Paste cu pesto vegan din rosii uscate. Cum se face reteta de paste cu pesto vegan din rosii uscate. Reteta usoara de paste cu pesto vegan din rosii uscate.
Reteta de post de paste cu sos de rosii uscate. Reteta simpla si rapida de paste de post cu pesto rosu. Paste cu pesto de rosii uscate.
Paste cu pesto, reteta de post. Reteta vegana paste cu pesto, simpla si gustoasa.
Toti iubitorii de paste simple vor adora aceasta reteta.
Sosul cremos, gustos si aromat ce va imbraca pastele se face intr-un minut. Il poti manca si pe o felie de paine prajita la micul dejun.
Cu ingrediente putine, pe care este posibil sa le ai in casa, vei pregati cea mai simpla reteta de paste de post.
Poti alege sa faci paste cu pesto vegan de rosii uscate atat pentru pranz, cat si pentru cina.
Ai cateva motive importante pentru care vei iubi aceasta reteta:
Gasesti o multime de tipuri si branduri de paste fara oua in comert, asa ca nu trebuie decat sa alegi pastele preferate si sa le gatesti corect.
Pentru fiecare 100 g de paste vei folosi 1 l de apa si 1 lingurita de sare.
Sosul pesto vegan de rosii uscate contine fulgi de migdale si muguri de pin. Acestea aduc o nota usor dulcega si cremozitate.
Rosiile merg foarte bine cu busuiocul proaspat, asa ca l-am folosit si pe acesta.
Acest pesto de rosii uscate este fabulos in orice sezon si se face in mai putin de un minut cu ajutorul unui blender.
Daca nu il vei folosi pe tot il poti pastra in frigider pana la 7 zile.
In cazul in care ai nevoie si de alte idei de retete pentru perioada postului te poti inspira din colectia mea de peste 300 retete. O poti vedea daca apesi aici.
Pastele de post sunt la fel de savuroase ca si cele de dulce, iar eu iti las ca inspiratie cele mai cautate retete de pe blog (gasesti mult mai multe in colectia cu retete de mancare de post):
Acum iti las lista de ingrediente si modul de preparare, explicat pas cu pas, pentru reteta de paste cu pesto vegan din rosii uscate:
Ingrediente paste cu pesto vegan din rosii uscate:
(pentru 4 persoane)
300 g paste fara oua
120 g rosii uscate
20 g busuioc broaspat
15 g fulgi de migdale
10 g samburi de pin
1 catel mare de usturoi
100 ml ulei de masline
150 ml apa in care au fiert pastele
sare dupa gust
Pentru decor:
frunze de busuioc
Cum se face reteta de paste cu pesto vegan din rosii uscate:
Eu am avut rosii uscate intr-o punga, dar daca ai in ulei poti sari peste etapa de hidratare.
Ale mele au avut nevoie de putina hidratare, asa ca turnat apa fierbinte cat sa le acopar.
Le-am lasat in jur de 10 minute. In acest timp am pus apa cu sare la fiert pentru paste.
Am folosit 3 l de apa si 3 lingurite de sare. Cand apa a dat in clocot am pus pastele la fiert.
Dupa 6 minute de fierberea pastelor am trecut la pregatirea sosului pentru paste cu pesto vegan din rosii uscate.
In vasul blenderului am pus frunzele de busuioc, usturoiul, fulgii de migdale si semintele de pin.
Am turnat uleiul de masline, apoi am pus rosiile scurse si am pasat in jur de 5 secunde.
Am luat din apa in care fierb pastele 150 ml, am pus-o peste sos si am continuat sa pasez pana cand compozitia a devenit omogena.
Din cateva pulsuri sosul devine cremos si fin.
In acest moment am gustat pentru a vedea daca mai este nevoie de sare. Am folosit apa cu sare in care au fiert pastele, rosiile mele aveau putina sare pe ele, asa ca nu am avut nevoie.
Am fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi le-am scurs, dar am pastrat inca 2 polonice din apa in care au fiert, pentru a folosi daca sosul era prea gros.
Daca sosul nu este suficient de cremos, iar textura prea groasa, poti sa mai adaugi lichid cate putin, pana ajungi la consistenta dorita.
Am pus pastele inapoi in oala, am adaugat treptat pesto de rosii uscate si am amestecat usor, pana toate pastele au fost acoperite de sos.
Servire paste cu pesto vegan din rosii uscate:
Am tocat 8 frunze maricele si le-am pus peste paste.
Doamne, ce bine miros pastele cu peso vegan de rosii uscate!
Am impartit pastele in farfurii si le-am mancat cu mare pofta.
Daca iti raman paste cu pesto vegan din rosii uscate le poti incalzi la microunde a doua zi, dar ai nevoie de 50 ml din apa in care au fiert pentru a le hidrata.
Asta iti doresc si tie!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Daca pregatesti aceste paste cu pesto vegan din rosii uscate imi poti trimite o poza, iar eu o voi publica.
Comentarii