.

Cand s-a ingrosat putin am adaugat laptele condensat- doar 200 g (cantarite!). Am folosit cutia pentru poza, astfel incat sa vedeti consistenta acestuia. Este foarte gros, nu este lichid precum cel pentru cafea.

Ciocolata topita  a fost amestecata bine cu laptele pana s-a omogenizat. Am lasat-o sa se raceasca pana a fost doar usor calduta. Am pus-o peste smantana amestecata cu laptele condensat si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena.

Am pus inghetata de ciocolata in forma in care urma sa o congelez. Puteti alege cutii de plastic cu capac, forme termorezistente sau chiar in tavi de cozonac. Ultimile doua au nevoie sa fie invelite cu folie alimentara, astfel incat inghetata sa nu ia mirosul altor alimente din congelator.

Inghetata de ciocolata cremoasa nu are nevoie sa stea prea mult pentru ca lingura sa poata intra in aceasta.

Se poate manca imediat dupa ce este scoasa din congelator. Are gust intens de ciocolata si este fina, neteda si cremoasa.

Din punctul meu de vedere este cea mai buna inghetata cu ciocolata, asa ca va invit sa o incercati si sa va convingeti si voi.

Si pentru ca este vara si foarte cald va invit sa ramaneti in zona retetelor cu care veti dori sa va rocoriti, asa ca va arat mai jos cum se pregateste corect o limonada:

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *