Blat umed de ciocolata

5 ianuarie 2023Diva in Bucatarie

Blat umed de ciocolata. Blat umed de ciocolata, reteta simpla si usor de facut. Cel mai bun blat umed de ciocolata,

blat umed de ciocolata diva in bucatarie

Blat umed de ciocolata, reteta simpla si usor de facut. Cel mai bun blat umed de ciocolata,

Blatul umed de ciocolata este delicios, cu gust intens de ciocolata, simplu si suor de pregatit.

Este savuros si isi pastreaza textura umeda, fara sa se ususce, multe zile.

Vei adora aceasta reteta pentru ca se face foarte usor si rezultatul iese perfect de fiecare data!

blat umed de ciocolata diva in bucatarie sectiune

Pentru ca sa iti iasa perfect si tie iti las cateva sfaturi:

  • 1. Ai nevoie de faina de calitate.
  • 2. Nu trebuie sa mixezi excesiv
  • 3. Nu trebuie sa coci la temperatura ridicata (maxim 180°C)
  • 4. Ai grija sa nu coci prea mult. Sper ca iti cunosti bine cuptorul, caci sunt cuptoare electrice care coc mai bine in partea de jos, pe randul 2 de exemplu.
  • 5. Ai nevoie de ciocolata neagra speciala pentru prajituri
  • 6. Daca pregatesti tortul imediat il lasi la temperatura camerei, dar poti si sa il conegelezi si sa il pregatesti peste cateva zile. Textura nu se schimba dupa decongelare.
  • 7. Iti recomand sa folosesti pudra de cacao neagra. Pudra de cacao de cofetarie poate fi cea mai buna alegere.
  • 8. Pastrarea corecta ajuta la prevenirea uscarii si pierderea umiditatii ( a nu se pastra in frigider!)

In reteta de blat umed de ciocolata am folosit iaurt, dar poti sa il pregatesti si cu lapte batut sau sana. In acest caz adaugi o cantitate mai mica

Cu acest blat am pregatit tort de ciocolata cu trei creme ganache.

Poti folosi si alte creme pentru acest blat umed de ciocolata:

Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de blat umed de ciocolata:

INGREDIENTE:

200 g ciocolata neagra

70 ml cafea tare

200 g unt 82% grasime

4 oua de marime medie

2 g sare

200 g zahar tos

200 g iaurt grecesc

200 g faina

1 plic praf de copt

30 g pudra de cacao neagra

1 lingurita pasta de vanilie

1 lingurita pudra de coaja de portocala

MOD DE PREPARARE:

In cativa pasi simpli vei obtine cel mai bun si mai umed blat de tort de ciocolata.Iti las modul de preparare in format video, dar mai jos gasesti si explicatiile scris e cu poze.

Pentru inceput am combinat ingredientele solide. Am cernut faina si pudra de cacao neagra.

Am adaugat sarea si praful de copt si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarietort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 2

Am continuat cu pregatirea ciocolatei. Am topit untul si ciocolata la bain-marie, apoi le-am lasat sa se tempereze.

Urmatoarea etapa este pregatirea ingredientelor lichide.

Intr-un bol am spart 4 oua si am adaugat zaharul. Am mixat pana cand am obtinut o crema ce si-a dublat volumul.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarietort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 4

Am adaugat iaurtul, cafeaua, pudra de coja de portocale, pasta de vanilie si am mixat.

Cand ciocolata s-a racit am turnat-o peste compozitia de oua.

Am mixat bine, apoi am incorporat faina amestecata cu cacao.

tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 5tort de ciocolata cu trei creme ganache diva in bucatarie 6

Am impartit aluatul in mod egal 2 forme cu diametrul de 20 cm. Le-am copt in jur de 40 min la 170°C.

In functie de puterea cuptorului din dotare pot fi gata mai repede.

Cand va trece testul cu scobitoarea il poti scoate din cuptor si il lasi sa se raceasca pe un gratar.

Atat de simplu si atat de bun!

Sunt convinsa ca va deveni blatul de ciocolata preferat si il pregati de cate ori vei avea ocazia!

Spor la prajiturit!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *