Curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene

10 ianuarie 2023Diva in Bucatarie

Curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene. Curry de pui cu lapte de cocos. Curry de pui cu condimente indiene. Reteta de curry de pui

curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene b

Curry de pui cu lapte de cocos. Curry de pui cu condimente indiene. Reteta de curry de pui

Curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene este delicios, simplu si usor de facut, perfect pentru o cina rapida, in maxim 30 minute.

Este aromat, cremos, cu un gust extrem de placut, usor condimentat.

Il poti manca cu o portie simpla de orez alaturi, dar merge si cu paine naan sau orice alt tip de paine ce te va ajuta sa cureti tot sosul din farfurie.

Este consistent si satios si il vei indragi si tu daca vei tine cont de faptul ca nu murdaresti multe vase pentru a-l gati.

curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene o

Nu am folosit pasta de curry, asa cum sunt majoritatea retetelor mele, dar am potrivit condimentele atat de bine incat a iesit o minunatie de mancare.

Partea buna la acest curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene este ca poate fi mancata si a doua zi.

Este la fel de gustoasa.

Curry thailandez are la baza o pasta de include ardei iute, ghimbir, suc de lamaie, lemon grass, galangal si ardei iute.

Pentru un curry indian baza este un sos din rosii si ceapa fierte pana devin moi, condimentat cu chimion, pudra de turmeric si coriandru, pudra de chili si scortisoara.

In maritatea zonelor din India se foloseste iaurt, apa sau unt pentru sos, doar in sudul Indiei se foloseste si lapte de cocos.

Ca sa iti iasa si tie curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene la fel de savuros iti las cateva sfaturi:

  • 1. Poti pregati curry cu piept de pui sau pulpe de pui dezosate.
  • 2. Folosesti ulei de floarea soarelui sau orice ulei cu gust neutru. Uleiul de masline va schimba gustul prepratului.
  • 3. Ai nevoie de un lapte de cocos gras, nu cel care se poate bea.
  • 4. Poti sa adaugi dupa gust naut sau linte, dar la fel de bine poti renunta la acestea.
  • 5. Pentru un gust autentic iti recomand sa folosesti coriandru proaspat, dar daca nu iubesti gustul acestuia poti sa il inlocuiesti cu patrunjel.

Daca iti plac retetele de curry pe blog gasesti mai multe retete.

Apasa pe titlul dorit si vei fi redirectionat catre reteta respectiva:

Reteta de curry de pui cu naut si condimente indiene am pregatit-o din dorinta de a recicla o bucata de piept de pui foarte mare, gatit in prealabil la cuptor.

Se intampla sa faci o supa clara de pui cu taiteti si nu ai chef sa faci „salata de boeuf” cu pui sau rasol de pui, atunci o poti transforma in aceasta mancare foarte gustoasa.

Nu suntem mari fani piept de pui, desi pe blog gasiti foarte multe retete pregatite cu acesta.

In acest mod am sarit peste etapa de prajire, dar iti voi lasa in explicatii cum sa procedezi cu carnea cruda.

curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene b

Daca vrei sa vezi cum se face curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.

Iata cum se face, in cativa pasi simpli:

Ingrediente curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene:

1 buc mare piept de pui (poate fi prajit/ copt in prealabil)

5-6 linguri ulei

1 ceapa medie

2 catei mari usturoi

1 cm ghimbir proaspat

2 lingurite pudra de curry

1 lingurita pudra turmeric

1 lingurita seminte coriandru

1 lingurita seminte de chimen

1 bat mic de scortisoara

1 lingurita seminte fenicul

1 lingurita piper cayenne

1 lingurita pudra chimion

1 lingurita garam masala

1/2 lingurita fulgi ardei iute

1 lingurita boia dulce

sare dupa gust

500 ml lapte de cocos (conserva/ cutie)

1 conserva naut (400 g)  – optional

patrunjel sau coriandru proaspat pentru decor

orez simplu fiert pe post de garnitura

Cum se face reteta:

Pentru inceput am pus orezul la fiert in apa cu sare.

Apoi am continuat cu pregatirea curry de pui.

Daca pieptul de pui nu este inca gatit poti incepe prin a-l taia in bucati de marime potrivita.

Il prajesti in ulei incins pana se rumeneste uniform pe ambele parti, apoi il scoti din tigaie.

Cu siguranta pregatit de la zero acest curry este mult mai delicios, dar daca vrei sa nu arunci mancarea, atunci poti folosi carnea gatita in prealabil.

Poate fi atat fiarta, cat si gatita in tigaie sau la cuptor.

O gospodina se descurca in orice situatie si nu arunca mancarea!

In uleiul in care s-a prajit carnea se calesc semintele de chimen, cele de coriandru, un bat de scortisoara, ghimbirul tocat marunt si semintele de fenicul.

Eu le-am calit in ulei simplu.

Cand acestea s-au prajit si au aromat uleiul se adauga usturoiul tocat marunt, iar dupa 10 secunde ceapa tocata. Daca uleiul a scazut prea mult se poate adauga inca o lingura.

curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene 1curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene 2

Se lasa pe foc pana cand ceapa se inmoaie.

Am adaugat apoi toate condimentele enumerate mai sus (pudra de curry, pudra de chimion, boia dulce, piper cayenne, garam masala, fulgi de ardei iute si sare).

Am amestecat si am adaugat carnea. Am lasat la foc mic, in jur de 2 minute, amestecand din cand in cand.

curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene 3curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene 4

Am adaugat laptele de cocos. Cu cat este mai gras cu atat va avea mai putin lichid (daca acesta este tinut in prealabil in frigider).

Se lasa pe foc sa dea in cateva clocote. Daca vrei o consistenta mai subtire poti adauga 200 ml apa.

Eu am adaugat 200 ml apa si nautul scurs dintr-o conserva, pentru ca imi place mult aceasta asociere.

Am lasat sa fiarba in jur de 5 minute, la foc mediu spre mic, din momentul in care a dat in clocot dupa ce am adaugat apa si nautul.

Am gustat sa verific daca mai este nevoie de sare sau pudra de curry.

curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene 5curry de pui cu lapte de cocos si condimente indiene 6

A iesit atat de bun si de aromat acest curry de pui cu lapte de cocos, incat m-am bucurat ca mi-a ramas o portie si pentru a doua zi.

Pozele nu sunt chiar reusite, caci le-am facut cu telefonul, dar ma bucur ca am avut inspiratia sa le fac pentru a va inspira si pe voi sa reciclati mancarea.

Refolosirea mancarii este doar o moda, este un mod practic de a salva bani din bugetul familiei si o metoda buna de reciclare pentru a ne proteja planeta.

Voi veni si cu alte idei de reciclare a mancarii, astfel incat sa va ajut sa economisiti bani.

Mi se rupe sufletul cand vad la stiri cata mancare se arunca!

In plus, mancarea aceasta este atat de buna, incat o veti face fie cu carne proaspata, fie cu carne gatita.

Pofta buna va doresc!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *